בבית, בעבודה או בחופשה, בבוקר וגם בהמשך היום, לבד או עם חברים – קפה הוא תמיד חוויה משובחת. כדי להבטיח מקסימום סיפוק, חשוב לבחור נכון את הפולים שמהם תכינו את הקפה, וכאן בעמוד תמצאו המלצות של מומחים אמיתיים ומנוסים.
ערביקה או רובוסטה – היתרונות של כל זן
הרוב המוחלט של הפולים שמהם מכינים קפה שייכים לשני זנים: ערביקה ורובוסטה. הערביקה הוא הזן הנמכר ביותר, עם נתח שוק של כ-60%. גם לרובוסטה נתח שוק נכבד – כ-35%. ההבדל הראשון בין שני הזנים הוא בשיעור הקפאין: פולי רובוסטה מכילים עד 2.8% קפאין, ואילו בפולי ערביקה יש בין 0.8% ל-1.7% קפאין. בהתאם לחובבי הקפה החזק מומלצים כמובן פולי הרובוסטה.
הבדל משמעותי שני הוא בקרמה. לרובוסטה יש קרמה סמיכה ועשירה מאוד, בעוד שלערביקה יש קרמה יחסית נמוכה. מצד שני, לקפה שמוכן מפולים מזן ערביקה יש במקרים רבים טעמים פירותיים וניחוחות מתקתקים מעניינים.
דרגת הקלייה של הפולים
שיקול נוסף בבחירת פולי קפה הוא דרגת הקלייה. החלוקה העיקרית היא לקפה בקלייה בהירה לעומת קפה בקלייה כהה. הקלייה שמקנה לפולים צבע חום בהיר קצרה יותר, ולכן הפולים סופגים פחות חום. כתוצאה מכך שיעור המים בתוך הפולים נשאר גבוה יותר (בהשוואה לקלייה כהה). הצפיפות מתורגמת לטעמים מורכבים, כולל כאלה צמחיים, ולגוף קליל.
קפה מפולים שעברו קלייה ממושכת יותר זוכים באופן טבעי לגוון כהה. הם מאבדים כמעט את כל הלחות שהייתה אצורה בהם, ולכן הופכים לפחות צפופים. התוצאה: קפה עם גוף חזק, כלומר סמיך יותר, ובמקביל טעמים יותר חדים ופחות מורכבים. לקפה מפולים כהים יש גם עוקצנות מסוימת כי השומנים של הפולים צפים אל פני השטח.
טריות ללא פשרות
עוד המלצה חשובה היא לא להתפשר על טריות הפולים. באופן טבעי אריזות מודרניות מחומרים מתקדמים מצליחות לשמר את הטריות לאורך זמן, אבל גם כך חשוב לברר את מועד הייצור של הפולים, כלומר הקלייה שלהם. הסיבה לכך היא שמאותו רגע מתחיל תהליך בלתי נמנע של אובדן טעמים עקב החשיפה לחמצן. כשאתם מזמינים פולי קפה באתר של בורשטיין מובטחת לכם טריות מקסימלית.
מותגים מובילים
דרך נוספת להבטיח חגיגה לחך בכל כוס קפה היא להעדיף פולי קפה טריים של מותגים מובילים בתחום. בין השמות המוכרים והמוערכים: לוואצה, דנסי, מולינרי, קימבו, מאורו, ג'ימוקה ויש כמובן עוד. כל החברות האלה מתבססות על ניסיון שהצטבר במשך עשרות שנים, כלומר על ידע מעשי שאין לו תחליף. הוותק מאפשר גם לבחור את היבולים הטובים ביותר של הפולים (שגדלים במדינות רבות ברחבי העולם ובפרט משני צידי הים האדום, בדרום ומרכז אמריקה, ובמזרח אסיה. חברות מובילות מקפידות גם על סחר הוגן, וכמובן על קלייה מדויקת ואריזה איכותית שמשמרת את הטעמים המשובחים.