מעדני יחיעם מציעה מתכון מיוחד לגרטן צרפתי בגרסת בשרית ||| בשילוב תפוחי אדמה, קונפי שום ופרוסות פריכות של נקניקיות קנקרס של מעדני יחיעם נקניקיות בשרניות ועסיסיות מיוצרות מבשר בקר והודו ||| המנה מוקרמת בשמנת סויה איכותית היוצרת מרקם וטעם ייחודיים ||| לפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לכ- 4 מנות)
- 1 חבילה נקניקיות קנקרס יחיעם (280 גרם)
- 3-4 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
- 1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות
- 1 מיכל שמנת צמחית 5% על בסיס סויה (250 מ"ל)
- 1 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לקונפי שום:
- שיני שום מקולפות מראש שום שלם
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית טימין יבש
אופן הכנה
- להכנת הגרטן: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (כדאי באמצעות "מנדולינה")
- פורסים 4-5 נקניקיות קנקרס בצורה אלכסונית
- להכנת הקונפי: בסיר קטן שמים את שיני השום והטימין ומכסים בשמן זית
- מבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות ועד להזהבה
- מניחים בצד
- מסדרים שכבת תפוחי אדמה ונקניקיות על גבי תבנית פיירקס משומנת
- מפזרים רצועות גמבה אדומה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
- יוצרים שכבה נוספת ויוצקים את השמנת על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש מגובה תפוחי האדמה
- עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה
- מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את הקונפי שום
- מחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים.
בתיאבון