חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מגזין: חדשות רכב וטכנולוגיה של דני בר 8/2021

מרוץ היברידי-חשמלי לבעלי טויוטה קורולה היברידי ||| טכנולוגיות פורצות דרך לכלי רכב חשמליים ובכלל ||| סיטרואן, קיה, פולקסווגן VW Arteon ועוד ||| חדשות תחבורה, ושדרוגי כבישים בדרום ובמרכז ||| תחבורה ציבורית ובטיחות בדרכים ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

רכב

יוניון מוטורס וטויוטה עם המרוץ ההיברידי-חשמלי הראשון בישראל (וככל הנראה גם בעולם)

המרוץ ההיברידי-חשמלי מיועד לבעלי רכבי טויוטה קורולה סדאן, הדגם הנמכר בכל הזמנים, בגרסתו ההיברידית ומטרתו לעודד נהיגה חסכונית ונקיה מפליטת מזהמים, ובכך להעלות את המודעות ליכולת הנסיעה החשמלית המשמעותית של רכבים היברידיים, ללא כל צורך בטעינה ותשתית טעינה חיצונית. המנצח/ת בתחרות יהיו הנהג/ת שיסיימו את מסלול המרוץ עם אחוז זמן הנסיעה החשמלית הגבוה ביותר מסך זמן הנסיעה הכולל. נסיעה חשמלית עושה שימוש במנוע החשמלי בלבד ומצמצמת ל-0 את פליטות גזי החממה המזהמים למען שמירה על כדור הארץ ואיכות האוויר שכולנו נושמים.

המרוץ הייחודי יתקיים בשני שלבים בחודש הבא (מוקדמות ב-14.5 וגמר ב-21.5), במסלול המוקדמות שאורכו 130 ק"מ ומסלול הגמר שאורכו 100 ק"מ, ואשר יוזנק ויסתיים באצטדיון נתניה. מטרת המשתתפים כאמור היא לבצע את הנסיעה "החשמלית" והירוקה ביותר, כאשר המדידה תתבצע באמצעות מכשיר ייעודי שיותקן בכל רכב. הזוכה במקום הראשון יזכה בפרס נחשק ויוצא דופן – חופשה זוגית בטוקיו, יפן! הזוכה במקום השני יזכה בסוף שבוע זוגי במלון היוקרתי "בראשית".

הנסיעה החשמלית הנפוצה כיום – ברכבים היברידיים: כחלוצת הנעות חלופיות חדשניות, טויוטה היא מעצמת הנעות חשמליות לסוגיהן, המשווקת רכבים היברידיים, פלאג-אין, חשמליים ומימן. לטויוטה יתרון עצום בכל ארבעת סוגי ההנעות הללו הנובע מהניסיון הייחודי שצברה ביותר מ- 20 שנים של שיווק ופיתוח הטכנולוגיה ההיברידית-חשמלית.

בטויוטה העולמית מאמינים שרכבי ה-HEV מהווים חלק חיוני בהרכב העתידי של כלי הרכב אך שהטכנולוגיה ההיברידית תהיה העיקרית והנפוצה בשנים הקרובות, בין היתר בזכות יעילותה הגבוהה, הזיהום המופחת הכרוך בייצורה והחיסכון בחומרי גלם המצויים במחסור ונדרשים עבור רכבים חשמליים מלאים. כך למשל, במקום לייצר מצבר לרכב חשמלי (BEV) אחד, ניתן להשתמש באותו חומר גלם כדי לייצר 40 מצברים לכלי רכב היברידיים (HEV).

טויוטה איננה מאמינה בתרחיש של "המנצח מקבל הכל" אלא בעתיד בו טכנולוגיות החשמול השונות, לרבות HEVs, PHEVs, BEVs ו- FCEVs, כולן תהיינה חלק מהשוק, ומומחיותה הרבה מאפשרת לה למקם על ציר הזמן את עתידו של כל אחד מפתרונות "החשמול" הללו. כמו כן ניסיונה הרב בתחום הרכבים ההיברידיים – חשמליים, הנעות חשמליות, סוללות ויחידות בקרת כוח לימד את טויוטה כיצד לנהל ולחדש אנרגיה ביעילות, ולספק מגוון אפשרויות חשמול ללקוחותיה, דרך רכבים היברידיים, רכבי פלאג אין, תאי דלק ורכבים חשמליים המונעים באמצעות סוללה. היוזמה המקומית של טויוטה לפעילות נועדה להעלות את המודעות לעובדה שהרכבים ההיברידיים מספקים את ההנעה החשמלית היעילה והנפוצה ביותר כיום, לאור פרק הזמן הארוך שבו הם עושים שימוש באנרגיה חשמלית בלבד.

יעילותה המשמעותית של הטכנולוגיה ההיברידית מושגת הודות למערכת ההטענה העצמית שלה החוסכת את הצורך בחיבור למקור חשמל חיצוני, בהתקנת עמדת טעינה ובתלות בפריסת תשתית טעינה. היא מאפשרת ניצול מירבי של מנוע החשמל תוך צריכת דלק מינימלית, ועל כן מאופיינת ברמת זיהום סביבתי נמוכה במיוחד. במרחבים עירוניים הטכנולוגיה של טויוטה הוכיחה יכולת מרשימה של נסיעה חשמלית, כך למשל היאריס החדשה יכולה לנסוע למעלה מ- 80% מזמן הנסיעה הכולל בעיר ובסביבתה באמצעות חשמל בלבד. לכן בשימוש יומיומי ממוצע, חלק ניכר מהנהגים יכולים להסתמך על נסיעה חשמלית בלבד, עם צריכת דלק מעטה. לצד הנסיעה הנקייה והחסכונית, השימוש ברכב היברידי-חשמלי אינו דורש כל שינוי בהרגלי הנסיעה והוא מאפשר ליהנות מנסיעה ארוכה ללא "חרדת טווח".

הזיהום הממוצע של רכבי טויוטה בישראל – הנמוך בענף, כשליש מהזיהום הממוצע: על פי חישוב מיוחד שערכה יוניון מוטורס, דרגת הזיהום הממוצעת של רכבי טויוטה שנמכרו בשנת 2020, הייתה 3.4 (לפי נוסחת הציון הירוק של משרד התחבורה) לעומת דרגת זיהום ממוצעת 9 בכלל שוק הרכב הישראלי – זאת בזכות הטמעה נרחבת של הטכנולוגיה ההיברידית המתקדמת של טויוטה ברכביה. הפתרון ההיברידי נהנה מנגישות ומזמינות גבוהות משמעותית בשוק הרכב החשמלי בישראל, וזוכה לפופולריות רבה עם כ- 20% מכירות מכלל השוק ומגוון רחב מאוד של דגמים היברידיים, לעומת אחוזים בודדים לפני שנים אחדות. בישראל טויוטה מכרה עד היום מעל ל- 120 אלף מכוניות היברידיות-חשמליות, והיא משווקת מגוון של 12 דגמים שונים של רכבים היברידים-חשמליים, המהווים כ- 80% ממכירותיה. בסך הכל מכרה טויוטה עד כה למעלה מ-16 מיליון רכבים היברידיים-חשמליים ברחבי העולם.

בין השנים 2020-2025 טויוטה מתכננת להשיק באירופה למעלה מ-60 מוצרים ועדכונים מבוססי "פתרונות חשמול". רכביה ההיברידיים של טויוטה ימשיכו להוות גם בעתיד זה את ליבת ההנעות החשמליות תוך התרכזות במטרת העל של החברה ב-20 השנים האחרונות – לצמצם את פליטות המזהמים באמצעות סוגים נוספים של כלי רכב מחושמלים, עם השאיפה התמידית להגיע לכדי 0 פליטות באופן רחב ובר קיימא. כל זאת בהתאם לצרכי הלקוחות, לרגולציות קיימות וחדשות, לסוגי ופריסת התשתיות הקיימות וכמובן לדרישות הצרכנים.

שלבי המרוץ – המרוץ ההיברידי-חשמלי הראשון בישראל ייערך בשני שלבים:

שלב המוקדמות יתקיים ביום שישי ה- 14 במאי 2021 ובו יוכלו לקחת חלק עד 200 נהגים ונהגות שיוזנקו ב-4 מקצים בזמנים שונים, בהתאם למועד שייקבע עבורם מראש, על מנת לאפשר נסיעה בטוחה ורציפה לכל המשתתפים. העשרה שישלימו את מסלול המרוץ עם % הזמן הגבוה ביותר בו נסעו על חשמל בלבד יעלו לגמר. שלב הגמר יחול שבוע לאחר מכן, ביום שישי ה-21.05.21, ובו יתחרו 10 הנהגים הסביבתיים ביותר על הפרס הראשון הנחשק  – חופשה זוגית בטוקיו.

הפרמטרים לניצחון – על מנת למדוד את נתוני "הנסיעה החשמלית" ברכבים, נציגי טויוטה יתקינו בכל רכב רכיב מדידה המתחבר לשקע ה- OBD ברכב, שיתעד את נתוני הנסיעה של הרכב. במקרה של שוויון בנתוני אחוז זמן הנסיעה החשמלית, ההכרעה תיעשה באמצעות נתון תצרוכת הדלק הנמוך ביותר וזמן הנסיעה הכללי של מסלול המרוץ.

מסלול – שני שלבי התחרות יוזנקו מחניון אצטדיון נתניה, שם תהיה גם נקודת הסיום. אורך המסלול בשלב המוקדמות הוא כ-130 ק"מ ובשלב הגמר כ-100 ק"מ, והם יוזנקו לכיוון צפון בשלב המוקדמות ולכיוון דרום בשלב הגמר. המסלול נבחר על ידי טויוטה כך שיספק נסיעה מגוונת בכבישים עירוניים ובינעירוניים. כל משתתף יהיה חייב לעבור במספר ציוני דרך שנקבעו מראש. בשלב המוקדמות תהיה עצירת חובה בנקודת ציון בגן לאומי אפק אנטיפטרוס, בה יתבקשו המשתתפים לדומם מנוע וליצור תמונה "ירוקה" מקורית. התמונה הירוקה ביותר שתיבחר על ידי טויוטה תזכה את בעליה בפרס של סופ"ש  זוגי בצימר אקולוגי בארץ.

מי יכול להשתתף? – המרוץ מיועד לבעלי ובעלות טויוטה קורולה סדאן היברידית ולמלווה אחד/ת בכל רכב (סה"כ נהג/ת + נוסע/ת), וזאת על מנת לאפשר תחרות בתנאים שוויוניים והוגנים עד כמה שניתן מבחינת נתוני הרכב ויכולות הביצוע הטכניות של הנהג/ת. הקורולה היא הרכב הנמכר ביותר בישראל בשנים 2019, 2020 וגם ברבעון הראשון של 2021, עם כ- 90% מכירות היברידיות מסך מכירות הדגם. כל משתתף/ת יקבלו ערכת השתתפות בסוכנות טויוטה על פי בחירתו/ה וכן הדרכה וטיפים כיצד לנהוג באופן נכון וחשמלי יותר לטובת מימוש הפוטנציאל של השימוש במנוע החשמלי. ביוניון מוטורס מאמינים שהלקוחות יאמצו את דרך הנהיגה היעילה יותר גם לאחר המרוץ, בשימוש יומיומי, לחסכון בדלק וצמצום זיהום האוויר.

בשלב המוקדמות של המרוץ ישתתפו מגישת הטלוויזיה ואושיית הלייף סטייל ירדן הראל ובעלה עומרי שלום, המבקשים לעודד אורח חיים סביבתי ואקולוגי יותר ולהיות חלק מפעילות שמטרתה להראות כיצד ניתן לעשות זאת כבר עכשיו, באמצעות הטכנולוגיה ההיברידית-חשמלית. ירדן הראל שמאמינה בקידום קיימות ויוזמות לעתיד ירוק יותר, תיסע  עם בעלה בקורולה סדאן היברידית, ויחד הם יערכו סיור בין אתרים אקולוגיים וסביבתיים ברחבי הארץ, בסופו ייקחו חלק בחוויית המרוץ ההיברידי-חשמלי הראשון בישראל.

טויוטה בדרך ל – Beyond Zero: המרוץ ההיברידי-חשמלי הראשון מצטרף למגוון פעילויות של חברת טויוטה בכלל המישורים שמטרתם להפחית את הזיהום הסביבתי ולשמר את משאבי הטבע יקרי הערך של כדור הארץ. עוד משנת 1963, שמה טויוטה את נושא הקיימות הסביבתית בראש מעייניה ובאוקטובר 2015 הכריזה על "האתגר הסביבתי של טויוטה 2050", תכנית המהווה את הבסיס ליעדים הסביבתיים ארוכי הטווח של החברה המכוונים מעבר לעולם הרכב.

כמי שידעה תמיד להסתכל קדימה ולהציב סטנדרטים חדשים לתעשייה, המשימה הסביבתית של טויוטה היא להגיע Beyond Zero "מעבר לאפס", כלומר לא רק ל- 0 זיהום כמו אחרים אלא אף מעבר לכך. זאת באמצעות שימוש במגוון טכנולוגיות הנעה ירוקות, ייצור מבוסס אנרגיה ירוקה, מחזור, מעבר להנעות מימן המצמצמות את טביעת רגלה הסביבתית ועוד.

טויוטה מדורגת כחברה בעלת ממוצע פליטות CO2 הנמוך ביותר באירופה. מרכיב משמעותי מאוד בהצלחה זו הוא ההטמעה של הטכנולוגיה ההיברידית במיליוני רכבים שהביקוש אליהם הולך ועולה. הדור הרביעי של הטכנולוגיה ההיברידית מהווה שיפור של כ- 40% מבחינת רמות הזיהום לעומת הדור הראשון, וטויוטה ממשיכה להשקיע בשיפור הטכנולוגיה שתמשיך ותהיה פופולרית ומבוקשת גם בשנים הקרובות.

כחלק מרצונה לעורר השראה ולקדם טכנולוגיות ירוקות חדשות ופתרונות ניידות מתקדמים, טויוטה היא נותנת חסות ראשית למשחקים האולימפיים והפראלימפיים והיא "שותף הניידות" הראשון של המשחקים שיתקיימו ביפן הקיץ, שם צפויה החברה להציג מגוון רחב של אמצעי תחבורה וניידות חדשניים כחלק מחזונה השאפתני לאפשר "ניידות לכל" ולספק את כל סוגי השירותים הנוגעים לתעבורת אנשים ממקום למקום ברחבי העולם, באופן "מקיף ואמין", "פשוט וללא מאמץ" ו"בר קיימא."

לפרטים מלאים והרשמה למרוץ –  https://toyotahybridrace.co.il/

קאר איסט מקבוצת לובינסקי עם מכירת 1,000 יחידות MG ZS EV

MG היברידית EHS PHEV (צילום רונן טופלברג)

קאר איסט מקבוצת לובינסקי, אחת מקבוצות הרכב המובילות בארץ, נוסדה בשנת 1936 ומייצגת את מותגי פיג'ו, סיטרואן, אופל, DS ו-MG בישראל, מציינת 1,000 יחידות שנעות על כבישי ישראל ל-MG ZS EV מאז השקתו, הרכב החשמלי הנמכר ביותר בישראל. מעט יותר משנה מאז שהחל שיווקו בישראל, ה-MG ZS EV הגיע למאות בתי אב, בתי עסק וחברות, הפך לרכב החשמלי הראשון בשוק המוניות ואף לרכב החשמלי הראשון שיגיע לידי שירות הביטחון וצה"ל.

במסגרת מהלך שהחלה לובינסקי בשיתוף עם קק"ל עם השקת הרכב בינואר 2020, במהלכו ניטע עץ, תרומת לובינסקי, על כל MG ZS EV שנמסר בישראל, נחנכת בימים אלה חורשה ביער כיסופים שבעוטף עזה על שמו של MG ZS EV ובה כבר 1,000 עצים.

בנוסף לכך, כדי לשמר את ההובלה וההנגשה של הדגם החשמלי עבור הלקוחות, קאר איסט תחל לשווק רמת אבזור חדשה ל-MG ZS EV אשר תיקרא NET LINE S ותוסיף לרמת הבסיס (128,888 שקל) של הדגם חישוקי 17 אינץ' יוקרתיים (בחירה מבין שתי אפשרויות), חלונות כהים, מסיטי רוח, גלגל חלופי ומעמד לטלפון הנייד. גרסה זו תשווק גם עם חבילת E TOUCH – אפליקציית בקרה שפותחה בשיתוף עם פוינטר יחד עם מנוי לשלוש שנים. אפליקציה זו מאפשרת לעקוב אחר מיקום הרכב, לקבל התרעות על מצב הטעינה של הסוללה בכל זמן, כולל בזמן טעינה מעמדות טעינה פרטיות וציבוריות ועוד. מחירה של רמת אבזור זו יעמוד על 135,555 שקל.

פנגו עם הישראלים שחוזרים לשגרה בדרכים

חג הפסח האחרון הדגים יותר מתמיד את החזרה לשגרה לאחר השנה הקשה בה היינו ברובה סגורים בבית. זה הורגש במסעדות שהיו מלאות יותר, הקניונים אבל בעיקר בכבישים עם הפקקים האינסופיים שהצביעו על מאות אלפי האנשים שיצאו לטייל. אבל איפה טיילו אזרחי ישראל?

על פי נתונים של פנגו, העיר בה הייתה העלייה הגבוהה ביותר בכמות החניות לעומת 2019 היא העיר אילת עם זינוק של 20%. נתון זה מתיישב עם העובדה כי בהיעדר טיסות לחו"ל, אילת הפכה ליעד תיירותי המרכזי בארץ. כמו כן, ערים נוספות כמו רמת גן ובאר שבע הראו עלייה משמעותית בכמות החניות – 16%, 15% בהתאם.

בחול המועד השנה נראה כי הישראלים בילו את רוב זמנם בחוץ, בחופי הים ובפארקים, מהנתונים של פנגו עוד עולה כי החניונים הפופולריים ביותר היו, חניון בית האצ"ל הנמצא בחוף המערבי בת"א, חניון המרינה בהרצליה, חניון הפארק בגני יהושוע, ממילא ועוד. כשבסה"כ בהשוואה ל- 2019, בשנה זו בחול המועד הייתה עלייה של 46% בכמות החניות בחניונים. בנוסף, חלה עליה של 13% בתדלוקים (בתחנות דלק סונול) בחול המועד בהשוואה לתחילת חודש מרץ.

כאמור שנת 2020, הייתה שנה בה רובה היינו בבית, וזה גם ניכר בכמות החניות. בשנת 2020 חלה ירידה של 89% בכמות החניות לעומת 2019. לעומת זאת, בין 2019 לבין 2021 הייתה עלייה של 20% בכמויות החניה.

סיטרואן עם השקת C5 X חדשה שמבטאת את הפילוסופיה של המותג

סיטרואן חשפה את ספינת הדגל החדשה שלה, C5 X, שמפיחה חיים חדשים בפלח המכוניות הגדול עם עיצוב מקורי המשלב סלון וסטיישן, הצעה חדשנית במסורת הטהורה ביותר של מכוניות סיטרואן נהדרות. דגם חדש זה, הקיים גם בגרסאות בנזין וגם בגרסאות היברידיות פלאג-אין, מבטא מודרניות, מעמד וחדשנות, כל אלה הם ציפיות גבוהות ללקוחות ברכב הגדול כמו גם בפלחי שטח.

ה- C5 X פורץ דרך חדשה עם הצגתו המתקדמת העולמית של המתלה האקטיבית של סיטרואן Advanced Comfort®, מה שמשפר עוד יותר את הרושם של נסיעה על מרבד קסמים, תחושה שקשורה קשר הדוק להיסטוריה של סיטרואן. זו הזמנה אמיתית לנסוע, עם החלל הפנימי דמוי הטרקלין המציע נוחות מוכרת של מושבי קומפורט וחלל שאין כמוהו, במיוחד בשורה 2. תא המטען, בעל קיבולת של 545 ליטר וביצוע מוקפד, מתאים באופן אידיאלי ל צרכי לקוחות הסטיישן. גרסת התוספת ההיברידית, עם ë-קומפורט בשילוב נהיגה במצב חשמלי על בסיס יומי, משפרת את תחושת השלווה על הסיפון.

תחושת רווחה זו על הסיפון מוגברת גם על ידי טכנולוגיות מתקדמות המפשטות את השימוש ברכב. למשל, תצוגת Head Up מורחבת, כמו גם מגוון של תכונות סיוע בנהיגה המפחיתות את העומס הנפשי של הנהג, כגון Highway Driver Assist, או ממשק האינפורמציה החדש עם מסך מגע מרכזי בגודל 12 אינץ 'HD, זיהוי קולי טבעי ו תצוגה הניתנת להתאמה אישית עם יישומונים, ממש כמו בטאבלט.

קונספט ייחודי: סגנון גוף מודרני וחדשני: סגנון הגוף של C5 X בולט מיד: אסרטיבי, חסון ומובהק. הוא מחדש את הקודים של קטע ה- D, והוא כולל סגנון גוף מהיר שמשלב בין סלון וסטיישן על ידי הוספת כמה אלמנטים שהופכים את רכבי השטח למושכים כל כך. זו צורה חדשה לגמרי עם תשומת לב מיוחדת לאווירודינמיקה. מכסה המנוע הארוך, הקווים הנוזליים והאווירודינמיים, קו המותניים הגבוה ובעיטה מעל הגלגלים האחוריים מביאים הבחנה ודינמיות; הם גם תזכורות למכוניות שונות שסימנו את ההיסטוריה של הטווח העליון של סיטרואן. הדלת האחורית שלה, מאפיין מובהק נוסף של המכוניות הגדולות של סיטרואן, מציעה את כל המעשיות של סטיישן: יש לה פתח רחב ופונקציונלי ואדן העמסה נמוך לשימוש יומיומי קל ומעשי.

