מתכון: עוף שלם ממולא כל טוב

תבליני נפטון והשף עומר מילר מציעים מתכון לא שגרתי לעוף ||| מתכון מתוך טעים אש של ערוץ האוכל ||| עוף שלם במילוי לחם, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים, בתוספת תפוחי אדמה פריכים ||| אם אתם מתעקשים אז גם כמון, פפריקה, מלח ופלפל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוף שלם ממולא (צילום שניר גואטה)

מצרכים

  • עוף שלם, ללא עצמות
  • חוט שמשון

 למילוי

 לציפוי

  • 1 כפית כמון נפטון
  • 1 כפית פפריקה נפטון
  • 1 כפית אריסה נפטון (אפשר קצת יותר)
  • 1 כף פטרוזיליה
  • 6 כפות שמן זית

לתוספת תפוחי האדמה

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  • הכנת העוף: מערבבים היטב בקערה את החלה, שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, כפית אריסה, עגבניות שרי, מלח, פלפל ושמן זית
  • ממלאים את העוף בתערובת
  • מתבלים את העוף מבחוץ בכמון, פפריקה, כפית אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב
  • קושרים את רגלי העוף בקשירת פרח רגילה בעזרת חוט שמשון, כדי שהמילוי לא יברח בעת ההכנה
  • קושרים גם מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף בעוף
  • מחממים תנור ל- 220 מעלות
  • צולים בגריל כ- 20 דקות מכל כיוון, ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו
  • הכנת תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לרוחב
  • מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית
  • מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
  • סוגרים התבנית עם רדיד אלומיניום
  • מכניסים את תפוחי האדמה לתנור ל- 30 דקות

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: