תבליני נפטון והשף עומר מילר מציעים מתכון לא שגרתי לעוף ||| מתכון מתוך טעים אש של ערוץ האוכל ||| עוף שלם במילוי לחם, פטרוזיליה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית, אריסה ותבלינים, בתוספת תפוחי אדמה פריכים ||| אם אתם מתעקשים אז גם כמון, פפריקה, מלח ופלפל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- עוף שלם, ללא עצמות
- חוט שמשון
למילוי
- 4 פרוסות חלה, חתוכות לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כוסות פטרוזיליה + בצל ירוק, קצוצים
- 1 כף אריסה נפטון
- 1 שום פנינה גדול, קצוץ דק
- 10 עגבניות שרי תמר, קצוצות גס
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח גס במטחנה נפטון
- 1/2 כפית פלפל שחור במטחנה נפטון
לציפוי
- 1 כפית כמון נפטון
- 1 כפית פפריקה נפטון
- 1 כפית אריסה נפטון (אפשר קצת יותר)
- 1 כף פטרוזיליה
- 6 כפות שמן זית
לתוספת תפוחי האדמה
- 5 תפוחי אדמה קלופים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מלח גס במטחנה נפטון
- 1 כפית פלפל שחור שלם במטחנה נפטון
אופן הכנה
- הכנת העוף: מערבבים היטב בקערה את החלה, שום, בצל ירוק, פטרוזיליה, כפית אריסה, עגבניות שרי, מלח, פלפל ושמן זית
- ממלאים את העוף בתערובת
- מתבלים את העוף מבחוץ בכמון, פפריקה, כפית אריסה ושמן זית, מברישים ומעסים היטב
- קושרים את רגלי העוף בקשירת פרח רגילה בעזרת חוט שמשון, כדי שהמילוי לא יברח בעת ההכנה
- קושרים גם מתחת לכנפי העוף ומהדקים את הכנפיים לגוף בעוף
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- צולים בגריל כ- 20 דקות מכל כיוון, ובודקים בעזרת מזלג את המוכנות שלו
- הכנת תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לרוחב
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית
- מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל
- סוגרים התבנית עם רדיד אלומיניום
- מכניסים את תפוחי האדמה לתנור ל- 30 דקות
בתיאבון