מתכוני דגים קלסיים מהמטבח היהודי ||| מה בין חריימה חריף מהמטבח הצפון אפריקאי לגפילטע פיש ||| תחליף בריא וטעים לאבקת המרק התעשייתית, עתירת המונוסודיום גלוטמט ||| עוד על גפילטע פיש כאן ||| עוד על חריימה כאן ||| באתר תמצאו עוד מתכוניי הדגים מכל התפוצות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: גפילטע פיש פולני
מצרכים
- 1 ק"ג דג קרפיון טחון
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1 גזר
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 4 כפות סוכר
לרוטב
- 2 בצל שלם חתוך ל-4
- 3 גזר חתוך לטבעות
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- הכנת תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את דג, קמח מצה, גזר ובצל
- לאחר קבלת תערובת אחידה מוסיפים הביצים, פלפל שחור, מלח וסוכר ומערבבים לקבלת מסה אחידה
- להניח את התערובת לנוח במקרר לפחות שעה (כמה שיותר, יותר טוב)
- לרוטב: בסיר סוטז' רחב ושטוח מבשלים 2 כוסות מים עם עצמות הדג (הידרה וראש)
- מוסיפים בצל, גזר, מלח ופלפל שחור ומרתיחים
- מנמיכים הלהבה לבינונית
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר
- מגלגלים התערובת לקציצות אליפטיות ומכניסים לרוטב במבעבע על הכיריים
- מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים במשך שעה וחצי
- אחרי הבישול מוציאים את הקציצות לכלי הגשה מזכוכית ומשאירים שיגיעו לטמפרטורת החדר
- שופכים מהסיר את הרוטב שנשאר בין הקציצות
- מניחים פרוסת גזר מעל כל קציצת דג
- מכניסים למקרר שיתייצב
- מגישים עם חזרת
מתכון: גפילטע פיש רומני
מצרכים
- 1/2 ק"ג דג קרפיון טחון
- 3 כפות קמח מצה
- 2 בצל
- 1 ביצה קשה
- 2 ביצים XL
- פלפל שחור
- מלח
- 3 כפות סוכר
לרוטב
- 2 גזר קלוף
- 3 כפות סוכר
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית ג'לטין
אופן הכנה
- הכנת תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את הדג, בצל, ביצים (קשה וטריות), קמח מצות, פלפל שחור, מלח וסוכר ומערבבים לקבלת מסה אחידה
- להניח את התערובת לנוח במקרר לפחות שעה (כמה שיותר, יותר טוב)
- לרוטב: בסיר סוטז' רחב ושטוח מבשלים 2 כוסות מים עם עצמות הדג (הידרה וראש), בצל, גזר, מלח ופלפל שחור וסוכר עד הרתחה
- מנמיכים הלהבה לבינונית
- מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר
- מגלגלים התערובת לקציצות אליפטיות ומכניסים לרוטב במבעבע על הכיריים
- מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים במשך כשעה
- אחרי הבישול מוציאים את הקציצות לכלי הגשה מזכוכית ומשאירים שיגיעו לטמפרטורת החדר
- מסננים את הרוטב במסננת צפופה
- מערבבים עם כפית ג'לטין
- שופכים מהסיר את הרוטב שימלא המרווח שנשאר בין הקציצות
- מניחים פרוסת גזר מעל כל קציצת דג
- מכניסים למקרר שיתייצב
- מגישים עם כפית חזרת ליד
מתכון: קציצות דגים מרוקאיות
מצרכים
- 750 גרם בורי
- 250 גרם בס
- 3 בצל גדול
- 5 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 5 כפות ראש אל חנות
- 2 כפות אבקת מרק פרווה
- כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- מעט מוסקט
- שמן זית
- 2 כפות קמח מצה
לרוטב
- 4 עגבניות פרוסות
- 3-4 שיני שום
- 4 פלפל ירוק חריף חתוכים ל-4
- 300 גרם גרגרי חומוס (מקופסת שימורים או בישול עצמי)
- צרור כוסברה קצוץ
- 4 פלפל חריף סודניה
- 1 לימון כבוש
בלילת שמן
- 1/2 כוס שמן זית
- פפריקה מתוקה כהה
- כמון
- כורכום
- אבקת מרק פרווה
- תבלין דגים חריפים
- 1/2 כוס מי ברז
אופן הכנה
- טוחנים את בשר הדגים ללא עור ועצמות
- מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב במעבד מזון, את שאר המצרכים עד קבלת מסה אחידה
- מניחים בצד את התערובת, להתאחדות הטעמים
- מכניסים לסיר שטוח פרוסות העגבניות, שום, פלפל חריף חתוך, גרגירי חומוס, שימורים , כוסברה, פלפל סודניה ולימון כבוש
- הכנת בלילת השמן: מערבבים בקערה את כל המצרכים עד קבלת בלילה אחידה
- שופכים את הבלילה על הירקות בסיר ומבשלים עד קבלת בלילת ירקות מבעבעת
- מכינים כדורים מתערובת הדגים ומכניסים אחת אחת לרוטב המבעבע בסיר
- מנערים מידי פעם את הסיר כדי שהרוטב יכסה את הקציצות (לא בוחשים כי הקציצות יתפרקו)
- מבשלים על להבה נמוכה כשעה
מתכון: אבקת מרק טבעי (במקום אבקת מרק)
תערובת תיבול לשימוש במקום אבקת מרק תעשייתית ועתירת המונוסודיום גלוטמט ומלח. הרבה טעם ובריאות.
מצרכים
- 4 כפות כורכום
- 4 כפות חוואייג' למרק
- 2 כפות פטרוזיליה יבשה
- 2 כפות מלאות אבקת שום
- 4 כפות גדושות אבקת בצל
- 2 כפות מלח
מערבבים ושומרים במקרר לשימוש בכל פעם שמתבקשים השתמש באבקת מרק תעשייתית. שדרוג משמעותי לכל תבשיל.
בתיאבון