קמח הארץ מציע לט"ו בשבט מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ||| קמח איכותי הנטחן מהגרעין בשלמותו ||| לחם עשיר בטעם עם תוספת של פירות יבשים ואגוזים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 450 גרם קמח כוסמין מלא "קמח הארץ"
- 375 מ"ל מים
- 150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם מלח
- 50 גרם אגוזי מלך
- 150 גרם תערובת פירות יבשים שאוהבים (צימוקים, משמש, תמרים ועוד)
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, מים, מחמצת או שמרים ומלח במשך כ- 3 דקות במהירות נמוכה
- מגבירים המהירות לגבוהה וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות, עד שהבצק מוכן
- מוסיפים את תערובת הפירות היבשים ואגוזי מלך ולשים זמן קצר, עד לאיחוד עם הבצק
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחממים תנור ל- 250 מעלות
- בתנור ביתי, יש להכניס גם תבנית עם מים, ליצירת אדים
- מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים במשך 10 דקות בחום גבוה
- מנמיכים החום ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 30 דקות
- מצננים על רשת למשך שעתיים לפחות
בתיאבון