מלך הים הנורבגי – סלמון, בשני אופנים וטעמים ||| מתכון של פילה סלמון עם אספרגוס ||| מתכון נוסף של פילה סלמון עם פסטו ועגבניות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך …
פילה סלמון עם אספרגוס
מצרכים לדג
- 4 יחידות פילה סלמון (כ-120 גרם כ"א)
- מלח גס
- 4 כפות רוטב טריאקי
- 1 לימון גדול, חתוך לרבעים
- 1 כף שמן זית
מצרכים לתוספת למנה
- 1 חבילת אספרגוס טרי
- 1/4 כוס בצלי שאלוט או בצל סגול
- 1 כוס אפונה עדינה קפואה
- כף מלח
- פלפל גרוס
- 3 כפות סילאו טבעי
- 20 גרם שמן זית
- 1 שן שום כתושה
אופן הכנה
- מחממים מחבת טפלון או פסים
- מוסיפים השמן זית ומניחים יחידות הפילה דג
- צורבים בכל צד
- מוסיפים רוטב הטריאקי ומעט מלח גס
- צולים למידה הרצויה
- מורידים הפילה מהאש ונותנים לנתחים לנוח
- מטגנים במחבת את בצלצלי השלוט עד להזהבה
- מוסיפים האפונה ומקפיצים יחד
- מוסיפים שמן זית ואת האספרגוס
- מוסיפים השום ומקפיצים יחד כל הרכיבים
- מוסיפים סילאן, מלח ופלפל וממשיכים להקפיץ עד לקבלת מרקם אחיד של כל הרכיבים מהחי
הצעת הגשה
מגישים הפילה מעל מצע האספרגוס שהכנו. סוחטים מעט לימון.
פילה סלמון בפסטו ועגבניות
מצרכים לפסטו
- 3 חבילות בזיליקום
- 2 שיני שום
- 4 כפות צנוברים
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- מלח
- פלפל
- 2 כפות פרמז'ן
מצרכים לדג
- 4 יח' פילה דג סלמון
- 2 כוסות שעועית ירוקה
- 2 בצל סגול
- 12 עגבניות שרי
מצרכים לסלט העגבניות
- עגבניות שרי מסוגים וצבעים שונים
- בצל סגול
- בייבי מוצרלה (או אבוקדו בעונה)
- מלח
- פלפל
- דבש
- חומץ בלסמי
- 4 פרוסות לחם מחמצת איכותי
אופן הכנה
רוטב פסטו
- לקטוף את עלי הבזיליקום מהגבעולים
- לרסק במעבד מזון את עלי הבזיליקום עם הפרמז'ן, מיץ לימון ושום
- לקלות במחבת יבשה את הצנוברים
- להוסיף הצנוברים למעבד מזון בפולסים
- להמשיך להוסיף שמן זית, מלח ופלפל תוך פולסים וטעימה עד קבלת משחה אחידה וסמיחה
סלמון
- להשרות הדג במלח גס ולימון לכ-10 דקות
- לשטוף וליבש
- להכין לכל נתח דג, מצע מאלומיניום ומעליו נייר אפיה
- להניח בכל משטח על נייר האפיה מצע מחצי כוס שעועית ירוקה
- להניח הנתח דג על השעועית
- למרוח הדג בכף פסטו שבכנו מבעוד מועד, מעל לקשט בעיגולי בצל סגול, עגבניות שרי חתוכות לחצי
- לסגור עם נייר הכסף כל יחידה
- לאפות כ-15 דקות את הכיס כסף ונייר אפיה ואח"כ עוד 5 דקות אחרי שפתחנו הכיס
סלט עגבניות
- לחתוך לחצאים ורבעים 500 גרם עגבניות שרי מסוגים וצבעים שונים
- להוסיף בצל סגול חתוך דק
- להכין טוסטים מפרוסות לחם המחמצת
- למרוח על הטוסט פסטו
- לחתוך הטוסטים לקוביות ולהוסיף כקרוטונים לסלט העגבניות
- להוסיף המוצרלה/אבוקדו ולערבב
- להכין רוטב מחומץ בלסמי, דבש, מלח, פלפל ושמן זית ולשפות על הסלט
בתיאבון
2 Responses
מספר 20 טעות כתיב:
להכין רוטב מחומץ בלסמי, דבש, מלח, פלפל ושמן שית ולשפות על הסלט
תודה על התיקון.