מתכון מהמטבח המזרח תיכוני והגלילי ||| פלפלים ממולאים צמחוניים ומזינים ||| מילוי עשיור ומזין ועם חלבון מהצומח – מנה עיקרית צמחונית ||| הרבה בריאות בלי שזה יהיה בשרי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (8 יחידות)
למילוי
- 8 פלפלים אדומים בינוניים
- 250 גרם קינואה
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות
- 1/4 חבילת פטרוזיליה
- 1/4 חבילת נענע
- 4 שיני שום קצוצות
- 4 כפיות שמן זית סורי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כף סילאן
לרוטב
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מעט גרידת לימון
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה
- משרים את הקינואה במים עם מעט מלח למשך 8 שעות לפחות
- קוטמים את בסיס הפלפלים ומרוקנים בזהירות את התוכן והגרעינים
- מכניסים לקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב
- ממלאים את גוף הפלפלים בתערובת המילוי
- מסדרים בסיר עם הפתח מעלה ומכסים כל פלפל עם החלק שקטמתם
- בקערה מכניסים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
- יוצקים לסיר בו מסודרים כבר הפלפלים
הערה: במידה והרוטב לא מכסה את פני הפלפלים, אפשר להוסיף מים רותחים עד שיכסה
- מבשלים בלהבה בינונית עד לרתיחה
- מכסים הסיר ומנמיכים הלהבה לקטנה לבישול איטי נוסף למשך 20-25 דקות
- לבשל כשעה ולשים לב שגובה הרוטב מכסה את כל שטח הפלפלים. במידת הצורך יש להוסיף מים רותחים
בתיאבון