מתכון: עוגת תותים גם ללא גלוטן

יום התות או National Strawberry Day חל היום 27 לפברואר ||| רכיבים שמתאימים לצליאקים ||| מתכונים חגיגיים לכבוד יום התות האדום שבשיאו עכשיו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה ותותים של עדן אמר 054-3233011 (צילום דני בר)

טורט תות ללא גלוטן

מצרכים (לתבנית 24 עגולה קפיצית או תואמת מלבנית)

  • 1 כוס קמח ללא גלוטן אבל אפשר גם קמח רגיל
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית עדין
  • שקיק סוכר וניל
  • כפית גרדת לימון או כפית גרדת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 4 כפות שקדים טחונים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד
  3. בקערה אחרת (קטנה תספיק) מערבבים היטב את החלמונים (הצהוב) עם 3 כפות השמן, גרדת הלימון (או תפוז), סוכר וניל ותמצית וניל ומניחים בצד
  4. מקציפים את החלבונים (לבן) וקורט מלח במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה למשך 2 דקות, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך עוד 8 דקות עד לקבלת קצף תפוח ויציב (הקצף צריך להשאיר שובל)
  5. מורידים את מהירות המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים בקצב איטי ואחיד את תערובת החלמונים (והשמן, סוכר וניל, גרדת הלימון ותמצית וניל) עד שהחלמונים נטמנים היטב בקצף החלבון
  6. ממשיכים במהירות נמוכה של המערבל ומוסיפים את הקמח לסירוגין תוך כדי עירבול בקצב נמוך. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
  7. משמנים את התבנית היטב, מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומקמחים בשקדים הטחונים בבסיס העוגה ובדפנות התבנית.
  8. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית. טיפ: מומלץ לדפוק את התבנית בעדינות, פעמיים על השיש  על מנת להוציא כיסי אוויר
  9. מכניסים לתנור ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
  10. מוציאים מהתנור ומקררים היטב

קישוט

זה הזמן לקשט כיד הדמיון ואין כמו תות שדה לציפוי העוגה, עם קרם וניל או שוקולד או כל דבר שעולה בראשכם הקודח.

עוגת תותים

עוגת תות מתאימה לכל אחד ואחת – קלי קלות.

מצרכים (תבנית 20 ס"מ)

  • 1/2 כוס קמח כוסמין
  • 1/2 כוס קמח לבן תופח
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • קמצוץ מלח אטלנטי גס
  • 2 כוסות תותים, חתוכים לריבועים
  • 60 סמ"ק שמן זרעי ענבים או שמן פרי אחר (רימונים)
  • 50 סמ"ק חלב שקדים
  • 1 כף ג'ל פשתן מעורבבת עם 3 כפות מים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים חומרים יבשים לקבלת תערובת אחידה
  3. בקערה גדולה נפרדת מערבבים חומרים רטובים ללא החלב
  4. מוסיפים את התערובת היבשה לקערה הגדולה עם הרטובים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה. טיפ: אם העיסה יבשה מדיי יש להוסיף חלב השקדים בהדרגה עד שתקבלו עיסה כבדה וסמיכה
  5. מעבירים את העיסה בעזרת מרית, לתבניות שהכנו מראש
  6. מכניסים לתנור ל-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
  7. מצננים את העוגות על משטח קירור לפני ההגשה

בתיאבון

כתיבת תגובה