חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות וממתקי שוקולד חורפיים

מה יותר מנחם משוקולד ביום חורף קר ||| מתכוני אצבעות שוקולד קלות וטעימות ||| ממתק שוקולד עם טחינה, עסיסי ועשיר קל להכנה ||| עוגיות עם שוקולד צ'יפס קלות ||| 3 מתכוני חורף כיפים ומנחמים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגיות שוקולד עשירות (צילום דני בר)

מתכון: ממתק שוקולד טחינה

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • קורט מלח גס
  • 200 גרם שברי אגוזים (כל סוג שאוהבים כולל פיסטוק או תערובת)

אופן הכנה

  1. ממיסים השוקולד מריר
  2. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעט מלח ומערבבים
  3. מוסיפים שברי האגוזים ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
  4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק
  5. מכניסים למקפיאללילה
  6. בבוקר מוציאים מהתבנית וחותכים לפרוסות, קוביות או אצבעות
  7. שומרים במקפיא לשימוש כקינוח או ממתק
  8. הערה: הממתק תמיד רך ולא מתקשה במקפיא תודות לטחינה. כך תמיד מוכן להגשה ישר מהמקפיא.
עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום דני בר)

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס

מצרכים 

  • 150 גרם שמן זית עדין (או200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר)
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 2 ביצים L
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 5 כוסות קמח לבן
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס לבן
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס חלב

אופן הכנה

  1. להקציף את השמן (או חמאה), סוכר לבן וחום עד קבלת נפח מאוחד ותפוח
  2. להוסיף הביצים תוך הקצפה, סוכר וניל, מלח, סודה לשתייה, קינמון וקמח עד קבלת תערובת אחידה
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים השוקולד צ'יפס חלב ואחר שוקולד צ'יפס לבן עד שהתערובת אחידה
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות
  5. מרפדים תנור בנייר אפייה
  6. עושים כדורים ומניחים על נייר אפיה
  7. אופים 15 דקות. הערה: לא לאפות יותר מידי שלא יתייבשו העוגיות (הן יתקשו אח"כ)
עוגיות שוקולד עם גרנולה (צילום דני בר)

מתכון: עוגיות גרנולה

מצרכים 

  • 150 גרם שמן זית עדין (או200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר)
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 2 ביצים XL
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 7 כוסות קמח לבן
  • 300 גרם גרנולה שיבולת שועל
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה

  1. להקציף את השמן (או חמאה), סוכר לבן וחום עד קבלת נפח מאוחד ותפוח
  2. להוסיף הביצים תוך הקצפה, מלח, סודה לשתייה, קינמון וקמח עד קבלת תערובת אחידה
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים הגרנולה ושבבי האגוזים עד שהתערובת אחידה
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות
  5. מרפדים תנור בנייר אפייה
  6. עושים כדורים ומניחים על נייר אפיה
  7. אופים 15 דקות. הערה: לא לאפות יותר מידי שלא יתייבשו העוגיות (הן יתקשו אח"כ)

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *