מתכון: סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

טיב טעם מציעה מתכון של סבינה ולדמן, המשלב מגוון טעמים יחד הנרקמים למנה ראשונה ומשובחת ||| סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר ||| אסקבש, כבישה מהירה בתחמיץ חם, מגיעה אלינו מספרד והיא הולמת במיוחד את טעמו העדין של פילה דניס ||| עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנצ’יים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן ||| כל הפרטים והמתכון <<<

סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר. סטיילינג אוריה גבע (צילום חיים יוסף)

מצרכים (6 מנות)

לאסקבש דניס

  • 4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס”מ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1 שן שום מעוכה
  • 2 עלי דפנה
  • 1/4 כוס שמן זית

לסלט

  • 1 כוס מיץ גזר
  • 4 אנדיב חתוכים לרבעים
  • 2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות
  • 20 עלי פטרוזיליה
  • 4 כפות גדושות גרגירי רימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה

הכנת אסקבש

  1. מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל
  2. מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית
  3. יוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס
  4. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים הערה: ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.

הכנת ויניגרט גזר

  1. מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית
  3. מצננים

הרכבת המנה

  1. מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה
  2. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון
  3. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם
  4. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד

בתאבון

הוספת תגובה