מפגש בין גבינת חלומי לעדשים מבטיח סוד ||| פלפל ללא טיגון ושמן ורק טעם ומרקם מיוחדים ||| כדורי הפלפל מוגשים על מצע של מטבל יוגורט-טחינה מעט חריף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 כדורי פלפל בינוניים)
- 1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב ומסוננים
- 200 גרם גבינת חלומי מגורדת דק
- כוס דחוסה של עלי כוסברה קצוצים דק
- 50 גרם פירורי לחם לא מתובלים
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- 3/4 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח
לציפוי
- 75 גרם פירורי לחם לא מתובלים
ליוגורט-טחינה
- 130 גרם טחינה גולמית
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 60 מ"ל מי קרח
- 60 גרם יוגורט עיזים
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- קורט מלח
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה את העדשים עם 4 כוסות מים
- מבשלים על להבה בינונית וללא כיסוי הסיר, במשך כ-30 דקות עד שהעדשים מתפרקות
- מסננים
- סוחטים היטב ומערבבים עם שאר חומרי הפלפל
- מצננים במקרר לפחות חצי שעה (אפשר להכין ערב לפני ולקרר כל הלילה)
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפיה
- שמים 3/4 כוס פירורי לחם בצלחת עמוקה
- בידיים לחות יוצרים מתערובת הפלפל כדורים בגודל בינוני
- מגלגלים הכדורים בפירורי הלחם ומסדרים בתבנית
- אופים 25-30 דקות עד הזהבה
- בזמן האפייה, מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון
- מוסיפים מי הקרח ומערבבים עד קבלת ממקח סמיך וחלק
- מוסיפים יוגורט ופלפל הצ'ומה ומלח עפ"י הטעם
- מתקנים עם מים ומיץ לימון לפי הטעם
אופן הגשה
יוצרים משטח עגול של היוגורט טחינה על הצלחת הגשה ומעל מניחים כדורי פלפל חמים מהתנור.
בתיאבון