השף אליחנן מלכיור מציע לקוראינו מתכון פלאן Flan ||| פלאן טבעוני עם שינוי אביבי וללא קרמל ||| לדברי השף מלכיור אפשר גם בלי ביצים וחלב ובכך יהיה טבעוני ||| לבקשת חבריו הכין אליחנן פלאן שהוא טבעוני, פרווה, ללא גלוטן ו…טעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות)
- 6 יח' פסיפלורה
לפלאן
- 1 ליטר חלב צמחי (חלב שקדים או חלב אורז)
- 9 גרם אבקת אגר-אגר(agar-agar) נקרא גם קנטן
- 300 גרם טופו משי מסונן מהנוזלים
- 6 כפות קולי פירות יער
- 4 כפיות תמצית וניל או מייפל או 2 שקיות סוכר וניל
קולי פירות יער
- רכז פירות יער
- פטל קפוא
- אוכמניות קפואים
אופן הכנה
- הכנת הקולי פירות יער: מערבבים את 3 מרכיבי הקולי לקבלת קולי אחיד
- יוצקים 2/3 מהקולי לתוך 6 כלי הגשה שווה בשווה כך שהקולי יכסה רק את התחתית
- מערבבים את הקולי הנותר עם הפסיפלורה
מכינים את הפלאן
- שמים בסיר בינוני את החלב הצמחי ואת האגר-אגר מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה
- ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, 3-4 דקות נוספות
- מעבירים את המסה החמה, כמו שהיא, לבלנדר, מעבד מזון או בלנדר סטיק
- מוסיפים את הטופו משי, המייפל (או סוכר וניל) וטוחנים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה
- מחלקים את התערובת בין הכלים
- משאירים להתקרר לטמפרטורת החדר על השולחן או השיש
- מניילנים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (עד שהפלאן מתייצב)
הצעת הגשה
שמים מעל כל מנה, לקישוט את שארית הקולי והתוכן של פירות הפסיפלורה
פרטים אצל השף אליחנן מלכיאור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון