מתכון: אורז אדום עשיר בשקדים וגרגירי רימון

פרימור מציעה לחגי תשרי ובכלל, מתכון חגיגי לתוספת מקורית וטעימה לארוחה חגיגית ||| מנה חגיגית ומקורית, מרהיבה ביופייה, שתקשט את שולחן החג ||| אורז אדום עם תוספת של שקדים וגרגירי רימון ||| מתכון קל להכנה, עם מיץ עגבניות עשיר ואיכותי – מנה נפלאה המתאימה לאירוח ולהגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אורז אדום עם שקדים וגרגירי רימון של פרימור (צילום הדס ניצן)

מצרכים (תבנית עגולה 30 ס"מ)

  • 1 כוס אורז לבן או בסמטי או יסמין
  • 2 כוסות מיץ עגבניות פרימור
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½1 כפיות מלח
  • שמן זית
  • 3 בצל, פרוסים דק
  • חופן צימוקים כהים
  • ½ כוס שקדים פרוסים קלויים
  • ½ כוס גרגרי רימון טריים

שלבי הכנה

  1. הכנת האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים
  2. משרים את האורז השטוף כ-20 דקות ומסננים
  3. בסיר סוטאז' רחב מחממים 4 כפות שמן זית
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שמצופה כולו בשמן
  5. מוסיפים את המלח, ויוצקים את מיץ העגבניות והמים הרותחים ומערבבים קלות
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים למשך 18-20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים
  7. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות, לאידוי
  8. הכנת הקישוט: במחבת מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד הזהבה
  9. מוסיפים את הצימוקים ומטגנים למשך 2 דקות נוספות
  10. מכבים את הלהבה ומוסיפים את פרוסות השקדים הקלויים

הגשה

  1. מערבבים בעדינות את האורז ומעבירים לקערת הגשה
  2. מסדרים מסביב את הבצל המטוגן עם הצימוקים והשקדים
  3. מפזרים מעל גרגרי רימון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: עוגת דבש טאטן

גרסה מתוקה וחגיגית לקלאסיקה הצרפתית המפורסמת טארט טאטן ||| בעוד שטארט טאטן המקורי עשוי מתפוחי עץ מקורמלים בחמאה וסוכר, כאן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *