מתכון: עוגת פירות בחושה

מתכון לעוגה להכנה עם פירות העונה ||| עדיף פירות טריים אבל אפשר גם יבשים עסיסיים ||| כל פרי שאוהבים מתאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת פירות בחושה (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים (תבנית 26 עגולה)

  • 350 גרם קמח תופח
  • 1 גביע יוגורט 3% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם סוכר (עדיף דמררה)
  • 3 ביצים
  • 120 גרם שמן זית

לשכבת הפירות

  • 6 שזיפים (או 5 נקטרינות או תערובת) חתוכים לפלחים – אפשר יותר פירות
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
עוגת פירות בחושה (צילום דניאלה שטרן)

אופן הכנה

    1. מערבבים את פלחי הפרי (שזיפים ו/או הפירות האחרים) עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר
    2. מניחים בצד כך שינטוף ויצטבר מהם נוזל עסיסי
    3. מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל, עד קבלת בלילה תפוחה וחלקה
    4. מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה. טיפ: לא לערבב יותר מדי
    5. משמנים תבנית
    6. יוצקים פנימה את הבלילה
    7. מסדרים מעל את פלחי הפרי
    8. מחממים תנור ל-190 מעלות
    9. אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת אפויה מבפנים (ננעץ קיסם במרכז והקיסם יוצא יבש)

בתיאבון

כתיבת תגובה