חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכוני דגים ממרוקו ועד פולין

מתכוני דגים קלסיים מהמטבח היהודי ||| מה בין חריימה חריף מהמטבח הצפון אפריקאי לגפילטע פיש ||| תחליף בריא וטעים לאבקת המרק התעשייתית, עתירת המונוסודיום גלוטמט ||| עוד על גפילטע פיש כאן ||| עוד על חריימה כאן ||| באתר תמצאו עוד מתכוניי הדגים מכל התפוצות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

חריימה (צילום דני בר)

מתכון: גפילטע פיש פולני

מצרכים

  • 1 ק"ג דג קרפיון טחון
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 2 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות סוכר

לרוטב

  • 2 בצל שלם חתוך ל-4
  • 3 גזר חתוך לטבעות
  • מלח
  • פלפל שחור
גפילטע פיש (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את דג, קמח מצה, גזר ובצל
  2. לאחר קבלת תערובת אחידה מוסיפים הביצים, פלפל שחור, מלח וסוכר ומערבבים לקבלת מסה אחידה
  3. להניח את התערובת לנוח במקרר לפחות שעה (כמה שיותר, יותר טוב)
  4. לרוטב: בסיר סוטז' רחב ושטוח מבשלים 2 כוסות מים עם עצמות הדג (הידרה וראש)
  5. מוסיפים בצל, גזר, מלח ופלפל שחור ומרתיחים
  6. מנמיכים הלהבה לבינונית
  7. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר
  8. מגלגלים התערובת לקציצות אליפטיות ומכניסים לרוטב במבעבע על הכיריים
  9. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים במשך שעה וחצי
  10. אחרי הבישול מוציאים את הקציצות לכלי הגשה מזכוכית ומשאירים שיגיעו לטמפרטורת החדר
  11. שופכים מהסיר את הרוטב שנשאר בין הקציצות
  12. מניחים פרוסת גזר מעל כל קציצת דג
  13. מכניסים למקרר שיתייצב
  14. מגישים עם חזרת

מתכון: גפילטע פיש רומני

מצרכים

  • 1/2 ק"ג דג קרפיון טחון
  • 3 כפות קמח מצה
  • 2 בצל
  • 1 ביצה קשה
  • 2 ביצים XL
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 3 כפות סוכר

לרוטב

  • 2 גזר קלוף
  • 3 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית ג'לטין
קיגל וגפילטא פיש (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את הדג, בצל, ביצים (קשה וטריות), קמח מצות, פלפל שחור, מלח וסוכר ומערבבים לקבלת מסה אחידה
  2. להניח את התערובת לנוח במקרר לפחות שעה (כמה שיותר, יותר טוב)
  3. לרוטב: בסיר סוטז' רחב ושטוח מבשלים 2 כוסות מים עם עצמות הדג (הידרה וראש), בצל, גזר, מלח ופלפל שחור וסוכר עד הרתחה
  4. מנמיכים הלהבה לבינונית
  5. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר
  6. מגלגלים התערובת לקציצות אליפטיות ומכניסים לרוטב במבעבע על הכיריים
  7. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים במשך כשעה
  8. אחרי הבישול מוציאים את הקציצות לכלי הגשה מזכוכית ומשאירים שיגיעו לטמפרטורת החדר
  9. מסננים את הרוטב במסננת צפופה
  10. מערבבים עם כפית ג'לטין
  11. שופכים מהסיר את הרוטב שימלא המרווח שנשאר בין הקציצות
  12. מניחים פרוסת גזר מעל כל קציצת דג
  13. מכניסים למקרר שיתייצב
  14. מגישים עם כפית חזרת ליד

מתכון: קציצות דגים מרוקאיות

מצרכים

  • 750 גרם בורי
  • 250 גרם בס
  • 3 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 5 כפות ראש אל חנות
  • 2 כפות אבקת מרק פרווה
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט מוסקט
  • שמן זית
  • 2 כפות קמח מצה

לרוטב

  • 4 עגבניות פרוסות
  • 3-4 שיני שום
  • 4 פלפל ירוק חריף חתוכים ל-4
  • 300 גרם גרגרי חומוס (מקופסת שימורים או בישול עצמי)
  • צרור כוסברה קצוץ
  • 4 פלפל חריף סודניה
  • 1 לימון כבוש

בלילת שמן

  • 1/2 כוס שמן זית
  • פפריקה מתוקה כהה
  • כמון
  • כורכום
  • אבקת מרק פרווה
  • תבלין דגים חריפים
  • 1/2 כוס מי ברז
חריימה דג ים (צילום נמרוד סונדרס)

אופן הכנה

  1. טוחנים את בשר הדגים ללא עור ועצמות
  2. מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב במעבד מזון, את שאר המצרכים עד קבלת מסה אחידה
  3. מניחים בצד את התערובת, להתאחדות הטעמים
  4. מכניסים לסיר שטוח פרוסות העגבניות, שום, פלפל חריף חתוך, גרגירי חומוס, שימורים , כוסברה, פלפל סודניה ולימון כבוש
  5. הכנת בלילת השמן: מערבבים בקערה את כל המצרכים עד קבלת בלילה אחידה
  6. שופכים את הבלילה על הירקות בסיר ומבשלים עד קבלת בלילת ירקות מבעבעת
  7. מכינים כדורים מתערובת הדגים ומכניסים אחת אחת לרוטב המבעבע בסיר
  8. מנערים מידי פעם את הסיר כדי שהרוטב יכסה את הקציצות (לא בוחשים כי הקציצות יתפרקו)
  9. מבשלים על להבה נמוכה כשעה

מתכון: אבקת מרק טבעי (במקום אבקת מרק)

תערובת תיבול לשימוש במקום אבקת מרק תעשייתית ועתירת המונוסודיום גלוטמט ומלח. הרבה טעם ובריאות.

מצרכים

  • 4 כפות כורכום
  • 4 כפות חוואייג' למרק
  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
  • 2 כפות מלאות אבקת שום
  • 4 כפות גדושות אבקת בצל
  • 2 כפות מלח

מערבבים ושומרים במקרר לשימוש בכל פעם שמתבקשים השתמש באבקת מרק תעשייתית. שדרוג משמעותי לכל תבשיל.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *