השף אליחנן מלכיור עם מתכון לרוטב פלפלים קלויים ||| רוטב שילווה ויעשיר כל מנה ויכול להצטרף לכל מאסה של קציצה דג, עוף או בקר כדי לתבל אותה ||| רוטב שיעשה קסמים בכל סנדוויץ' ||| כל המצרכים טבעיים והטעם בהתאם ||| המאכל שתבחרו להוסיף לו הרוטב תלוי בטעמכם האישי כמובן ||| כל הפרטים המתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 פלפלים אדומים (גמבה)
- 1 עגבנייה בינונית קצוצה
- 30 גרם שמן זית
- 2 ראשי שום גדולים קלופים
- 40 מ"ל חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר)
- 15 גרם סילאן (או סירופ מייפל)
- קורט מלח
- פלפל לפי טעם
אופן הכנה
- קולים את הפלפלים על הכיריים או על אסכלה
- קולפים את עור הפלפלים תחת זרם מים
- מפרקים את השום לשיניים
- קולים במיקרו לכ- 20 שניות
- מוציאים מהמיקרו בזהירות וקולפים קלי קלות
- מעבירים למעבד מזון את הגמבות, עגבניות ושיני השום
- מוסיפים את החומץ, הסילאן (או מייפל), 1/4 כפית מלח ופלפל שחור
- טוחנים ותוך כדי הטחינה מזלפים פנימה בהדרגה את שמן הזית
- ממשיכים לטחון עד לקבלת רוטב חלק ואחיד
רק תיזכרו מי גילה לכם. הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…
בתיאבון