מתכון: מרק ירקות חורפי מהמטבח הדרוזי

מתכון מהמטבח הדרוזי של הגליל ||| מרק עשיר בירקות ועשבי תיבול שיעשה כל יום קר ל….חם ||| מרק שעיקר העיסוק בו הוא ההכנות והצטיידות בכל הטוב שהוא מכיל ||| הרבה בריאות בלי שזה יהיה מרק עוף פולני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

מרק ירקות עשיר (צילום דני בר)

מצרכים (5-6 ליטר)

  • 2 תפוח אדמה
  • 2 בצל
  • 2 גזר
  • 4 שיני שום
  • 1 ראש סלרי עם העלים והגבעולים
  • 2 עגבניות
  • חתיכת דלעת
  • 2 לפת
  • 1/2 כרוב קטן
  • 1 שורש פטרוזיליה עם העלים
  • 2 קישואים
  • חבילת שמיר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל בנדיבות עפ"י הטעם
  • כוס חומוס שהושרה לפחות 12 שעות במים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס פסטה קצרה ו/או עדשים ו/או חיטה
מרק ירקות חורפי (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים
  3. מוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל לגובה הירקות
  4. מבשלים כשעתיים בסיר על אש קטנה או בסיר לחץ
  5. שהמרק מוכן ועדיין רותח מוסיפים הפסטה ומתקנים במלח ופלפל

הגשה: חם עם הרבה תוכן

בתיאבון

כתיבת תגובה