עמדה מוגבהת לשליטה טובה יותר על הכביש: עמדתו המוגבהת, בזכות מרווח קרקע מוגבר לעומת סלון מסורתי וגלגלי 720 מ"מ בקוטר גדול המצוידים בצמיגי 19 "Tall & Narrow ברוב הגרסאות, מאפשרים תנוחת נהיגה גבוהה יותר לבטיחות ולראות גבוהה יותר, תכונה שזוכה להערכה רבה על ידי רכב שטח לקוחות. עם בסיס גלגלים של 2,785 מ"מ למרחב יוצא מן הכלל של המושב האחורי, C5 X מציע מידות חיצוניות נדיבות, באורך של 4,805 מ"מ, רוחב של 1,865 מ"מ וגובה של 1,485 מ"מ, ומציב אותו בלב קטע D.

חתימת תאורה מודרנית והייטקית: לראות ולהיראותC5 X: כולל את חתימת האור החדשה בצורת V בצורת V של סיטרואן מלפנים ומאחור, שהוצגה ב- C4 החדשה. ניתן לזהות את כל השאר ולזהות מיד כסיטרואן, חתימת האור הטכנולוגית הזו כוללת פנסי לד בכל המגוון. הוא גלוי גם ביום וגם בלילה ומדגיש את סגנון הגוף הייחודי של C5 X.

הדגם החדש צפוי להגיע לישראל במהלך שנת 2022.

נשיא טויוטה, אקיו טויודה, הוכתר כאיש השנה לשנת 2021 של World Car Awards

אקיו טויודה, נשיא ומנכ"ל טויוטה מוטור (TMC – Toyota Motor Corporation) הוא איש השנה לשנת 2021 של World Car Awards! הכבוד הוענק לו על ידי חבר השופטים של World Car Awards, פאנל המונה יותר מ – 90 עיתונאים בינלאומיים נכבדים.

בהודעתה של World Car Awards נאמר: "אקיו טויודה הוא הנשיא והמנכ"ל הכריזמטי של טויוטה, חברה שהקדיש לה שנים רבות ומוצלחות לשינוי פניה. בשנת 2020, תחת הנהגתו, טויוטה נשארה רווחית, למרות מגפת הקורונה, והגנה על מקומות עבודה בעולם כולו. הוא שמר על קצב התפתחות יציב של טויוטה בעידן של כלי רכב מחוברים, אוטונומיים, שיתופיים וחשמליים (CASE) ויזם את בנייתה של העיר הארוגה (Woven City), אב טיפוס מלהיב ואמיתי של עיר העתיד, כל זאת תוך השתתפות פעילה בספורט מוטורי, כנהג".

בתגובה ל-World Car Awards אמר נשיא טויוטה: "בשם כל 360,000 אנשי הצוות של טויוטה מכל העולם, תודה לכם על כבוד אדיר זה. עם זאת, אם לא אכפת לכם, ברצוני לשנות את שם הפרס מ"איש" השנה, ל"אנשי" הרכב של השנה, מפני שזהו מאמץ קולקטיבי של כל העובדים, המשווקים והספקים הגלובליים שלנו שהפכו את טויוטה למה שהיא כיום. אין מנכ"ל בר מזל או אסיר תודה יותר ממני".

לאחר שהודה והכיר בתרומתה של כלל תעשיית הרכב, המשיך טויודה ואמר: "התמזל מזלנו בטויוטה על שיכולנו להגן על העסקתם של חברי הצוות שלנו בתקופת מגפת הקורונה ולהמשיך לעבוד כדי לענות על אתגרי העתיד של התעשייה שלנו. כחברה אנו מחויבים ליצור דרכים חדשות כדי לתמוך בשלום כדור הארץ ושלומם של אנשים בכל מקום. זו הייתה תקופה קשה בתולדות העולם, אבל היא הזכירה לנו שאנשים הם מה שחשוב ביותר. ואם אנו בטויוטה יכולים לתרום ולו מעט שמחה לחייהם, זו תהיה מטרתי האינסופית לעשות בדיוק את זה".

אקיו טויודה הצטרף ל-TMC בשנת 1984, לאחר שסיים את לימודי המשפטים באוניברסיטת קייו ותואר שני במנהל עסקים בבוסטון קולג' בארה"ב. לאחר שעבד בתחומים רבים של הארגון ביפן ומחוצה לה, הוא הצטרף לדירקטוריון TMC בשנת 2000. לאחר מכן כיהן במספר תפקידים בכירים כסמנכ"ל לפני שהפך לנשיא החברה בשנת 2009.

פרס World Car Person of the Year הוענק לראשונה בשנת 2018 כדי להוקיר ולציין לשבח אדם שתרם תרומה משמעותית לתעשיית הרכב העולמית בשנה הקודמת. זהו אחד מבין שישה פרסים המוענקים מדי שנה על ידי תכנית World Car Awards שהוקמה בשנת 2003.

גזפרו עם ספינת הדגל של פולקסווגן VW Arteon

פולקסווגן VW Arteon (צילום תומי הרפז)

חברת גזפרו הכריזה על הרחבת פעילותה בתחום היבוא המקביל. במסגרת הרחבת הפעילות,  הסנונית הראשונה שמציגה גזפרו בישראל היא פולקסווגן ארטאון – מכונית מנהלים ספורטיבית – אלגנטית הנחשבת לספינת הדגל של פולקסווגן. הארטאון שהוצגה לראשונה על ידי היצרן בשנת 2017 עברה ב-2021 מתיחת פנים ומגיעה כעת לראשונה לישראל על ידי גזפרו.

משמעות השם ארטאון הוא שילוב המילים ART – אומנות וסיומת EON שמקושרת מסורתית לדגמי היוקרה של המותג. בפולקסווגן עיצבו את הארטאון כספינת דגל שתתחרה מול מכוניות מנהלים מובילות. העיצוב של הארטאון מסובב ראשים ואינו שמרני. כחלק מעיצוב המכונית ניתן לראות חיפוי גלגלים עם זווית נוטה פנימה וכיסוי חלקי של יחידות התאורה הקדמיות על ידי מכסה המנוע. בנוסף, פס תאורת לד שזור לרוחב הגריל הקדמי משני צידי סמל פולקסווגן.

הארטאון משתרעת לאורך של 4.862 מטר – אחת ממכוניות המנהלים הארוכות בשוק, עם בסיס גלגלים של 2.837 מטר ורוחב של 1.87 מ'. נפח תא המטען עומד על 563 ליטרים ותא דלק המכיל 66 ליטרים.

אבזור עשיר: אבזור הארטאון כולל בתחום המולטימדיה מסך מגע 8 אינץ', מערכת 8 רמקולים, חיבור USB, חיבור BT ואפשרות חיבור טלפון סלולארי באמצעות אפל קארפליי או אנדרואיד אוטו.

שני המושבים הקדמיים מחוממים כשמושב הנהג חשמלי וכולל פונקציית עיסוי ותמיכה לגב התחתון.  מושב הנוסע הקדמי חשמלי עם תמיכה לגב התחתון. המשענת הקדמית מגיעה עם תא אחסון ושקע V12.

מפרט האבזור העשיר כולל גג שמש פנורמי, התנעה ללא מפתח, ניתן לשנות את צבע תאורת ה-LED בפנים הרכב על פי בחירה. ההגה בעיצוב ספורטיבי מצופה עור עם לחצני שליטה על מערכות הרכב. בקרת האקלים מפוצלת עם פתחי אוורור מאחור ונשלטת באמצעות מסך מגע נפרד.

ריפוד המושבים משלב עור Art Velours ואלקנטרה, הקונסולה הקדמית מקושטת בדיפון בצבע שחור פסנתר, חלונות הצד מקושטים בפסי כרום. מתגי התאורה, פתחי האוורור מלפנים וידיות הדלתות גם הם עם דיפוני כרום. ספי הצד מצויידים באינסרט פלדת אלחלד והדוושות מצופות בפלדת אל חלד מוברשת

דגמי הארטאון עם הנעת 4X4 – מצוידים במערכת 4MOTION המשלבת הנעה כפולה עם דיפרנציאל מרכזי וחלוקת מומנט מיידית לפי תנאי הדרך (עד 50/50) באמצעות מצמד מרכזי. המערכת מציעה ארבעה מצבי נהיגה: כביש, שטח, שטח אינדיווידואלי ושלג.

אחת ממכוניות המנהלים הבטוחות בישראל: הארטאון מצוידת ב-7 כריות אויר, מערכת לסטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת זיהוי הולכי רגל, מע' זיהוי רכב דו-גלגלי, מע' זיהוי רכב בשטח מת, מצלמת נסיעה לאחור, חיישני חגורות בטחות, שליטה אוטומטית באור גבוה, בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור ומערכת המתריעה על עייפות הנהג. כל אלה ממצבים את הארטאון כאחת ממכוניות המנהלים הבטוחות בישראל.

אודי תמיר, מנכ"ל גזפרו: "החזון של גזפרו הוא להיות ספק מולטי ברנד מוביל בענף הרכב בישראל. עד היום ייבאנו לישראל עשרות כלי רכב ממספר מותגים שונים, כיום לגזפרו רישיון יבוא של 14 מותגי כלי רכב לישראל ואנו בוחנים יבוא של דגמים נוספים שיגיעו עוד השנה לארץ".

הארטאון תוצע ב-6 גרסאות:

  • 2 ל' טורבו דיזל 150 כ"ס אלגנס  – 249,000 שקלים
  • 2 ל' טורבו דיזל 150 כ"ס R-LINE – 298,900 שקלים
  • 2 ל' טורבו דיזל 200 כ"ס – R-LINE 319,900 שקלים
  • 2 ל' טורבו דיזל 200 כ"ס R-LINE  4MOTION – 339,900 שקלים
  • 2 ל' טורבו בנזין 280 כ"ס אלגנס 4MOTION  – 352,900 שקלים
  • 1.4 ל' טורבו בנזין, 218 כ"ס Plug in Hybrid – 298,900 שקלים

גרסת הפלאג-אין תהיה זמינה בישראל החל מיוני הקרוב. כל דגמי הארטאון יימכרו עם אחריות יצרן מלאה ל-4 שנים או 120 אלף ק"מ.

טלקאר עם השקת קיה אקסיד, קרוסאובר ספורטיבי היברידי

קיה אקסיד 2021 (צילום יח"צ חו"ל)

קיה אקסיד ישווק מעתה עם מנוע טורבו בנזין החדש של היצרן בנפח 1.5 ל' מסדרת EcoDynamics+ עם מערכת היברידית מתונה Mild Hybrid 48V ותיבת הילוכים DCT7 כפולת מצמד. המנוע החדש מסייע להפחתה של פליטת מזהמים בכ 8%, ומציע הספק וביצועים משופרים.

