עוגה קלילה לימים חמים ||| בסיס עוגה שיכולים לשדרג לטעמים ומראה שונים ||| אפשר לשדרג עם מתיקות של מייפל או סילאן ||| פירות קיץ משומרים יוסיפו צבע וטעם לעוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
למילוי
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב קר
- 3 כפות גדושות פודינג וניל
לשדרוג
- 2-3 משמש מקופסת שימורים או אפרסק משימורים או דובדבנים מסוכרים ללא הנוזלים
- אגוזים
- סירופ מייפל או ריבת חלב או סילאן
- קינמון
לקישוט
- שבבי קוקוס או סוכריות קישוט צבעוניות
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים את חלבוני הביצים על מהירות גבוה
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך ההקצפה עד קבלת קצף יציב
- מורידים מהירות המיקסר ומוסיפים את חלבוני הביצים, קמח, שמן ואבקת האפייה וממשיכים עד קבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה
- שופכים התערובת לתבנית ומיישרים
- אופים בשליש העליון של התנור, כ-15 דקות לקבלת גוון יפה
- בתום האפייה נותנים למאפה להתקרר לטמפרטורה שתוכלו לעבוד עם המאפה והנייר אפייה
- מגלגלים בעזרת נייר האפייה לגליל יפה ומשאירים בצד כ-30 דקות
- בינתיים מערבבים את מצרכי המילוי לקבלת קרם עשיר וסמיך
- פותחים את הגליל מאפה וממלאים בחצי מכמות הקרם
- רוצים לשדרג? עשו שורה מהפירות משומרים שבחרתם
- מגלגלים (ללא נייר האפייה) תוך לחץ והידוק קל ועדין
- מורחים את שאר הקרם ומקשטים
- מכניסים למקרר לשעה לפחות, לפני ההגשה
בתיאבון