חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון צמחוני: פלפל ממולא ובריא

מתכון מהמטבח המזרח תיכוני והגלילי ||| פלפלים ממולאים צמחוניים ומזינים ||| מילוי עשיור ומזין ועם חלבון מהצומח – מנה עיקרית צמחונית ||| הרבה בריאות בלי שזה יהיה בשרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

פלפלים ממולאים (צילום דני בר)

מצרכים (8 יחידות)

למילוי

  • 8 פלפלים אדומים בינוניים
  • 250 גרם קינואה
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • 1/4 חבילת פטרוזיליה
  • 1/4 חבילת נענע
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 כפיות שמן זית סורי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף סילאן

לרוטב

  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מעט גרידת לימון
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן הכנה

  1. משרים את הקינואה במים עם מעט מלח למשך 8 שעות לפחות
  2. קוטמים את בסיס הפלפלים ומרוקנים בזהירות את התוכן והגרעינים
  3. מכניסים לקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב
  4. ממלאים את גוף הפלפלים בתערובת המילוי
  5. מסדרים בסיר עם הפתח מעלה ומכסים כל פלפל עם החלק שקטמתם
  6. בקערה מכניסים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
  7. יוצקים לסיר בו מסודרים כבר הפלפלים

הערה: במידה והרוטב לא מכסה את פני הפלפלים, אפשר להוסיף מים רותחים עד שיכסה

  1. מבשלים בלהבה בינונית עד לרתיחה
  2. מכסים הסיר ומנמיכים הלהבה לקטנה לבישול איטי נוסף למשך 20-25 דקות
  3. לבשל כשעה ולשים לב שגובה הרוטב מכסה את כל שטח הפלפלים. במידת הצורך יש להוסיף מים רותחים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *