מתכון מהמטבח הדרוזי של הגליל ||| מרק עשיר בירקות ועשבי תיבול שיעשה כל יום קר ל….חם ||| מרק שעיקר העיסוק בו הוא ההכנות והצטיידות בכל הטוב שהוא מכיל ||| הרבה בריאות בלי שזה יהיה מרק עוף פולני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (5-6 ליטר)
- 2 תפוח אדמה
- 2 בצל
- 2 גזר
- 4 שיני שום
- 1 ראש סלרי עם העלים והגבעולים
- 2 עגבניות
- חתיכת דלעת
- 2 לפת
- 1/2 כרוב קטן
- 1 שורש פטרוזיליה עם העלים
- 2 קישואים
- חבילת שמיר
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל בנדיבות עפ"י הטעם
- כוס חומוס שהושרה לפחות 12 שעות במים
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס פסטה קצרה ו/או עדשים ו/או חיטה
אופן הכנה
- לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות
- מוסיפים את שאר המרכיבים
- מוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל לגובה הירקות
- מבשלים כשעתיים בסיר על אש קטנה או בסיר לחץ
- שהמרק מוכן ועדיין רותח מוסיפים הפסטה ומתקנים במלח ופלפל
הגשה: חם עם הרבה תוכן
בתיאבון