טיב טעם מציעה מתכון של סבינה ולדמן, המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למנה ראשונה ומשובחת ||| סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר ||| אסקבש, כבישה מהירה בתחמיץ חם, מגיעה אלינו מספרד והיא הולמת במיוחד את טעמו העדין של פילה דניס ||| עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן ||| כל הפרטים והמתכון <<<
מצרכים (6 מנות)
לאסקבש דניס
- 4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
- 1 שן שום מעוכה
- 2 עלי דפנה
- 1/4 כוס שמן זית
לסלט
- 1 כוס מיץ גזר
- 4 אנדיב חתוכים לרבעים
- 2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים
- 1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
- 20 עלי פטרוזיליה
- 4 כפות גדושות גרגירי רימון
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הכנת אסקבש
- מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל
- מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית
- יוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס
- מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים הערה: ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.
הכנת ויניגרט גזר
- מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית
- מצננים
הרכבת המנה
- מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה
- מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון
- מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם
- מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד
בתאבון