טלקאר, יבואנית קיה לישראל מתחילה בשיווק קיה אקסיד עם יחידת הנעה עדכנית וחזקה המאפשרת ביצועים טובים יותר לצד פליטת מזהמים נמוכה.

מנוע טורבו בנזין 1.5 ל' T-GDI MHEV : יחידת ההנעה העדכנית של קיה אקסיד משלבת מגוון טכנולוגיות מתקדמות, המאפשרות שיפור של 14% בהספק ו 4.5% במומנט לעומת מנוע ה 1.4 ל' טורבו בנזין המוחלף, עם 160 כ"ס ב 5,500 סל"ד ו 25.8 קג"מ ב 1,500-3,500 סל"ד.

מערכת EcoDynamics+ Mild Hybryd 48V כוללת מנוע חשמלי וסוללת Lithium-ion Polymer 48V המאריכה את תזמון כיבוי המנוע בעזרת סטרטר/גנרטור (MHSG) המחובר לגל הארכובה.

המערכת מאפשרת 2 מצבים, מצב "מנוע" בו המערכת ההיברידית מסייעת למנוע הבנזין להפחתת עומס תחת תאוצה ומצב "גנרטור" לטעינת הסוללה בעת גלישה כאשר מנוע הנזין כבוי.

בנוסף, מנוע הטורבו בנזין החדש מצוייד במגוון טכנולוגיות מתקדמות המסייעות לביצועים משופרים ופליטת מזהמים נמוכה כגון Continuously Variable Valve Duration (CVVD) המשנה את תזמון השסתומים, כמו גם מערכת מחזור גזי פליטה בלחץ נמוך (LP-EGR) ועוד.

המנוע החדש והמתקדם מאפשר לקיה אקסיד להאיץ מ 0-100 קמ"ש ב 9.2 שניות, שיפור של 0.3 שניות לעומת מנוע ה 1.4 טורבו המוחלף וזאת לצד פליטת מזהמים נמוכה בכ 8% (141 ג'/ק"מ לפי תקן WLTP במסלול משולב) .

מחיר: אקסיד 1.5 ל' טורבו בנזין MHEV אוט' EX – 141,900 שקלים או אקסיד 1.5 ל' טורבו בנזין MHEV אוט' Premium – 147,900 שקלים.

לובינסקי עם השקת אופל Crossland בעיצוב VISOR החדש

Opel Crossland אופל קרוסלנד 2021 (צילום יח"צ חו"ל)

קבוצת לובינסקי, הודיעה על התחלת השיווק של אופל Crossland לאחר שעבר מתיחת פנים. במסגרת עדכון זה, עבר ה-SUV הקומפקטי של אופל שינוי משמעותי בחזית הרכב שמעניקה לרכב את חזית ה VISOR ובנוסף שלל עדכונים וליטושים אשר העניקו לו את העיצוב המהוקצע של משפחת דגמי אופל העתידיים, שיפור באבזור הבטיחות האקטיבי והנוחות, שדרוג חוויית השימוש ועוד.

אופל Crossland המחודש הוא הרכב הראשון לקבל את חזית ה-VISOR אשר תאפיין את כל דגמי אופל החדשים. חזית זו מעצימה את הנראות של הקרוסלנד בכך שהיא נמתחת לכל רוחב חלקו הקדמי, כשהיא מאחדת בתוכה את יחידות תאורת ה'לד' החדשות, פנסי תאורת היום (DRL), הגריל החלק וכמובן לוגו אופל. בחלק התחתון, הפגוש קיבל הדגשות מובחנות ושבכה עמוקה, כולל פתחי יניקת אוויר בקצוות להעצמת המראה הספורטיבי. בחלק האחורי, קל להבחין ביחידות התאורה המושחרות החדשות ובתיחום השחור שבניהם שגורם ל-Crossland להראות רחב יותר.

הודות לאורך של 422.9 ס"מ (421.2 ס"מ עד כה) ובסיס גלגלים של 260.2 ס"מ, אופל Crossland מציע מרחב מחיה נדיב וחכם עבור נוסעיו. המושבים הקדמיים מציעים תמיכה טובה מאוד בגוף ונוחות גבוהה, אשר מאפשרים לנוסעיו לגמוע מרחקי נסיעה גדולים בנוחות מצוינת. המושב האחורי החכם מחולק ביחס של 60:40 ומציע מרחב מחיה נדיב ליושביו. נפח תא המטען עומד על 410 ליטר ויכול לצמוח עד 1,255 ליטר בקיפול המושב האחורי. תא הנוסעים קיבל גם ריפוד חדש בשילוב דמוי עור למושבים, מסך מערכת מולטימדיה עם ממשקי AppleCarPlay ו-Android Auto, מושב נהג המתכוונן בשמונה מצבים ועוד.

במסגר מתיחת הפנים, אופל Crossland המחודש עבר גם כיול מחדש למתלה הקדמי, האחורי ולמערכת ההיגוי, כך שכעת הוא מציע יכולות גבוהות יותר בספיגת מהמורות ושיפור נוחות הנסיעה, לצד שיפור בחדות ההיגוי והתחושה בכל תנאי הנהיגה ומהירות הנסיעה.

אופל Crossland מצויד במנוע ה-1.2 ליטר בנזין טורבו PureTech אשר זכה 4 שנים ברציפות בתואר "מנוע השנה". נתוני התפוקה שלו עומדים על 130 כ"ס ב-5,500 סל"ד ו-23.4 קג"מ ב-1,750 סל"ד אותם המנוע מעביר אל הגלגלים הקדמיים דרך תיבה אוטומטית עם 6 הילוכים מבית AISIN. יחד הם מסייעים ל-Crossland להאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 10.2 שניות ולהגיע למהירות מרבית של 198 קמ"ש. נתון צריכת הדלק הממוצעת עומד על 16.1 ק"מ לליטר לפי תקן WLTP ולהשתייך לקבוצת הזיהום 10.

אופל Crossland יוצע בישראל בשתי רמות אבזור – BUSINESS EDITION ו-BUSINESS ELEGANCE.

רמת האבזור BUSINESS EDITION כוללת (רמת אבזור בטיחות 4): מערכת בלימת חירום אקטיבית, מערכת התרעת סכנת התנגשות, מערכת התרעת סטייה מנתיב הנסיעה, מערכת התרעת ערנות נהג, מערכת זיהוי תמרורי תנועה והמלצה לשינוי בהתאם בבקרת השיוט.

כמו כן גם 6 כריות ואויר, סייען זינוק בעליה, בקרת שיוט ומגביל מהירות, חיישני אור וגשם, מצלמת נסיעה לאחור, חיישני חניה קדמיים ואחוריים כולל תצוגה גרפית, מסך מולטימדיה בגודל 7 אינץ', שמשות אחוריות כהות, ספוילר אחורי מקורי ועוד.

רמת האבזור BUSINESS ELEGANCE מוסיפה (רמת אבזור בטיחות 5): מערכת התרעה על המצאות רכב בשטח המת של שדה הראיה, מערכת Park&Go לסיוע בחניה בניצב ובמקביל ומצלמת חניה אחורית הכוללת "מבט על" וירטואלי על הרכב וגבולות החניה

כמו כן גם כניסה והתנעה ללא מפתח, קיפול חשמלי למראות הצד, בקרת אקלים מפוצלת, לוח מחוונים צבעוני עם מסגרת כרום, שקע USB נוסף, משטח טעינה אלחוטית (למכשירים תומכים), גג פנורמי עם וילון, תאורת אווירה בדלתות ובקונסולה המרכזית, מסילות גג, חישוקי 17 אינץ' ושילוב שני צבעים (גג ומראות בצבע שחור) כאופציה.

מחיר: אופל Crossland ברמת BUSINESS EDITION – 123,990 שקלים, אופל Crossland ברמת BUSINESS ELEGANCE – 126,990 שקלים.

אופל Crossland יימכר עם אחריות של 4 שנים או 120,000 ק"מ על מערכות הרכב.

Cobra עם טכנולוגיית Mobile-key לרכב

תופעת שכחת מפתחות הרכב ואיבודם באופן תדיר, נפוצה בקרב בעלי רכבים לפחות מספר פעמים בשנה. שכפול מפתח מקורי הוא עניין יקר ויכול לנוע  בין 1,000 ₪ ועד 4,000 ₪ בהתאם ליצרן הרכב, כך שהודות לפיתוח החדשני, מהיום אין צורך במפתחות המקוריים של הרכב.

הסוף למפתחות הרכב: חברת COBRA, משיקה את Mobile-key הדרך החדשנית והבטוחה לפתיחת ולנעילת הרכב באמצעות הסמארטפון. לראשונה בישראל, מושק פתרון יעיל ונוח המותאם לרכבים מיבואניות הרכב וכן, לרכבים הנוסעים ב- after market ומאפשר פעילות זהה של פעולות השלט המקורי באפליקציה ייעודית. כולל פתיחת ונעילת דלתות, הנעת הרכב, פתיחת תא מטען והבהוב, אורות גבוהים בהתאם למפרט יצרן הרכב, כפי שמתאפשר ברכבי היצרנית טסלה וברכבי יוקרה של יצרניות נוספות.

Mobile-Key המושתת על טכנולוגיית BLE מאפשר לאפליקציה לפעול במרחק קליטת בלוטות' בקרבת הרכב, עד רדיוס של 15 מ"ר בסביבה בנויה. מערכת זו מאובטחת ברמה הגבוהה ביותר ופועלת באמצעות Bluetooth כשהתקשורת עם האפליקציה מוצפנת ומאובטחת בפרוטוקול בתקן של 256 ביט. חשוב להדגיש כי עם התקנתה של טכנולוגיה זו, השימוש במפתח אינו מתבטל, כך שעדיין קימת האופציה בכל זמן נתון לפתוח את הרכב באמצעות שלט/ מפתח.

הודות לפעילות זהה של יכולותיו של שלט הרכב המקורי, אין צורך להסתובב עם השלט בשגרה. פיתוח כחול לבן זה, מאפשר אף  לשתף מפתחות של mobile key לניידים סלולריים אחרים עד חמישה משתמשים נוספים ובתוך כך גם לבטלם בנוחות באמצעות האפליקציה וכרטיס ה- MKEY. פתרון זה כולל מודול המדמה למעשה את השארת מפתח הרכב בשירותי valet parking בחניון.

מהנהלת חברת קוברה נמסר "אנו נרגשים להיות הראשונים להנגיש את הטכנולוגיה המדוברת ביותר לשוק הישראלי באמצעות יבואניות הרכב הגדולות בארץ וכן, ישירות לשוק ה-After market, המונה מאות אלפי רכבים על הכבישים. עולם הרכב זוכה לחדשנות ופיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, כך שאנו כחברה מובילה נהנים לקחת חלק פעיל בהובלת הענף. זהו סיפוק עצום שכלל נהגי ישראל יוכלו ליהנות מחיים ללא מפתחות רכב, פתרון נוח ונגיש אשר עשוי לחסוך הרבה מאוד כספים על שכפול מפתחות לשכחנים שביננו".

עוד ציינו בקוברה "כמובן שפעילותנו תתבטא גם בשיתופי פעולה עם לקוחות מוסדיים, יבואני רכב וחברות השכרת רכב, שעבורן זהו כלי הכרחי להצגת חדשנות בלתי מתפשרת. בחודשים הקרובים אנו מתעתדים להרחיב את פעילותנו ולהשיק את המוצר גם בחו"ל כשהשלב הראשון יתמקד בארצות הברית ובאירופה".

התקנת המערכת ברכב אורכת כ- 60 דקות, בכדי להבטיח את התחברות המתח להתקן ופעולת סנכרון באופן תקני וללא מפתחות. התקנה תתבצע על ידי טכנאי מוסמך בבית הלקוח. Mobile-key ניתן להתקנה ברכבים בהם קיים כפתור הנעה מובנה, לרוב משנת 2014. יחד עם זאת, בחלק מהיצרניות תתאפשר התקנה גם ברכבים בעלי שנתון ישן יותר, כך שמומלץ לבדוק באופן פרטני אל מול החברה.

מחיר מומלץ לצרכן: 1,190 ₪ בתוספת מע"מ. עלות המערכת כוללת התקנה בבית הלקוח בהתאם לבחירתו (לא כולל מיגון).

אפליקציית M- key הייעודית זמינה להורדה במכשירי IOS ואנדרואיד השונים. פרטים באתר… עמוד הפייסבוק… ןגם באינסטגרם…

GAC עם טכנולוגיה המפחיתה את גודל הסוללה בכ- 20% ואת משקלה בכ- 14%   

מאז תחילת השנה, הציגה ענקית הרכב הסינית GAC מגוון חידושים טכנולוגיים בעולם הרכב, אך המצאות וחידושים רבים טרם נחשפו. השבוע קיימה החברה את יום הטכנולוגיה השנתי השלישי שלה (GAC TECH DAY) והציגה במסגרתו חלק מהפיתוחים המסעירים החדשים של מרכז המחקר והפיתוח שלה. GAC מחויבת לקדמה ופיתוח לצד חסכון כלכלי לצרכנים באמצעות ניהול אנרגיה יעיל. בהתאם, אנרגיה חדשה שיחקה תפקיד מרכזי ביום הטכנולוגיה השנתי. בין החשיפות המרכזיות ביום הטכנולוגיה:

"אסטרטגיית כוכבי הניטרונים" (Neutron Star Strategy) של GAC, שמטרתה להוות צוהר לעידן חדש של תחבורה חסכונית בפחמן. באמצעות מחקר מעמיק ואינטנסיבי של אפליקציות תאי חשמל וליבות אלקטרוניות, GAC תמשיך במשימתה לייצר סוללה דמוית כוכב ניטרון: קטנה, ועם זאת טעונה בכוח ומהירות עצומים.

כחלק מאסטרטגיה זו, הוצגה גם טכנולוגיית אלקטרודות הסיליקון-ספוג של GAC. לאחר שנים של מחקר, GAC הצליחה לפתור בעיות הקשורות בסיליקון בסוללות גדולות, ופיתחה באופן עצמאי "טכנולוגיית סוללת פלטת ספוג-סיליקון שלילית". טכנולוגיה זו הופכת את יריעת הסיליקון השלילית בתוך הסוללה לרכה ואלסטית כמו ספוג, ובכך מחזקת אותה כנגד בלאי וקרעים כתוצאה מטעינה, ומעניקה לה יותר מקום אחסון. הטכנולוגיה מאפשרת הפחתת גודלה של סוללה יחידה ב-20% ואת משקלה ב-14%.

ביום הטכנולוגיה השנתי הציגה GAC גם טכנולוגיית טעינה סופר-מהירה, המאפשרת טעינה של סוללת רכב חשמלי מ-0% ל-80% ב-16 דקות בלבד. המצאה זו צובעת בורוד את עתיד ענף הרכבים החשמליים.

עוד הוצגה מערכת הנהיגה החכמה 4.0 ADIGO, הכוללת מערכות חדישות של Auto Pilot ושינון הרגלי נהג. המערכת המשודרגת מאובזרת ב-31 חיישנים חכמים, התומכים במאפיינים כדוגמת שליטה בנתיבים, החלפת נתיבים אוטומטית, עקיפה אוטומטית ומעבר אוטומטי בצמתים ופונקציות כניסה. המערכת משחררת לגמרי את ידיו ורגליו של הנהג ומקלה על עייפות הנהג וכוללת מערכת לשינון דפוסי החנייה המתאימה את עצמה לצרכי והרגלי המשתמש.

המצאות טכנולוגיות מהוות את ליבת המודל העסקי של GAC, והקבוצה חרטה על דגלה את הסיסמה "אין טכנולוגיה, אין GAC". מאז 2020 השקיעה הקבוצה מעל 30 מיליארד יואן (כ- 4 מיליארד דולר) במחקר עצמאי והיא מחויבת להמשיך ולהשקיע במחקר ופיתוח טכנולוגי גם בעתיד. החברה עובדת ברגעים אלו ממש על מספר פרויקטים טכנולוגיים מרגשים, בהם שיתוף פעולה עם ענקית האחזקות הסינית Tencent, במטרה להכניס את אפליקציית WeChat לראשונה לעולם הרכבים והקמת פארק תעשיית רכב ענק בעיר גוונגז'ו ((Guangzhou בסין.

בעתיד תמשיך קבוצת GAC להתמקד בפריצות דרך טכנולוגיות בתחומי ליבה כגון כמו קשרי נטוורקינג ואנרגיה חדשה, לשפר את כוחה הטכנולוגי וליצור מנוע טכנולוגי (GAC MOTOR) בעל ערך מוסף. בין היתר הודיעה החברה על כוונתה להשקיע כ-500 מיליון יואן (כ-80 מיליון דולר) בהגדלת כושר הייצור במפעל החכם שלה לכ-200 אלף רכבים בשנה, כבר בתחילת 2022.

טכנולוגיה

NielsenIQ ו-J.D. Power עם התקשרות אסטרטגית להפצת מחקרי תעשיית הרכב

חברת NielsenIQ, מובילה בתעשייה בקנה מידה עולמי, יחד עם חברת J.D. Power, מובילה עולמית בניתוח נתונים ובמידע על צרכנים, הכריזו היום על כוונתן להשיק הסכם התקשרות אסטרטגית רב-לאומי להבאת נתונים מדידים של מחקרים העוסקים בחוויית הלקוח בתעשיית הרכב כמו גם להבאת ניתוח נתונים מעמיק של התעשייה לשווקים ראשיים במגמת צמיחה כגון הודו, דרום מזרח אסיה והמזרח התיכון.

בהמשך לנוכחות השוק החזקה של NielsenIQ ולמומחיותה העמוקה של J.D. Power בתעשייה, ההתקשרות ביניהם תציג את הנתונים המדידים של מחקרי תעשיית הרכב של J.D. Power, המוכרים כיעד הנכסף בתעשייה, בשילוב הפלטפורמות הדיגיטליות החדשות והמבוססות טכנולוגיה של NielsenIQ יחד עם שירותים נוספים בעלי ערך, כגון ניתוחי האזנה חברתית.

שילוב היכולות של NielsenIQ ו-J.D. Power יאפשר ללקוחות תעשיית הרכב לתכנן אסטרטגיות לעתיד על בסיס כלים ותובנות הנובעים מהנתונים. בזמן שהכלכלה העולמית מתאוששת מהמגיפה, קבלת החלטות הנובעת מנתונים הופכת לחשובה יותר מתמיד. גישה לנתונים מדויקים, ניתוחים מתמטיים ומגמות בהתנהגות הצרכן תסייע למקבלי ההחלטות להבין את רצונות וצרכי הלקוחות, מה שיוביל לייצור כלי רכב שהוכחו כבעלי ביקוש.

"בעולמנו היום הפועל בקצב מהיר, חזון עיקרי של NielsenIQ הוא ליצור את ההתקשרויות הטובות ביותר המספקות ללקוחות הצעות בעלות ערך שאין דומה להן, באמצעות שילוב של ההצעות הייחודיות שלנו יחד עם הטוב ביותר שיש לעולם החיצוני להציע", אמר פראסאן באסו, מנהל עולמי, התקשרויות אסטרטגיות וורטיקלים חדשים. "אנחנו נרגשים מכך ש- NielsenIQ ו-J.D. Power, שתי חברות מובילות בקנה מידה עולמי, בעלות מוניטין ונחשבות לטובות ביותר בתחומן, שילבו כוחות כדי להציע את השילוב היוצא מן הכלל של מתן ייעוץ ללקוח והבנת השוק יחד עם מומחיות בתעשיית הרכב דרך סינדיקציה".

"חקר הנתונים, האנליטיקה והנתונים המדידים של J.D. Power הם הסטנדרט בתעשייה ברוב העולם, והתקשרות זו תאפשר ליצרני רכב עולמיים להשתמש במבנה אחד עבור הנתונים המדידים וליישם אותו בכל השווקים בהם הם פועלים", אמר דאג בטס, נשיא עולמי של תחום הרכב ב-J.D. Power. "הדבר יניע ליעילות למבנה ולארגון לשם שיפור המוצר והשירות עבור הלקוחות שלהם. הנוכחות החזקה של NielsenIQ הופכת אותה לשותפה הטובה ביותר להבאת שירות זה לשווקים הללו".

צוות התובנות של NielsenIQ לגבי הצרכנים, בהובלת ג'ו אליס, מנהל עולמי של תחומי רכב טכנולוגיה תקשורת ופיננסים, ינהל פעילויות בתוך השווקים, כולל מכירות, מתן שירות, איסוף נתונים ובקרת איכות. השילוב של הנוכחות המקומית של NielsenIQ, השירות ללא רבב שלהם והחוסן שלהם בתהליכים בשטח, יחד עם כושר ההמצאה של J.D. Power בגישתה חובקת העולם בהתייחס לנתונים מדידים לגבי איכות, שירות ומכירות בתעשיית הרכב, יספקו נתונים ותובנות מרחיקי לכת להבטחת הלקוחות לעתיד.

