מתכונים אמריקאים שכל אחד אוהב ||| Home Fries או פלחי צ'יפס שלא תפסיקו לעשות ||| רצועות גזר אפויות כתחליף בריא לצ'יפס ||| 2 מתכונים שילווי כוס בירה קרה או ארוחת צהרים כייפית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
צ'יפס Home Fries
מצרכים
- 5 תפוחי אדמה זן ליפס או קריספ (או זן אדום אחר), קלופים ומפולחים
- 20 גרם שמן זית (או 25 גרם חמאה)
- 1 כף רוטב צ'ילי
- 1 כף רוטב חריף
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף מיונז
אופן הכנה
- לבשל את פלחי תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים רותחים וכפית מלח, על להבה בינונית 20 דקות
- לסנן המים ולקרר לטמפרטורת החדר
- במחבת לחמם שמן הזית (או החמאה) ולהוסיף הצ'ילי, חריף, שום, פפריקה, מלח ופלפל ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה 5 דקות
- להוריד המחבת מהלהבה ולהוסיף כף מיונז
- לערבב היטב את הרוטב במחבת עם תפוחי האדמה בעדינות, באופן שכל חלקי תפוחי האדמה יצופו היטב
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לרפד תבנית עם נייר אפייה
- לאפות בתנור עד הזהבה
- להגיש חם ישר מהתנור
רצועות גזר אפויות
מצרכים
- 6 כפות שמן זית
- 1 כף תבלין אל חנות או דומה
- 2 שיני שום כתוש
- מלח
- 1 ק"ג גזר נקיים, חצויים לאורך
- 1/4 כוס שקדים לא מלוחים
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- 1-2 כפות חומץ שרי
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- בקערה גדולה מערבבים 2 כפות שמן זית עם תבלין אל-חנות, השום וכפית אחת של מלח
- מוסיפים את רצועות הגזר ומערבבים שכל חלקי הגזר יתובלו
- מעבירים הגזר לתבנית האפייה החמה ומסדרים בשכבה אחידה
- צולים את הגזר, על המדף התחתון, עד שהגזר רך ושחום בכל חלקיו, 20-25 דקות (יש להפוך כעבור כ-10 דקות)
- בזמן שהגזר בתנור, צלו את השקדים בתבנית נפרדת, על המדף העליון של התנור, 7-8 דקות כך שהשקדים חומים זהובים
- מניחים לשקדים להצטנן
- קוצצים השקדים דק ומעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים לקערה את העירית, חומץ, ג'ינג'ר ושמן הזית שנותר ומתקנים תיבול עם מלח
- מוסיפים הגזר האפוי לקערת השקדים ומערבבים כך שכל צידי הגזר יתובלו
- להגיש חם
בתיאבון