מתכון: טארט לימון צרפתי אישי

מה בין פאי, טארט וטארטלט ||| מה אפשר לצפות מתכולת הטארטלט ||| נשמע מסובך אבל ממש לא מסובך ||| מאפה עשוי ממצרכים שתמיד יהיו בהישג יד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי Pie, טארט Tart או טארטלטTartlet 

טארטלט לימון (צילום דני בר)

כל השמות הנ"ל הם מאפים צרפתים או אמריקאים בגודל ובמילוי על בסיס פרי זה או אחר. פאי היא השם האמריקאי לטארט. ואיך נקרא המאפה בעברית? על פי האקדמיה ללשון עברית – תַּמְלִיא. ומהו טארטלט? טארט קטן, מנה אישית של מאפה זה.

מצרכים (12 יחידות טארטלטים)

לקרם לימון

  • 3 חלמונים (שומרים את החלבונים למרנג)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט (45 מ"ל)
  • 75 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה)

פאי לימון אישי (צילום דני בר)

לבצק הפריך

  • 280 גרם קמח
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 70 גרם שמן זית (או 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות)
  • 60 מ"ל מיץ לימון סחוט (רבע כוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

למרנג (אופציונלי)

  • 2 חלבונים
  • 50 גרם סוכר (רבע כוב)
  • 50 גרם אבקת סוכר מסוננת (פחות מחצי כוס)
  • ברנר לחימום

אופן הכנה

קרם לימון

  1. בסיר קטן על אש קטנה מערבבים חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון, סוכר ומלח
  2. מערבבים עד לבעבוע עדין והסמכת הקרם (כשמונה דקות)
  3. מקררים כחמש דקות ומוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית (או 50 גרם חמאה)
  4. מסננים לתוך כלי עם מכסה ומעבירים ללילה במקרר

לבצק הפריך

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במשך מספר שניות קמח, אבקת סוכר ומלח
  2. עוצרים ומוסיפים את שמן הזית (או החמאה) ומעבדים עד להיווצרות פירורים
  3. עוצרים ומוסיפים את הנוזלים: מיץ לימון, תמצית וניל וגם את קליפת הלימון
  4. מעבדים קצרות במהירות בינונית רק עד להיווצרות גוש בצק
  5. מוציאים למשטח מקומח, אוספים לגוש, משטחים את הבצק לצורת ריבוע
  6. עוטפים בניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר (אם קיררתם את הבצק זמן רב, יש להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני הרידוד)
  7. מחממים תנור ל-175 מעלות
  8. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ
  9. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס
  10. הופכים תבנית מאפינס ומניחים את הבצק על גבי השקעים ההפוכים (ליצירת כוס שקל להסיר אחרי האפיה) ומחוררים באמצעות מזלג
  11. אופים כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק ומקררים
  12. מלאים את הכוסות פאי במעט קרם לימון מהמקרר
  13. שומרים בקירור לפחות יומיים

אופציה לקישוט עם מרנג

  1. הכנת מרנג: מקציפים כשמונה דקות חלבונים וסוכר לקצף מבריק ויציב
  2. מוסיפים אבקת סוכר מסוננת ומפעילים את המיקסר לדקה נוספת להטמעת אבקת הסוכר בקצף
  3. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת
  4. מזלפים מעל וצורבים קלות בעזרת ברנר. שומרים בקירור

בתיאבון

הוספת תגובה