OPC אנרגיה עם השקעה בתחום אספקת חשמל וניהול עמדות טעינה לרכבים חשמליים

עמדת טעינת רכב חשמלי של EV Edge בכפר סבא (צילום דני בר)

חברת או.פי.סי אנרגיה מרחיבה את פעילותה לתחום ה-e-mobility, אספקת חשמל וניהול עמדות טעינה לרכבים חשמליים. החברה עדכנה כי התקשרה בהסכם לרכישת מניות של חברתGnrgy  (ג'ינרג'י) שהינה החברה המובילה בישראל בתחום תשתיות וניהול רשתות טעינה לרכבים חשמליים. או.פי.סי אנרגיה צפויה להשקיע כ-67 מיליון שקל, תמורה 51% ממניות החברה.

ג'ינרג'י נוסדה בישראל בשנת 2008 ע"י רן אלויה, המשמש כמנכ"ל החברה, ופועלת בתחום של טעינת של רכבים חשמליים (e-mobility). ג'ינרג'י מציעה ומפתחת מספר פתרונות ושירותי טעינה וניהול אנרגיה. הפתרונות שמקדמת גי'נרג'י כוללים: (1) שירותי אספקת חשמל, טעינה של רכבים חשמליים וניהול אנרגיה לבניינים משותפים וכן שירותי טעינה הוליסטיים למגזר העסקי וציי רכב בהתבסס על פיתוחים טכנולוגיים של ג'נרג'י;  (2) רשת טעינה ציבורית – בבעלות ג'ינרג'י רשת טעינה ציבורית בפריסה ארצית. בכוונת ג'ינרג'י להמשיך את פריסת רשת טעינה ציבורית עם דגש על עמדות טעינה מהירות במיקומים אסטרטגיים; (3) מכירה והתקנה של עמדות טעינה לרבות באמצעות הסכמי מסגרת עם יבואני הרכב המובילים. ג'ינרג'י מעסיקה כ- 60 עובדים.

תחום הרכבים החשמליים מצוי במגמת צמיחה בשנים האחרונות בדומה למגמת צמיחה גלובלית בתחום ובהמשך לתכניות מדינתיות לצמצום פליטות. על בסיס יעדי משרד האנרגיה, שוק הרכב החשמלי בישראל צפוי לגדול מאלפי כלי רכב חשמליים למעל מיליון כלי רכב בשנת 2030 (על פי מדריך היערכות רשויות מקומיות לתחבורה פרטית חשמלית, יולי 2020) כחלק מהמאמץ הממשלתי למעבר לשימוש באנרגיות נקיות, הפחתת זיהום וחתירה לחדשנות, פועל משרד האנרגיה, בשותפות עם משרדי ממשלה נוספים, לייצר את התנאים האופטימליים לפיתוח שוק הרכב החשמלי בישראל. על פי פרסומים, משרד האנרגיה מקדם פעולות שונות שיתמכו בהאצת חדירת הרכבים החשמליים למשק התחבורה הישראלי ובתוך כך קידום התקנתן של עמדות טעינה ציבוריות, הסדרת הקמת עמדות טעינה בבתים משותפים קיימים וניסוח הנחיות להקמת תשתית טעינה מקדמית בבניה חדשה (על פי פרסום משרד האנרגיה).

במועד השלמת העסקה חברת או.פי.סי אנרגיה תרכוש 51% מהון מניות Gnrgy בתמורה לסכום כולל של כ-67 מיליון שקל. כמו כן, במסגרת ההסכם ניתנה לאו.פי.סי אנרגיה אופציה לרכישת יתרת מניות היזם לאחר מספר שנים, ולהגיע להחזקה של עד 100% ממניות Gnrgy.

את חברת או.פי.סי אנרגיה ייצגו דר' שאול חיון וניצן פלדמן ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' ואת חברתGnrgy  ייצגו עוה"ד יובל לזי ומאיר ווינקלר ממשרד ברנע ג'פה לנדה.

או.פי.סי אנרגיה בע"מ, הינה חברת החשמל הפרטית הראשונה והמובילה בישראל העוסקת בייזום, פיתוח, הקמה ותפעול של תחנות כוח, וכן ייצור חשמל ואספקתו ללקוחות פרטיים וחברת החשמל. החברה מחזיקה בתחנות כוח במישור רותם ובחדרה, ומקימה ומפתחת את תחנות הכח צומת, ושורק, וכן תחנות כח בחצר הלקוחות. בשנת 2021 נכנסה החברה לפעילות משמעותית גם בארה"ב, לאחר שרכשה את השליטה בחברת CPV. חברת CPV מחזיקה כיום, יחד עם שותפים, ב-5 תחנות כוח פעילות, המונעות על בסיס גז טבעי, תחנת כח באנרגיית רוח, וצבר פרויקטים, המבוסס ברובו על אנרגיה סולארית (כ-2,000 מגה וואט).

תחבורה ובטיחות

אלון הריבוע הכחול תפעיל את קווי השירות העירוניים בנתניה עם הרחבה ב-50%

אוטובוס חשמלי (צילום יח"צ חו"ל)

במסגרת המכרז, מערך קווי האוטובוסים של התחבורה הציבורית העירונית בנתניה יוכפל בעוד תשעה חודשים וישפר באופן דרמטי את שירות האוטובוסים העירוני בתוך שכונות העיר וביניהן. חברת אלון הריבוע הכחול, זכתה במכרז בשיתוף חברות איזי באס וציר הסעות ותיור (פסגות מינוף והובלה).

חברת אלון הריבוע הכחול תפעיל את קווי השירות העירוני בנתניה, המופעלים כיום וכן 10 קווים חדשים, בהם קווי רוחב בין השכונות, וקווים מהירים וישירים לאזורי תעסוקה ומוקדים עיקריים בנתניה, שטרם הופעלו עד כה.

הקווים החדשים ישפרו את הקישוריות בין שכונות העיר למוקדי ביקוש מרכזיים וכן את תדירויות השירות בין השכונות השונות. השירות יכלול שני קווים חדשים שיופעלו באמצעות מיניבוסים ויספקו שירות בשכונות בהן קיימת בעיית עבירות לאוטובוסים, וכן מספר קווים עורקיים שיספקו שירות מהיר בין חלקי העיר ויפעלו גם בלילה, במתכונת של 24/6.

קווים אלה יופעלו באמצעות 200 אוטובוסים חדשים, מתוכם כמחציתם אוטובוסים חשמליים, שיאפשרו נסיעה מהירה ושקטה יותר. שאר האוטובוסים עומדים בתקן המחמיר של זיהום אוויר "יורו 6".

האוטובוסים החדשים יאפשרו עליה מכל הדלתות ללא כרטוס, והפרדה פיזית של תא הנהג, להגברת הבטיחות בנסיעה, שמירה על בריאות הנהג, חיסכון בזמן נסיעה ושיפור באיכות השירות. כמו כן, האוטובוס יצוידו ברשת אלחוטית, שקעי USB לטעינת טלפונים ומערכות כריזה.

בתחנות האוטובוס ברחבי העיר יוצבו שלטי מידע לציבור שיציגו את זמני ההגעה של האוטובוסים בזמן אמת (next bus). בנוסף, משרד התחבורה יקצה תקציבים ייעודים לשיפור התשתיות במרחב פעילות הקווים, כדוגמת הקמת סככות חדשות בתחנות, שיפור תחנות קיימות ועוד.

הקווים יופעלו בשתי פעימות. בעוד תשעה חודשים, תפעיל חברת אלון הריבוע הכחול את כל הקווים המופעלים כיום, וכן שני קווי המיניבוסים החדשים, בהתאם לקיומן של תשתיות ייעודיות לתחבורה ציבורית. בעוד כשנה תפעיל החברה גם את קווי השירות החדשים שבמכרז.

למעלה ממאה בני אדם נפגעים בתאונות התנגשות חזית-אחור בתחום העירוני כל חודש

תאונת דרכים (צילום דני בר)

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס – 112 בני אדם נפגעים מדי חודש בממוצע בתאונות מסוג התנגשות חזית רכב בחלקו האחורי של רכב נוסף בתחום העירוני בלבד. בעשור החולף (2011-2020) נפגעו מעל 13,500 בני אדם בתחום העירוני, בתוך כבישי הערים והישובים. תאונות חזית-אחור הן תאונות בהן רכב מתנגש עם חלקו הקדמי בחלקו האחורי של הרכב שנוסע לפניו.

עוד עולה מן הנתונים כי בשנת 2020 נפגעו בתחום העירוני 825 בני אדם בתאונות חזית אחור, תשעה בני אדם נהרגו, מדובר בעליה משמעותית לעומת שנת 2019 שבמהלכה נהרגו בתאונות מסוג זה בתחום העירוני שני בני אדם. על פי הנתונים, 62 בני אדם נהרגו בעשור האחרון בערים ובישובים בתאונות התנגשות חזית באחור ו-655 בני אדם נפצעו באורח קשה.

העיר בה נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות חזית אחור בעשור האחרון היא ירושלים שבתחומיה נפגעו למעלה מ- 1,600 בני אדם, אחריה תל אביב-יפו ובה 1,463 נפגעים ולאחר מכן חיפה שבתחומי העיר נפגעו בעשור האחרון למעלה מ-900 בני אדם בתאונות מן הסוג הזה. בשנה החולפת, שנת 2020 נהרגו בירושלים שלושה בני אדם בתאונות מסוג חזית אחור – מספר ההרוגים הגבוה ביותר בשנה אחת בעיר. בתל אביב-יפו, ראשון לציון וחולון נרשמה בשנת 2020 עליה במספר הנפגעים לעומת השנה שקדמה לה וזאת על אף הסגרים שהקטינו את הנסועה באופן משמעותי בשנה זו.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "תאונות של התנגשות חזית רכב בחלקו האחורי של רכב אחר יכולות להיות קטלניות ולגבות חיי אדם וכל זאת כאשר אביזר בטיחות פשוט המותקן ברכב יכול למנוע אותן. ישנן מערכות בטיחות אוטונומיות שבולמות את הרכב באופן עצמאי ומפצות על טעויות הנהג. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייב להגדיל את התמריצים להתקנת אותן מערכות על מנת שהן יהיו בכמה שיותר כלי רכב ומספר התאונות יפחת משמעותית. זה הזמן ליישר קו עם המדינות המתקדמות בבטיחות בדרכים בעולם ולפעול על מנת שיותר ויותר כלי רכב חדשים יגיעו עם מערכות בלימה אוטונומיות שימנעו את התאונה הבאה. אם כל כלי הרכב החדשים יהיו בטוחים יותר, בעוד מספר שנים גם לחלקי האוכלוסייה שלא יכולים להרשות לעצמם רכב חדש יהיה רכב יד שנייה שבו מותקנים אביזרי בטיחות מצילי חיים".

