תומר והמתכונאית אריקה לוי מציעים טנזיה של בצל מקורמל, פירות יבשים, סילאן ויין ||| מגוון סוגי אורז חדשים של תומר ||| לכל מתכון מתאים סוג אורז אחר: תאילנדי, פרסי או יסמין ||| סודו של אורז אחד אחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
אורז תומר: תאילנדי, פרסי ויסמין
תומר משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין. כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח.
- אורז פרסי – גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר בטוח. יוצא אחד אחד
- אורז יסמין – גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
- אורז תאילנדי – גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד
מחיר: 8.90 – 10.90 שקלים (1 ק"ג). כשר פרווה. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המזון. עוד פרטים על אורז בכתבה…
מצרכים
לאורז
- 3 כוסות אורז יסמין של תומר
- 5 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה
לטנזיה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצל גדול, פרוס דק
- 100 גרם שקדים / צנוברים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1/4 כוס סילאן של תומר
- 1/2 כפית פלפל שחור ועוד לתיקון טעמים
- 8 שיני שום, פרוסים דק
- 3/4 כוס פירות יבשים, ללא גלעינים (משמש / שזיף / צימוקים)
- מלח
אופן הכנה
- הכנת האורז: לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים
- להוסיף את המים הרותחים, מלח ותבלינים ולערבב
- לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח – להוסיף
- להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר ללהבה הכי נמוכה, למשך 15 דקות
- לכבות את הלהבה ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות
- להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג
- לכסות שוב, כדי לשמור את החום
- הכנת הטנזיה: לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן
- לטגן בצל עד להזהבה
- להוסיף שום ולערבב
- להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים, מלח ופלפל
- לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים
הגשה
להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים או צנובר.
בתיאבון