מתכון להכנת אזני המן טבעוניות לחג הפורים ||| תודות לגליה קדרון, נטורופתית ברשת בתי הטבע "שקדיה" ||| למתכון המלא <<<
גם לטבעוניים מגיע לחגוג עם אוזני המן בפורים. מתכון טבעוני שאת כל המרכיבים להכנת אזני ההמן ניתן להשיג ברשת בתי הטבע "שקדיה".
חומרים לבצק
- 100 גרם קמח לבן
- 250 גרם קמח מלא
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1 שקית אבקת אפייה
- 90 גרם שמן קנולה (חצי כוס)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
- 2 כפות שמנת טופו או 40 גרם מחית טופו (טחון דק עם כף מים)
חומרים למלית
- 3/4 כוס מים
- 1/3 כוס סוכר חום
- כף שמן קנולה
- 100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)
- קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
- 1/2 כפית שטוחה קינמון
- 50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב
אופן ההכנה
- להכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה
- להוסיף את שאר החומרים של המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
- להניח בצד לקירור.
- להכנת הבצק: לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.
- לערבל במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו.
- להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ולהוסיף את קליפת הלימון המגוררת.
- לרדד את הבצק לשכבה דקה.
- לחרוץ עיגולים על ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד.
- להניח באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.
- לחמם תנור מראש ל-175 מעלות ולאפות כ-20 דקות.
מומלץ להגיש חם. בתאבון!
*** רשת "שקדיה" מונה 3 סניפים : שד' ירושלים 48 רמת גן 03-6746491, רח' הבנים 14 הוד השרון 09-7481486, רח' כצנלסון 56 גבעתיים 03-7319958.