מתכון לעוגה להכנה עם פירות העונה ||| עדיף פירות טריים אבל אפשר גם יבשים עסיסיים ||| כל פרי שאוהבים מתאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית 26 עגולה)
- 350 גרם קמח תופח
- 1 גביע יוגורט 3% שומן
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם סוכר (עדיף דמררה)
- 3 ביצים
- 120 גרם שמן זית
לשכבת הפירות
- 6 שזיפים (או 5 נקטרינות או תערובת) חתוכים לפלחים – אפשר יותר פירות
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית קינמון
- 1 כף סוכר
אופן הכנה
-
- מערבבים את פלחי הפרי (שזיפים ו/או הפירות האחרים) עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר
- מניחים בצד כך שינטוף ויצטבר מהם נוזל עסיסי
- מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל, עד קבלת בלילה תפוחה וחלקה
- מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה. טיפ: לא לערבב יותר מדי
- משמנים תבנית
- יוצקים פנימה את הבלילה
- מסדרים מעל את פלחי הפרי
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת אפויה מבפנים (ננעץ קיסם במרכז והקיסם יוצא יבש)
בתיאבון