מה יותר מנחם משוקולד ביום חורף קר ||| מתכוני אצבעות שוקולד קלות וטעימות ||| ממתק שוקולד עם טחינה, עסיסי ועשיר קל להכנה ||| עוגיות עם שוקולד צ'יפס קלות ||| 3 מתכוני חורף כיפים ומנחמים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: ממתק שוקולד טחינה
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס טחינה גולמית
- קורט מלח גס
- 200 גרם שברי אגוזים (כל סוג שאוהבים כולל פיסטוק או תערובת)
אופן הכנה
- ממיסים השוקולד מריר
- מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעט מלח ומערבבים
- מוסיפים שברי האגוזים ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק
- מכניסים למקפיאללילה
- בבוקר מוציאים מהתבנית וחותכים לפרוסות, קוביות או אצבעות
- שומרים במקפיא לשימוש כקינוח או ממתק
- הערה: הממתק תמיד רך ולא מתקשה במקפיא תודות לטחינה. כך תמיד מוכן להגשה ישר מהמקפיא.
מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס
מצרכים
- 150 גרם שמן זית עדין (או200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר)
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 2 ביצים L
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- 5 כוסות קמח לבן
- 150 גרם שוקולד צ'יפס לבן
- 150 גרם שוקולד צ'יפס חלב
אופן הכנה
- להקציף את השמן (או חמאה), סוכר לבן וחום עד קבלת נפח מאוחד ותפוח
- להוסיף הביצים תוך הקצפה, סוכר וניל, מלח, סודה לשתייה, קינמון וקמח עד קבלת תערובת אחידה
- תוך כדי ערבוב מוסיפים השוקולד צ'יפס חלב ואחר שוקולד צ'יפס לבן עד שהתערובת אחידה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תנור בנייר אפייה
- עושים כדורים ומניחים על נייר אפיה
- אופים 15 דקות. הערה: לא לאפות יותר מידי שלא יתייבשו העוגיות (הן יתקשו אח"כ)
מתכון: עוגיות גרנולה
מצרכים
- 150 גרם שמן זית עדין (או200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר)
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 2 ביצים XL
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 7 כוסות קמח לבן
- 300 גרם גרנולה שיבולת שועל
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
- להקציף את השמן (או חמאה), סוכר לבן וחום עד קבלת נפח מאוחד ותפוח
- להוסיף הביצים תוך הקצפה, מלח, סודה לשתייה, קינמון וקמח עד קבלת תערובת אחידה
- תוך כדי ערבוב מוסיפים הגרנולה ושבבי האגוזים עד שהתערובת אחידה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תנור בנייר אפייה
- עושים כדורים ומניחים על נייר אפיה
- אופים 15 דקות. הערה: לא לאפות יותר מידי שלא יתייבשו העוגיות (הן יתקשו אח"כ)
בתיאבון