עוגת פרי הדר על בסיס קמח תירס ||| רכיבים שמתאימים לצליאקים ||| מתכון לעונה זו בה קלמנטינות או תפוזים זמינים לכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לתבנית 24 עגולה קפיצית או תואמת מלבנית)
- 100 גרם קמח תירס איכותי
- 130 גרם שמן זית עדין
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 100 שקדים טחונים דק
- 4 קלמנטינות (או 4 תפוזים קטנים)
- 2 כפיות אבקת אפיה
לסירופ:
- 100 גרם דבש
- 2 קלמנטינות (או 2 תפוזים קטנים)
אופן הכנה
- להכין גרידה מקליפת הקלמנטינות (או התפוזים)
- לסחוט מיץ מ- 4 קלמנטינות (או 4 תפוזים)
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, להכניס את קמח תירס, שמן זית, סוכר, ביצים, מיץ הדרים וגרידת הקליפה, שקדים ואבקת אפיה ומערבבים
- מערבבים קבלת מרקם אחיד ומעד גרגרי
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- אופים 35-45 דקות עד הזהבה (בודקים עם קיסם שעדיין תוך העוגה לח ולא התייבש)
- מצננים העוגה לטמפרטורת חדר
- שמים במחבת את הדבש, מיץ מ-2 קלמנטינות וגרידת הקליפות שלהם ומערבבים
- לאחר רתיחה סוגרים הלהבה ויוצקים על העוגה האפויה
- מצננים לאכילה ובמידה ונשאר שומרים במקרר אבל מחממים לטמפרטורת חדר להגשה
בתיאבון