ניצה יצחק ומתוק מהלב מציעים 2 מתכוני חג ||| מתוק מהלב הוא סטודיו ביהוד ללמוד אפייה או לשפר האפייה ||| אוזני המן מלוחות וגם מתוקות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך …
אזני המן מלוחות
מצרכים לבצק
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 1 אורגנו ( או כל תבלין שאוהבים)
מצרכים למלית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 קופסת פטריות
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס
- חצי ביצה
- 2 כפות גבינת שמנת
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו גירה את מצרכי הבצק עד קבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק למנוחה עטוף בניילון עד שהמלית מוכנה
- קוצצים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת עם קצת שמן עד שהוא הופך לשקוף
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים תבלינים
- לאחר בישול קצר מורידים מהגז ומקררים קצת
- מוסיפים חצי ביצה וגבינה, ובודקים טעמים
- מרדדים את הבצק למשטח בעובי של חצי ס"מ בערך
- קורצים עיגולים וממלאים כל עיגול במלית הפטריות
- מהדקים לאזן המן
- אופים על חום בינוני של 180 מעלות עד שמוכן
אוזני המן מתוקות
מצרכים לבצק
- 200 גרם קמח
- 50 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם אבקת סוכר
- 140 גרם שמן זית
- 40 גרם קורנפלור
- קורט מלח
- 1 ביצה L
מצרכים למלית
- 1 מיכל (400 גרם) ממרח תמרים
- חופן אגוזים קצוצים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% לפחות
- 10 גרם חמאה (2 כפות או 5 כפיות שמן זית
- 4 כפות פירורי עוגיות
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים למעט הביצה
- כאשר מתקבלים פירורים, מוסיפים את הביצה מערבבים עד לאיחוד הבצק
- משטחים במערוך לצורה של פיצה שטוחה ועוטפים בניילון נצמד
- מעבירים למנוחה במקרר למשך חצי שעה עד שעה
- טיפ: אם רוצים בצק בשני צבעים, יש להוציא 200 גרם בצק מתוך המסה, ולהוסיף לנתח הבצק, 10 גרם קקאו (בערך חצי כף)
- מלית שוקולד: ממסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה והחמאה או שמן
- מערבבים עם פירורי העוגיות עם השוקולד המומס
- מקררים
- קורצים עיגולים מהבצק
- ממלאים חלק בממרח תמרים וחלק במלית שוקולד
- מפזרים על המלית תמרים שברי אגוזים
- סוגרים לצורת אוזן המן
- לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-13 דקות
בתיאבון וחג שמח