מתכון לרגל חג האהבה Valentine's Day ||| באדיבות מותג השוקולד השוויצרי לינדט והקונדיטורית נטע דביר sweeta ||| מתכון מנצח של מגדל עוגיות שוקולד פריכות בצורת לב, במילוי קרם שוקולד לבן איכותי של לינדט ותותים טריים ||| למתכון המלא <<<
המצרכים
לעוגיות
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או 150 גרם שמן זית עדין)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם אבקת קקאו כהה
- 1 ביצה
לקרם שוקולד לבן
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד לבן לינדט
- כפית תמצית וניל מקורמיק
- חבילת תותים
כלים
- קורצן לב לעוגיות בגודל 5 ס"מ
אופן ההכנה
העוגיות
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח וחמאה, במהירות בינונית, לתערובת פירורית
- מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבלים ערבול קצר לפיזור אחיד של החומרים
- מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גדולים של בצק
- מאחדים את הפירורים בידיים לכדור בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר
- כעבור שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ
- קורצים עוגיות בעזרת קורצן לב. כל מגדל עוגיות מכיל 3 עוגיות לב זהות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות.
הקרם
- ממיסים את כל חומרי הקרם מעל בן מארי (קערה שמונחת מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ונוצרת בלילה אחידה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה
- לפני השימוש, מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים את הבלילה במיקסר במהירות גבוהה עד לקבלת מסה יציבה
הרכבת המגדל
- מניחים על צלחת הגשה את עוגיית הלב הראשונה
- מעליה שמים כף מקרם השוקולד הלבן ומפזרים מעל קוביות של תותים
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת לשכבה השנייה ומסיימים בעוגיה
בתיאבון