מפגש עשיר של עדשים, גבינת חלומי וטחינה ||| כדורים אפויים ולא מטוגנים של חלבון צמחוני ||| מתכון קל להכנה ומתאים לכל אחד ואחת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 כדורים)
- 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננות
- 200 גרם גבינת חלומי (24% שומן)
- 1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק ודחוסים
- 50 גרם פירורי לחם לא מתובלים
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- 3/4 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח
לציפוי
- 3/4 כוס פירורי לחם לא מתובלים
למטבל הטחינה
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס מי קרח
- 1/4 כוס יוגורט עיזים
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- קורט מלח
אופן הכנה
הפלאפל
- מביאים לרתיחה עדשים עם 4 כוסות מים קרים
- ממשיכים לבשל על אש בינונית וללא כיסוי כ-30 דקות עד שהעדשים מתפרקות
- מסננים, סוחטים היטב ומערבבים עם שאר החומרים (חלומי, כוסברה, פרורי לחם, ביצה, טחינה, רסק, תבלינים)
- מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- שמים 3/4 כוס פירורי לחם בצלחת עמוקה
- יוצרים מתערובת הפלאפל המצוננת, בידיים לחות, כדורים בקוטר 5-4 ס"מ
- מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם ומסדרים בתבנית
- אופים 30-25 דקות עד שהכדורים מזהיבים יפה
יוגורט-טחינה
- מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון
- מוסיפים מי קרח ומערבבים לממרח סמיך וחלק
- מוסיפים יוגורט, פלפל צ'ומה ומלח ומערבבים (אם צריך, מתקנים עם קצת מים או מיץ לימון)
הגשה
מגישים את הפלאפלים חמים לצד היוגורט-טחינה
בתיאבון