מתכון: צ'יפס וגזר אפויים

מתכונים אמריקאים שכל אחד אוהב ||| Home Fries או פלחי צ'יפס שלא תפסיקו לעשות ||| רצועות גזר אפויות כתחליף בריא לצ'יפס ||| 2 מתכונים שילווי כוס בירה קרה או ארוחת צהרים כייפית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

צ'יפס בייתי Home Fries צילום דני בר)

צ'יפס Home Fries

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה זן ליפס או קריספ (או זן אדום אחר), קלופים ומפולחים
  • 20 גרם שמן זית (או 25 גרם חמאה)
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • 1 כף רוטב חריף
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיונז

אופן הכנה

  1. לבשל את פלחי תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים רותחים וכפית מלח, על להבה בינונית 20 דקות
  2. לסנן המים ולקרר לטמפרטורת החדר
  3. במחבת לחמם שמן הזית (או החמאה) ולהוסיף הצ'ילי, חריף, שום, פפריקה, מלח ופלפל ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה 5 דקות
  4. להוריד המחבת מהלהבה ולהוסיף כף מיונז
  5. לערבב היטב את הרוטב במחבת עם תפוחי האדמה בעדינות, באופן שכל חלקי תפוחי האדמה יצופו היטב
  6. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  7. לרפד תבנית עם נייר אפייה
  8. לאפות בתנור עד הזהבה
  9. להגיש חם ישר מהתנור
רצועות גזר אפויות (צילום דני בר)

רצועות גזר אפויות

מצרכים

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף תבלין אל חנות או דומה
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח
  • 1 ק"ג גזר נקיים, חצויים לאורך
  • 1/4 כוס שקדים לא מלוחים
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • 1-2 כפות חומץ שרי
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  3. בקערה גדולה מערבבים 2 כפות שמן זית עם תבלין אל-חנות, השום וכפית אחת של מלח
  4. מוסיפים את רצועות הגזר ומערבבים שכל חלקי הגזר יתובלו
  5. מעבירים הגזר לתבנית האפייה החמה ומסדרים בשכבה אחידה
  6. צולים את הגזר, על המדף התחתון, עד שהגזר רך ושחום בכל חלקיו, 20-25 דקות (יש להפוך כעבור כ-10 דקות)
  7. בזמן שהגזר בתנור, צלו את השקדים בתבנית נפרדת, על המדף העליון של התנור, 7-8 דקות כך שהשקדים חומים זהובים
  8. מניחים לשקדים להצטנן
  9. קוצצים השקדים דק ומעבירים לקערה גדולה
  10. מוסיפים לקערה את העירית, חומץ, ג'ינג'ר ושמן הזית שנותר ומתקנים תיבול עם מלח
  11. מוסיפים הגזר האפוי לקערת השקדים ומערבבים כך שכל צידי הגזר יתובלו
  12. להגיש חם

בתיאבון

כתיבת תגובה