כרמית חולקת עמנו מתכון לשלגונים בציפוי שוקולד מריר וללא תוספת סוכר ||| רגע לפני תום חום הקיץ ||| כל הפרטים ואף סרטון הדגמה בהמשך <<<
מצרכים
- 1 כוס פרי יער (אוכמניות, פטל וכו')
- 1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת ללא תוספת סוכר
- ¼ כוס חלב
- 3 טבלאות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (ניתן להחליף עם שוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר)
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים את היוגורט
- מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק
- מוסיפים חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות
- מפזרים מעט מהפרי הטרי אל תוך תבניות ארטיק )או כוסות חד פעמיות) ומוזגים את הבלילה עד הסוף
- מוסיפים מקל ומקפיאים לפחות לשעתיים
- כשהארטיק קפוא מחלצים מהתבניות ושומרים עדיין במקפיא
- בקערה חסינת חום או בכלי עמוק (אפשרי גם בכוס ארוכה כדי שניתן יהיה לטבול בה את הארטיק( ממיסים את השוקולד
- מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם אחיד וחלק
- מוציאים את השלגונים מהמקפיא ומצפים בשוקולד המומס
- אופציה נוספת – להזליף מעל השלגונים פסים של שוקולד
טיפ: ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר
בתאבון