רשת המסעדות בלאק בבעלות השף צחי בוקששתר, מציע לפורים ||| זו גם מנה חדשה בבלאק ||| המנה כוללת 2 אוזני המן ממולאות בבשר בקר טחון במחיר 23 שקלים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …
מצרכים
- 200 גרם בשר טחון (מבשר טרי ואיכותי)
- 1 בצל סגול קטן
- 2 בצלים ירוקים, רק החלק הלבן
- כף שמן זית
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- קורט גרידת לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית בהרט
- חלמון ביצה טרוף בכף מים
- בצק פריך או 1/2 חבילה מעדנות (גליל אחד)
- קמח לרידוד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- °170 או מכינים שמן לטיגון עמוק
- קוצצים דק את הבצל
- במחבת גדול מטגנים בשמן את הבשר והבצל תוך קיצוץ במרית, כמו כשמכינים בולונז עד שהבשר מוכן
- מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש
- מניחים להצטנן
- מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח
- קורצים עיגולים בכוס זכוכית ומברישים את ההיקף בביצה טרופה
- כפית גדושה מהבשר בכל עיגול
- מקפלים למשולשים של אזני המן
לאפייה
- מברישים בביצה טרופה
- מניחים על נייר אפייה ואופים לצבע זהוב (12 דקות בערך)
לטיגון
- סוגרים בלי פתח ואין צורך להבריש מבחוץ כמו במקרה של אפיה
- מטגנים (אפייה הכי מומלץ)
בתיאבון
2 Responses
אני לא מבינה זה לא קצת מוזר עם בצק מתוק?
הבצק לא מתוק אבל שילוב מתוק ובשר מוכר בכל מטבח