מתכון: אורז יסמין עם טנזיה

תומר והמתכונאית אריקה לוי מציעים טנזיה של בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין ||| מגוון סוגי אורז חדשים של תומר ||| לכל מתכון מתאים סוג אורז אחר: תאילנדי, פרסי או יסמין ||| סודו של אורז אחד אחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טנזיה ואורז (צילום FreePik)

אורז תומר: תאילנדי, פרסי ויסמין

תומר משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין. כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח.

  • אורז פרסי – גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר בטוח. יוצא אחד אחד
  • אורז יסמין – גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
  • אורז תאילנדי – גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד

מחיר: 8.90 – 10.90 שקלים (1 ק"ג). כשר פרווה. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המזון. עוד פרטים על אורז בכתבה…

סדרת אורז – פרסי, יסמין, תאילנדי של תומר (צילום עידו קימלוב)

מצרכים

לאורז

לטנזיה

אופן הכנה

  1. הכנת האורז: לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים
  2. להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב
  3. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
  4. להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר ללהבה הכי נמוכה, למשך 15 דקות
  5. לכבות את הלהבה ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות
  6. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג
  7. לכסות שוב, כדי לשמור את החום
  8. הכנת הטנזיה: לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן
  9. לטגן בצל עד להזהבה
  10. להוסיף שום ולערבב
  11. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל
  12. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים

הגשה

להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים או צנובר.

בתיאבון

כתיבת תגובה