חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם מחמצת מקמח כוסמין מלא

קמח הארץ מציע לט"ו בשבט מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ||| קמח איכותי הנטחן מהגרעין בשלמותו ||| לחם עשיר בטעם עם תוספת של פירות יבשים ואגוזים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם פירות יבשים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, מים, מחמצת או שמרים ומלח במשך כ- 3 דקות במהירות נמוכה
  2. מגבירים המהירות לגבוהה וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות, עד שהבצק מוכן
  3. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים ואגוזי מלך ולשים זמן קצר, עד לאיחוד עם הבצק
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  6. בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים
  7. מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  8. אופים במשך 10 דקות בחום גבוה
  9. מנמיכים החום ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 30 דקות
  10. מצננים על רשת למשך שעתיים לפחות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *