מתכון: אוזני המן במילוי שוקולד

3 מתכונים לאוזני המן ||| באדיבות טולי יקותיאל, שף קונדיטורית מסעדת תל יצחק ללינדט ||| אוזני המן במילוי שוקולד קרמל ||| אוזני המן במילוי שוקולד מריר וקינמון/שוקולד עם שבבי מלח ||| אוזני המן במילוי שוקולד תות/שוקולד מנטה ||| למתכונים בהמשך <<<

אוזני המן שוקולד של טולי יקותיאל (צילום טולי יקותיאל)

אוזני המן במילוי שוקולד תות / שוקולד מנטה

מצרכים (ל-30 יח')

לבצק:

  • 200 גר' קמח
  • 100 גר' שוקולד מריר לינדט אקסלנס 70%, מומס
  • 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
  • 80 גר' סוכר דמררה
  • 1 ביצה
  • קמצוץ וניל

למילוי:

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס תות, שבור לקוביות

או אופציה נוספת:

  • 150 מ"ל  שמנת מתוקה
  • 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס מנטה, שבור לקוביות

אופן הכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר דמררה והווניל עד לקבלת מרקם אוורירי
  2. מוסיפים את הביצה והשוקולד המריר המומס ומערבבים עד הטמנתו בעיסה
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
  4. מקררים לחצי שעה במקרר

למילוי:

  1. שמים בקערה את שוקולד התות/המנטה
  2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
  3. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
  4. מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף

הכנת אוזני המן:

  1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
  2. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
  3. מזלפים נקודה מהמילוי, מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
  4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות.

מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד קרמל

אוזני המן שוקולדיים של טולי יקותיאל (צילום טולי יקותיאל)

מצרכים (ל-30 יח')

לבצק:

  • 150 גר' קמח
  • 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
  • 50 גר' אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • קמצוץ וניל
  • זסט תפוז

למילוי:

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס קרמל מלוח, שבור לקוביות

או אופציה נוספת:

  • 100 מ"ל  שמנת מתוקה
  • 200 גר' (1/3 1 חבילות) שוקולד לינדט לה גרן לבן שקד)

אופן הכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, זסט התפוז ואבקת הסוכר ומערבבים למסה אחידה ורכה
  2. מוסיפים את החלמון והוניל וממשיכים לערבב עד שכל החומרים מתאחדים
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בצק
  4. מקררים לחצי שעה במקרר.

למילוי:

  1. שמים בקערה את שוקולד הקרמל/ השוקולד הלבן שקד
  2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
  3. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
  4. מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף

הכנת אוזני המן:

  1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
  2. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
  3. מזלפים נקודה מהמילוי, מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
  4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות.

מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד מריר וקינמון/שוקולד עם שבבי מלח

מצרכים (ל-30 יח')

לבצק:

  • 180 גר' קמח
  • 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
  • 80 גר' מרציפן
  • 50 גר' אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' (1 חבילה) שוקולד מריר לינדט אקסלנס 85%, שבור לקוביות
  • אבקת קינמון

או אופציה נוספת:

  • 150 מ"ל  שמנת מתוקה
  • 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס שבבי מלח, שבור לקוביות

אופן הכנה:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם אבקת הסוכר, המלח והמרציפן, עד לקבלת מסה אווירית
  2. מוסיפים את חלמון הביצה ולבסוף את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
  3. מקררים לחצי שעה במקרר.

למילוי:

  1. שמים בקערה את השוקולד המריר והקינמון/שבבי מלח ים
  2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
  3. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
  4. מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף

הכנת אוזני המן:

  1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
  2. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
  3. מזלפים נקודה מהמילוי
  4. מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
  5. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות

בתיאבון וחג שמח

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות