3 מתכונים לאוזני המן ||| באדיבות טולי יקותיאל, שף קונדיטורית מסעדת תל יצחק ללינדט ||| אוזני המן במילוי שוקולד קרמל ||| אוזני המן במילוי שוקולד מריר וקינמון/שוקולד עם שבבי מלח ||| אוזני המן במילוי שוקולד תות/שוקולד מנטה ||| למתכונים בהמשך <<<
אוזני המן במילוי שוקולד תות / שוקולד מנטה
מצרכים (ל-30 יח')
לבצק:
- 200 גר' קמח
- 100 גר' שוקולד מריר לינדט אקסלנס 70%, מומס
- 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
- 80 גר' סוכר דמררה
- 1 ביצה
- קמצוץ וניל
למילוי:
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס תות, שבור לקוביות
או אופציה נוספת:
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס מנטה, שבור לקוביות
אופן הכנה:
לבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר דמררה והווניל עד לקבלת מרקם אוורירי
- מוסיפים את הביצה והשוקולד המריר המומס ומערבבים עד הטמנתו בעיסה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
- מקררים לחצי שעה במקרר
למילוי:
- שמים בקערה את שוקולד התות/המנטה
- מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
- מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
- מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף
הכנת אוזני המן:
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
- מזלפים נקודה מהמילוי, מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות.
מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד קרמל
מצרכים (ל-30 יח')
לבצק:
- 150 גר' קמח
- 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
- 50 גר' אבקת סוכר
- 1 חלמון
- קורט מלח
- קמצוץ וניל
- זסט תפוז
למילוי:
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס קרמל מלוח, שבור לקוביות
או אופציה נוספת:
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גר' (1/3 1 חבילות) שוקולד לינדט לה גרן לבן שקד)
אופן הכנה:
לבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה, זסט התפוז ואבקת הסוכר ומערבבים למסה אחידה ורכה
- מוסיפים את החלמון והוניל וממשיכים לערבב עד שכל החומרים מתאחדים
- מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת בצק
- מקררים לחצי שעה במקרר.
למילוי:
- שמים בקערה את שוקולד הקרמל/ השוקולד הלבן שקד
- מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
- מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
- מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף
הכנת אוזני המן:
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
- מזלפים נקודה מהמילוי, מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות.
מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד מריר וקינמון/שוקולד עם שבבי מלח
מצרכים (ל-30 יח')
לבצק:
- 180 גר' קמח
- 100 גר' חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
- 80 גר' מרציפן
- 50 גר' אבקת סוכר
- 1 חלמון
- קמצוץ מלח
למילוי:
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גר' (1 חבילה) שוקולד מריר לינדט אקסלנס 85%, שבור לקוביות
- אבקת קינמון
או אופציה נוספת:
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גר' (1 חבילה) שוקולד לינדט אקסלנס שבבי מלח, שבור לקוביות
אופן הכנה:
לבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם אבקת הסוכר, המלח והמרציפן, עד לקבלת מסה אווירית
- מוסיפים את חלמון הביצה ולבסוף את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
- מקררים לחצי שעה במקרר.
למילוי:
- שמים בקערה את השוקולד המריר והקינמון/שבבי מלח ים
- מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד
- מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד
- מקררים ומכניסים לתוך שקית זילוף
הכנת אוזני המן:
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק עם מערוך
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ
- מזלפים נקודה מהמילוי
- מקפלים 3 פאות של עיגול הבצק כך שמתקבלת צורה של אוזן המן
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-12 דקות
בתיאבון וחג שמח