  • בתל אביב-יפו, ראשון לציון וחולון נרשמה בשנת 2020 עליה במספר הנפגעים לעומת השנה שקדמה לה
  • בירושלים נפגעו 1,604 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם תשעה בני אדם נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 69 בני אדם בתאונות מסוג זה, מתוכם שלושה נהרגו – מספר ההרוגים הגבוה ביותר בשנה אחת בעיר.
  • בתל אביב-יפו נפגעו 1,463 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם תשעה בני אדם נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 152 בני אדם בתאונות מסוג זה, זאת לעומת 97 שנפגעו בשנה שקדמה לה (2019).
  • בחיפה נפגעו 905 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם שני בני אדם נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 52 בני אדם בתאונות מסוג זה.
  • בחדרה נפגעו 496 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם אדם אחד נהרג. בשנת 2020 נפגעו בעיר שבעה בני אדם בתאונות מסוג זה.
  • בראשון לציון נפגעו 355 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם אדם אחד נהרג. בשנת 2020 נפגעו בעיר 18 בני אדם בתאונות מסוג זה, זאת לעומת 12 שנפגעו בשנה שקדמה לה (2019).
  • בבאר שבע נפגעו 402 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם אדם אחד נהרג. בשנת 2020 נפגעו בעיר 21 בני אדם בתאונות מסוג זה.
  • בסח'נין נפגעו 391 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020). בשנת 2020 נפגעו בעיר שבעה בני אדם בתאונות מסוג זה.
  • בחולון נפגעו 387 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם אדם אחד נהרג. בשנת 2020 נפגעו בעיר 57 בני אדם בתאונות מסוג זה, זאת לעומת 34 שנפגעו בעיר בשנת 2019.
  • בפתח תקווה נפגעו 308 בני אדם בתאונות חזית-אחור בעשור החולף (2011-2020), מהם שלושה בני אדם נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 19 בני אדם בתאונות מסוג זה, מהם אדם אחד נהרג.

כמו כל תאונות הדרכים גם התאונות הללו הן אינן גזירה משמיים וניתן למנוע אותן באמצעות אביזרי בטיחות מתאימים לרכב. מערכות הבלימה האוטונומיות יכולות לעצור את הרכב באופן עצמאי במהירויות נמוכות וכאשר המרחק אינו מספיק מהרכב שמלפנים כך שבמצב בו הנהג לא שם לב כי הוא קרוב לרכב שלפניו באופן מסוכן וכי צפויה התנגשות, יכולה המערכת לעצור באופן אוטונומי את הרכב, להציל את חייו ואת חיי יתר משתמשי הדרך.

מפעיל חדש לרכבת הקלה בירושלים

חברת כפיר שזכתה במכרז להפעלת הרכבת הקלה בירושלים, החלה להפעיל את הקו האדום, במקום חברת סיטיפס, שהפעילה את הקו בעשור האחרון. בשלב זה, השירות לנוסע, ימי ושעות הפעילות ותדירות הרכבות ימשכו כסדרן, ללא שינויים.

חברת כפיר, הנמצאת בבעלות משותפת של חברת CAF הספרדית וחברת שפיר הנדסה הישראלית, זכתה במכרז ה-J-NET לפני כשנתיים. במסגרת זאת, חברת כפיר החליפה את סיטיפס בתפעול הקו האדום במתכונת הנוכחית, ותהיה אחראית על הארכת הקו האדום מפסגת זאב ועד לנווה יעקב בצפון העיר ומתחנת הר הרצל ועד למרכז הרפואי הדסה עין כרם בדרומה. כמו כן, החברה אחראית על הקמת התוואי הירוק משכונת גילה בדרום העיר ועד להר הצופים בצפון, עם שלוחות למלחה וגבעת שאול.

עם השלמת הארכת הקו האדום והקמת הקו הירוק, ייסעו ברכבת הקלה בירושלים כ-400 אלף נוסעים ביום, שייהנו ממערך תחבורה ציבורית מתקדם, בטוח ואמין. הרכבת הקלה תוביל את הנוסעים מהשכונות למוקדי התעסוקה, האקדמיה, הבריאות, המסחר, התרבות והפנאי בעיר בנוחות ובמהירות. בימים אלה מושלמות עבודות התשתית להארכת התוואי האדום, לקראת הפעלתו המלאה בעוד כשנה וחצי. עבודות התשתית לתוואי הירוק נמצאות גם הן בעיצומן וצפויות להיחנך בתוך ארבע שנים.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל') מירי רגב: "ירושלים בירתנו הייתה העיר הראשונה בישראל שבה הופעלה מערכת הסעת המונים מתקדמת, כבר לפני עשור. עם תום תקופת הזיכיון, אני מודה לזכיין היוצא 'סיטיפס', ומברכת את הזכיין החדש 'כפיר', אשר יפעיל את הקו הקיים ויבצע את הארכתו לנווה יעקב בצפון העיר ולמרכז הרפואי הדסה עין כרם בדרומה. חברת 'כפיר' מקימה עבורנו גם את 'הקו הירוק' משכונת גילה להר הצופים. תוך שנים ספורות תהיה ירושלים הראשונה להפעיל רשת תחבורה ציבורית חכמה המציעה כיסוי רחב של חלקי העיר, ושירות זמין ואיכותי לתושבים ולמיליוני המבקרים בבירה".

התוואי האדום של הרכבת הקלה בירושלים החל לפעול בשנת 2011 ויצר מהפכה תחבורתית והתחדשות עירונית בבירה. מדי יום נוסעים בקו כ-160 אלף נוסעים, הנהנים מנסיעה ברכבת הקלה בתדירות של 6 דקות בממוצע לאורך כל שעות הפעילות.

הקו האדום הביא להתעוררות של מתחמים שלמים ברחבי העיר, ולפריחת מרכז העיר, בזכות הפיתוח העירוני שקדם לו. רחוב יפו, שנחשב לאחד הרחובות המזוהמים בישראל, הפך לאחד הרחובות הירוקים בארץ. מספר הולכי הרגל ברחוב יפו גדל ב-25% והעסקים הפעילים בו נהנים בשנים האחרונות מפריחה עסקית. בנוסף לזאת, 15% מבעלי רכב פרטי המתגוררים בסמוך לקו האדום, בוחרים להשאיר את הרכב בחניה מדי יום ומשתמשים ברכבת כדי לנוע ברחבי העיר.

במקביל להשלמת העבודות להארכת הקו האדום והקמת הקו הירוק, נערכים בימים אלה לקראת השלמת המכרז להקמת ותפעול הקו הכחול, שישתרע לאורך 31 קילומטרים, משכונות גילה בדרום העיר ועד לרמת אשכול ושכונת רמות בצפונה ולו שתי שלוחות: מגאולה לרמת אשכול בצפון, ומתחנת החאן למלחה בדרום העיר.

הקו יכלול בתוכו את הפרוזדור הסגול, שיחבר את הדסה עין כרם וקרית הספורט במלחה לגוננים ואזור תעשיה תלפיות, עם אופציה להארכה לארמון הנציב. בימים אלה מקודמים תהליכי התכנון של הקו ובמקביל פורסם המכרז לעבודות התשתית לקראת הנחת המסילות. הקו צפוי להתחיל לפעול לקראת 2030. עם השלמתו כ-250 אלף נוסעים ייהנו ממנו ביום, ויוכלו לתכנן ולבצע נסיעות ברשת, הכוללת שלושה תוואים.

חברת כפיר פתחה מרכז שירות חדש לנוסעי הקו האדום, במתחם הסינמה סיטי בירושלים. המרכז יפעל בימים ראשון עד חמישי בין השעות 09:00 בבוקר ועד 17:00 ובימי שישי וערבי חג, בין השעות 09:00 בבוקר ועד 13:00 בצהריים. המרכז יחליף את מרכז השירות של סיטיפס במרכז כלל, שהפסיק את פעילותו. המרכז יעניק מידע מפורט על מסלול הקו, שעות פעילות, לוחות זמנים, תעריפי הנסיעה וההנחות לזכאים ויאפשר רכישת כרטיסים לנסיעה ברכבת הקלה, הנפקת כרטיסי רב-קו ועדכון הפרופילים בכרטיס. זאת, לצד טיפול בכרטיסים פגומים, חידוש כרטיסים במקרה של אובדן או גניבה וטיפול באבדות ומציאות.

לצד המרכז יפעל מוקד טלפוני 2779*, הכולל מערכת מענה קולי וצוות נציגי שירות טלפוני שיעניקו מידע מפורט ושירות במגוון נושאים בהם תוואי המסלול, מיקום התחנות, תעריפי הנסיעה, לוחות הזמנים, נקודות רכישת והנפקת כרטיסים, עדכונים שוטפים בזמן אמת ועוד. המוקד יפעל בימים ראשון עד חמישי בין השעות 07:00 בבוקר ועד 20:00 ובימי שישי וערבי חג, בין השעות 07:00 בבוקר ועד 13:00 בצהריים. במוצאי שבת וחג יפעל המוקד כשעה לאחר צאת השבת/החג ועד השעה 23:00.

ניתן יהיה לפנות לחברה גם באמצעות אתר האינטרנט לשירות הנוסעים: www.cfir.co.il ובפייסבוק.

אור ירוק: עליה של 15% ברוכבי אופניים שנפגעו בתאונות דרכים בתחום העירוני בשנת 2020

רוכבי אופניים על שבילים מרווחים באמסטרדם (צילום דני בר)

לפני כחודש רכב ההרפתקן רועי (ג'ינג'י) סדן בן ה-39 על אופניו שאיתם הקיף את העולם. לאחר רכיבה של כשלוש שעות הגיע לכניסה לראש הנקרה, הקיבוץ בו התגורר, ושם התנגש סדן באוטובוס. סדן נפגע אנושות מהפציעה ולאחר יומיים נפטר מפצעיו. סדן הוא אחד מארבעה רוכבי אופניים רגילים שנהרגו בתאונות דרכים מתחילת 2021, זאת לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה במהלכה לא נהרגו רוכבי אופניים רגילים כלל.

מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס בשנת 2020 חלה עליה של 15% ברוכבי האופניים הרגילים שנפגעו בתאונות דרכים בתחום העירוני לעומת שנת 2019 וזאת למרות מגפת הקורונה, הסגרים וצמצום נסועת כלי הרכב בכבישים. ההערכה היא שישנם כמיליון רוכבי אופניים בישראל הנמצאים בסכנה יומיומית בכבישים בישראל. התשתית במקומות רבים אינה מותאמת ומונגשת לרוכבי האופניים והם נאלצים לסכן את עצמם בדרך לעבודה, לסידורים, לפעילות ספורטיבית ולבתי הספר ולרכוב בין כלי רכב ממונעים, משאיות ואוטובוסים.

