מתכון: גאראם מאסאלה Garam masala טבעוני

השף אליחנן מלכיור עם מתכון לרוטב שהכי מזוהה עם המטבח ההודי ||| רוטב שילווה ויעשיר כל מנה הודית עם התאמה מקומית ||| כל המצרכים טבעיים והטעם בהתאם ||| המאכל שתבחרו להוסיף לו הרוטב תלוי בטעמכם האישי כמובן ||| כל הפרטים המתכון בהמשך

אבקת גאראם מאסאלה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

גאראם מאסאלה Garam masala गरम मसाला  گرم مصالحہ

מספר השף מלכיור: זהו רוטב מהמטבח ההודי, מטבח שלא תפס כל כך בארץ אבל באנגליה וסביבה הוא מטבח די נפוץ, וזאת מובן לאחר שלטון המנדט הבריטי הארוך בהודו כאשר הודים רבים קיבלו אזרחות בריטית והביאו איתם לבריטניה את המטבח הזה על שלל טעמיו. להבדיל מהמטבח המקסיקני בארה״ב שעשה התאמה לטעמים האמריקאים, המטבח הסיני שנפוץ ברחבי תבל וגם עשה אדפטציה בכל מקום והכי מפורסם הוא כמובן המטבח האיטלקי (פיצה ניו יורק) שבכלל שינה פניו בכל ארץ אליה הגיע, המטבח ההודי נשאר כמו שהוא. לדעתי הסיבה שהוא הצליח באנגליה היא כי לאנגלים היה להם מטבח תפל ואילו בבישראל נחל אכזבה כי לישראל הגיע באיחור רב. כך או כך גאראם מאסאלה היא שיטת בישול שלמה, שהרכבת התבלינים היא עולם ומלואו. תערובת התבלינים שמזוהה עם המטבח ההודי הפכה לרוטב, כי יותר נוח לנו לתבל עם רוטב. אז זוכרים את קציצות העוף מאתמול, אז זו גרסה אחרת שתוכלו להוסיף לקציצות לטעמים אחרים עם הרבה הנאה.

על כמה דברים חשוב להקפיד בהכנת גאראם מאסאלה:

  1. טיגון הבצל עד להשחמה מקסימלית
  2. בישול על להבה גבוהה מרבית הזמן

מצרכים

 
- פרסומת -

 
  • 2 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 15 גרם זרעי כמון
  • 6 יחידות ציפורן
  • 1 חופן עלי קארי
  • 2 כוסות מים
  • 20 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 20 גרם שום כתוש
  • 40 גרם אבקת קארי (טיפ: אפשר קצת יותר)
  • 200 גרם יוגורט טבעוני (במקור זה יוגורט רגיל)
  • הערה: אם היוגורט לא ממותק, יש להוסיף כף סוכר חום
  • מלח על פי הטעם

אופן הכנה

  1. חממו שמן במחבת
  2. טגנו את זרעי הכמון, עלי הקארי והציפורן
  3. הוסיפו את הבצל וטגנו את הבצל 7-10 דקות עם המחבת מכוסה על להבה גבוהה עד להשחמה. יש לערבב את תכולת המחבת מידי פעם
  4. השאירו את הלהבה גבוהה, הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו
  5. בשלו כדקה (הבצל אמור להראות נמס והרוטב אחיד)
  6. הוסיפו 1 כוס מים, ערבבו וכסו את המחבת
  7. הנמיכו ללהבה בינונית ובשלו 2-3 דקות נוספות
  8. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וערבבו היטב
  9. הוסיפו את אבקת הקארי וערבבו
  10. הורידו ללהבה נמוכה ובשלו 2 דקות נוספות
  11. הוסיפו את היוגורט הטבעוני וערבבו תוך בישול של 2 דקות
  12. התוכן מוכן ותנו לו להתקרר מעט
  13. שפכו כל התכולה למעבד מזון (או טחנו עם בלנדר ידני) וערבבו לקבלת תערובת אחידה
  14. טיפ: אפשר לדלל עם יוגורט או מים

הערה: אפשר להפחית את כמות רסק העגבניות או אז תקבלו רוטב מעודן יותר

הערות ותגובות מטה ופרטים בעמוד הפייסבוק…

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: