מתכון לצמחונים, טבעונים ושוחרי הבריאות ||| שילוב של טופו ודלעת שהם ארוחה מאוזנת עם חלבון וירק ||| אפויים עם רוטב בעל מתיקות וחריפות, חמיצות ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 120 גרם טופו ללא נוזלים
- 1 ק"ג דלעת קלופה וללא גרעינים
- 5 כפות רוטב סויה (עוד לפי הטעם)
- 1/2 כפית רוטב חריף (סריראצ'ה או טבסקו)
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן בוטנים או שמן זית עדין*
- 1 כף דבש (או סילאן)
- 1 כף שומשום קלוי
- 2 כפות עלי סלרי או כוסברה קצוצים
אופן הכנה
- פורסים את גוש הטופו למלבנים בעובי 1 ס"מ
- מסדרים את הטופו על תבנית גדולה או מספר צלחות מרופדות בכמה שכבות מגבות נייר. מניחים שכבה נוספת של מגבות נייר מעל ומשקלים טופו עם נייר אפייה נוסף או צלחות נוספות ומעליהן ספר בישול כבד או פחיות, למשך 20 דקות לספיחת הלחות שיש עדיין בטופו וקבלת טופו יבש לגמרי
- בזמן שהטופו מתנקז, מחממים תנור ל-220 מעלות
- חותכים דלעת לפרחים בצורת חצי ירח בעובי 1-1.5 ס"מ ומחולקים ל-2 חצאי סהר
- בקערה קטנה טורפים יחד את רוטב הסויה, הרוטב החריף וקורט מלח
- מוסיפים שמן הבוטנים ומערבבים
- שומרים בצלוחית 3 כפות מהבלילה
- מוסיפים לבלילה בקערה את הדבש ומערבבים
- מפזרים את חלקי הדלעת על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ושופכים על כל חלקי הדלעת את בלילת הסויה ודבש
- מפזרים מעל מעט מלח ופלפל
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- צולים התנור כ-20 דקות עד שתחתית הדלעות חומה זהובה
- הופכים וצולים 10 דקות נוספות עד להזהבה וקבלת דלעת רכה
- מעבירים פלחי הדלעת לקערה גדולה
- טבלו הטופו בתערובת הסויה השמורה בצלוחית וסדרו הטופו בשכבה אחת בתבנית שהשתמשתם בה לדלעת
- אופים את הטופו בתנור החם כשהתבנית במסילה העליונה כ-2 דקות
- כשהטופו מקבל גוון זהוב ופריך הופכים ומכניסים לעוד 2 דקות
- זורקים את הטופו החם לקערת הדלעת
- מפזרים מעל שומשום ועלי סלרי (או כוסברה)
- הערה: אפשר להוסיף עוד רוטב סויה אם תרצו
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית 75% מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו