סוג של עוגת פאי עם מילוי קרם וניל שקוף העשוי בעיקר מים, סוכר, קמח, חמאה ולעיתים תמצית וניל ||| המתכון מקורו בסוף המאה ה-19 וגם הוכן במהלך השפל הגדול של ארה"ב ||| מתכון זה חווה תחייה בשנות ה-2020 על רקע מגפת הקורונה והשפעתה הכלכלית ||| העמילן בקמח גורם לתערובת להתייצב ולהסמיך, ובכך לקבל מרקם דמוי קרם וניל ||| ניתן להשתמש במשקאות קלים כמו ספרייט / UP7 או סיידר תפוחים במקום מים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית פאי 23)
- ½1 כוסות מים
- ¼ כוס קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 5 כפות חמאה, מחולקת לפלחים
- קלתית פאי עפ"י המתכון כאן
שלבי הכנה
- חממו תנור ל-200 מעלות
- רדדו את בצק הקלתית לגודל תבנית הפאי
- חתכו את הקצוות של עודפי בצק
- שפכו את המים לתוך התבנית המרופדת בקלתית הפאי
- בקערה, ערבבו את הקמח וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
- פזרו את תערובת הקמח לתוך המים בתבנית הפאי עם הקלתית. חשוב: אל תערבבו
- טפטפו את התמצית וניל לתוך הפאי ופזרו את חתיכות החמאה בחלק העליון של התערובת כך שיצופו
- אפו במשך 30 דקות
- לאחר מכן הנמיכו את החום ל-190 מעלות והמשיכו לאפות למשך 25-30 דקות
- הוציאו מהתנור ותנו לעוגה להתקרר לפני שמגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