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס, בשנת 2020 נפגעו בתאונות דרכים בתחום העירוני 205 רוכבי אופניים לעומת 178 שנפגעו בשנת 2019 ו-178 שנפגעו בשנת 2018. ארבעה מבין הרוכבים שנפגעו בשנת 2020 נהרגו ו-78 נפצעו באורח קשה. בכל רחבי ישראל נפגעו בשנת 2020 בתאונות דרכים 234 רוכבי אופניים רגילים, גם במקרה הזה מדובר בעליה לעומת השנה שקדמה לה שבמהלכה נפגעו 219 רוכבים.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "רוכבי אופניים רבים נפגעים באופן קשה וקטלני מכיוון שאין להם שכבת הגנה כמו שלדת הרכב וחגורת הבטיחות וכאשר רכב מתקרב לעברם במהירות גבוהה הם מצויים בסיכון ממשי לחייהם. האופניים הם כלי רכב שמסייע לשמירה על הכושר הגופני והבריאות, השימוש בו מצמצם זיהום אוויר, הם זולים ונגישים לרוב האוכלוסייה. חייבים להגן על רוכבי האופניים ולאפשר להם לרכוב בבטחה. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים צריך לדאוג לתשתיות מתאימות ובטוחות לרכיבה, לסלילת שבילי רכיבה יעודים כפי שקורה בערים ובמדינות רבות בעולם. כאשר רוכב האופניים נמצא על הכביש בין משאיות, כלי רכב ואוטובוסים הוא מצוי בסכנה של ממש ועל כן חייבים לדאוג להפריד אותו מכלי הרכב שבכביש בהקדם, לפני שיפגע הרוכב הבא".

  • בתל אביב נפגעו 689 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם 14 רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 62 רוכבים, מדובר בעליה במספר הנפגעים בהשוואה לשנת 2019 שבמהלכה נפגעו בעיר 51 רוכבים.
  • בירושלים נפגעו 162 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם שישה רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר 26 רוכבים, מהם רוכב אחד נהרג, מדובר בשנה בה מספר הנפגעים בעיר הגבוה בכל העשור החולף.
  • בפתח תקווה נפגעו 91 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם חמישה רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר שךושה רוכבים, מהם שניים נפצעו באורח קשה.
  • בראשון לציון נפגעו 72 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם שני רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר שני רוכבי אופניים רגילים.
  • בנתניה נפגעו 83 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם שלושה רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגע בעיר רוכב אחד.
  • ברמת גן נפגעו 70 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם רוכב אחד נהרג. בשנת 2020 נפגעו בעיר שבעה רוכבים, מדובר בעליה במספר הנפגעים בהשוואה לשנת 2019 שבמהלכה נפגעו בעיר שני רוכבים.
  • ברחובות נפגעו 70 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם תשעה רוכבים נפצעו באורח קשה. בשנת 2020 נפגעו בעיר שבעה רוכבים, מהם שניים נפצעו באורח קשה, מדובר במספר הנפגעים הגבוה בעיר זה שש שנים.
  • בבני ברק נפגעו 73 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם שני רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר שבעה רוכבים.
  • בחולון נפגעו 62 רוכבי אופניים בעשור החולף (2011-2020), מהם שני רוכבים נהרגו. בשנת 2020 נפגעו בעיר שמונה רוכבי אופניים רגילים, מדובר במספר הנפגעים הגבוה בעיר זה חמש שנים.

טיפים לרכיבה בטוחה:

  1. שימוש במיגון ראש: מחקרים מראים כי שני שליש מתמותת רוכבי האופניים היא עקב פגיעת ראש. ולכן, בכל רכיבה יש לחבוש קסדה רכוסה היטב, שמצליחה במקרים רבים למנוע פגיעות ראש ויכולה להיות ההבדל שבין חיים למוות.
  2. שימוש במגני גוף: לפני הרכיבה יש להצטייד במגני גוף כגון מגני ברכיים ומרפקים שיכולים לבלום את הפגיעה בעת התרחשות תאונה ולמנוע פציעה חמורה יותר.
  3. הקפדה על נראות טובה: בשעות החשיכה ובבקרים יש לרכוב עם בגדים זוהרים וכן להצמיד לאופניים ולקסדה מחזירי אור בכדי להבטיח שהרוכב יראה על ידי נהגי המכוניות.
  4. בחירת המסלול הבטוח ביותר: מומלץ לתכנן מראש את מסלול הרכיבה ליעד כך שזה יהיה המסלול הבטוח ביותר ולא המהיר ביותר – מסלול בטוח יהיה כזה שמורכב מכמה שיותר שבילי רכיבה יעודים וכמה שפחות רכיבה בכבישים ראשיים וחציית כבישים בכלל.

שיתוף הפעולה בין עמותת 'אור ירוק' וקהילת 'שים לב לרוכב' נרקם תודות לקרן השקעות האימפקט 2B Community ומשפחת חשין, שבטיחות רוכבי אופניים הוא נושא היקר לליבה. במסגרת מגוון הפעילויות, נערכות גם הדרכות בבתי ספר, במהלכן משוחחים עם בני הנוער על החשיבות בציוד מגן – קסדה, מגנים, בגדים זוהרים, רכיבה ע"פ החוק ובמקומות הבטוחים וכמובן על הסכנות שברכיבה על אופניים חשמליים. בנוסף נערכת הסברה גם לציבור הנהגים כיצד להתייחס לרוכבים, לחפש אותם ולהיות ערניים אליהם.

ביום חמישי תחנת הרכבת נתב"ג נפתחת מחדש

רכבת ישראל בנתיבי איילון (צילום דני בר)

בעקבות הסרת המגבלות שאושרו בממשלה והחזרה ההדרגתית לשיגרה, רכבת ישראל מחזירה את תחנת נתב"ג לפעילות מלאה, החל מיום חמישי הקרוב, 22 באפריל וזאת על רקע עלייה במספר הנסיעות ברכבת והגידול המשמעותי בנפח הפעילות של נמל התעופה בן גוריון. תנועת הרכבות בתחנה תחודש במלואה, ושני הקווים העוצרים בה, קו מודיעין-נהריה, וקו הרצליה-ירושלים יצחק נבון, יופעלו באופן מלא.

נוסעי הרכבת בתחנת נתב"ג יידרשו להנפיק שוברי כניסה לרכבת, באופן זהה לכלל תחנות הרכבת, וכן יישמרו בקפדנות הנחיות הקורונה, הכוללות חובת עטיית מסיכת ושמירה על ריחוק חברתי, באמצעות הגבלת תפוסת הרכבות.

יודגש כי על פי הנחיות משרד התחבורה וועדת השרים למאבק בנגיף הקורונה, החוזרים ארצה המחוייבים בבידוד, אינם רשאים להשתמש בשירותי התחבורה הציבורית ובכלל זה ברכבת ישראל.

תחנת הרכבת בנתב"ג נסגרה לפני למעלה משנה, במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. זאת, לאחר שעשרות מעובדי הרכבת ומאות מנוסעיה נאלצו להיכנס לבידוד לאחר שנוסעים שחזרו מחו״ל במהלך חודש מארס עשו את דרכם ברכבת והתגלו לאחר מכן כחולי קורונה.

אפליקציות וסמרטפון

HARMAN עם Ignite Store Developers Portal – האב׳ אוטומוטיב ייעודי למפתחים

צילום יח"צ חו"ל

HARMAN, חברת בת בבעלות מלאה של סמסונג, המתמקדת בטכנולוגיות מקושרות לשווקי הרכב, הצרכנות והארגונים, השיקה את ה- HARMAN Ignite Store Developers Portal – האב למפתחים המוקדש לקהילת הפיתוח של Android Automotive. הרכב הפך בשנים האחרונות להרבה יותר מ"מכשיר" שמביא אותנו מנקודה א' לנקודה ב', עם מערכות תא-נהג דיגיטליות, מגוון מסכים, חנות אפליקציות ועוד. באמצעות פורטל המפתחים, יכולים מעתה מפתחי האנדרואיד להגיש את האפליקציות שפיתחו לחנות האפליקציות המובילה בתעשייה, HARMAN Ignite Store, כשהן זמינות לכלל יצרניות הרכב הגלובליות שחברת HARMAN עובדת איתן.

פורטל המפתחים החדש מיישם את עשרות שנות המומחיות של HARMAN במגזרי הרכב והטכנולוגיה כדי להאיץ את הפיתוח, הפריסה והאימוץ של אפליקציות אנדרואיד ברכב על ידי הנוסעים והנהגים כאחד. מפתחי אנדרואיד יכולים כעת ליהנות מערכות כלים, תיעוד טכני, גישה לממשקי API ורשת יצרני ה- OEM הקיימת של HARMAN , בעוד שיצרניות הרכב יכולות להחדיר טכנולוגיה ביתר קלות, לשלוט בחוויות וליישם מחוללי הכנסות באמצעות ׳חנות׳ הכוללת אפליקציות שמאושרות מראש על ידי HARMAN.

״יישומים ושירותים של צד שלישי מציעים הזדמנות משמעותית לחדשנות בתחום הניידות – עם אפשרויות בלתי מוגבלות להתחבר, להגן ולבדר את הנהגים ואת הנוסעים שלהם", אומרת Sripriya Raghunathan, סגנית נשיא בכירה לפתרונות תוכנה, HARMAN ״. ״פורטל המפתחים נבנה לאחר שנים של פיתוח מומחיות בתעשייה כדי לסייע לחבר מפתחי אנדרואיד עם יצרני הרכב, כך שנוכל להגביר את היעילות, הזמינות והבטיחות של יישומי רכב בענן. כעת, עם פורטל המפתחים החדש, מפתחי אנדרואיד יכולים ׳לגעת׳ ביתר קלות בצרכנים באמצעות אספקת חוויות עשירות לשוהים ברכב, יצרני המכוניות מקבלים הזדמנויות חדשות להכנסות והצרכנים יכולים ליהנות מחוויות משופרות במכוניות שלהם באמצעות גישה לתכנים אישיים ומועדפים.״

החל מהיום, מפתחים יכולים לגשת לפורטל המפתחים החדש HARMAN Ignite Store כדי ליצור ולפרוס יישומי מדיה ייעודיים באמצעות פלטפורמה בשירות עצמי. מפתחים יקבלו גישה למשאבים, כולל ערכות כלים, תיעוד טכני, גישה לממשקי API של כלי רכב, שיטות עבודה מומלצות, דוגמאות קוד, הדרכות ועזרי פיתוח אחרים – יחד עם היכולת לשתף פעולה, לבדוק ולתעד יישומים ישירות בפורטל. יצרני OEM יקבלו גישה לצוותי מומחים בתוך HARMAN שיעזרו לאמת פתרונות חדשים ולהעבירם תהליך אימות, כדי להבטיח שהוא יעיל, בטוח ומתאים לסביבות הניידות.

בנוסף ליצירת חוויה עבור צרכנים, עם תוכן שהוא תמיד מותאם אישית, היצרנים יכולים גם ליהנות מהכנסות נוספות ולצמצם את העלויות הקשורות במעקב אחר פתרונות טכנולוגיים חדשים.

פורטל המפתחים HARMAN Ignite Store נמצא בכתובת ignitedevelopers.harman.com.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *