מסעדת VONG הויאטנמית מציעה גירסה חדשה לסופגנייה ||| לחמניית "הבאן" (לחמניות ענן), הפכה לסופגניה ||| סופ-באניה היא שילוב של באן וסופגניה לחנוכה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים ( 20 סופ-באניות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח לחם (עדיף של סוגת)
- 25 גרם שמרים יבשים
- 480 מ"ל מים פושרים
- 100 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- ניתן להוסיף גם 2 כפיות שמן קנולה (לא חובה)
למילוי
- כדור גלידה, ריבה, קונפיטורה וכו' – לפי טעמו האישי של כל אחד
לפרוסט (הציפוי)
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות חלב מרוכז
- 4 כפות קרם קוקוס
- 1 כפית צבע מאכל אדום טבעי
אופן הכנה
לבאנים
-
- בקערה נפרדת: מוסיפים סוכר, שמרים, מחצית מהמים ו- 100 גרם קמח
- מערבבים עם מטרפה למשך 2 דקות
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לשמרים לעבוד במשך 10 דקות
- מניחים במערבל הביתי שלנו את יתרת הקמח והמלח ומערבבים במשך 2 דקות
- מוסיפים את יתרת המים ואת הבצק שהכנו בקערה הנפרדת
- מערבבים בין 10 ל-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומכסים עם מגבת לתפיחה ראשונה למשך 20 דקות
- לאחר התפחה זו, קורצים את הבצק לכדורים של 50 גרם
- מכדררים עם מעט קמח
- מניחים בכלי אידוי ומכסים עם מגבת ל- 10 דק נוספות של תפיחה
- מניחים את כלי האידוי מעל סיר מים רותחים ומאדים כ-15 דקות
- הבאנים מוכנים – תוכלו למלא אותם במילויים מתוקים או מלוחים
לסופ-באניה
-
- מרתיחים שמן עמוק לחום של 170 מעלות
- לוקחים לחמניית באן מקוררת, פורסים באמצע לרוחב הלחמנייה
- מניחים בשמן שחומם מראש ומטגנים במשך 30 שניות בכל צד
למילוי
-
- למלא לפי הטעם האישי של כל אחד
לפרוסט (הציפוי)
-
- יש לערבב את כל החומרים לרוטב אחיד וללא גושים
- זולפים את הפרוסט מעל ומגישים
טיפ: לטבעוניים, ניתן לוותר על החלב המרוכז בפרוסט ולמלא את הסופ-באניה בסורבה.
חג חנוכה שמח ובתאבון