מתכון: רוטב טקמאלי גאורגי Tkemali

אחד הסמלים של המטבח הגאורגי הוא רוטב חמוץ-מתוק מעט חריף שמכינים על בסיס שזיפי בר ירוקים או אדומים ||| רוטב שכולל שום, כוסברה, שמיר, צ’ילי ומלח ||| מקור הרוטב בכפרים הגאורגיים, והוא משמש תיבול קלאסי כמעט לכל מנה החל מבשר וגריל ועד תפוחי אדמה, אורז או לחם מקומי ||| לרוב יש שני סוגים עיקריים: טקמאלי ירוק שהוא חמוץ יותר, עשוי משזיפים לא בשלים או טקמאלי אדום מעט מתוק יותר, עשוי משזיפים בשלים ||| טעמו מזכיר שילוב בין צ’אטני הודי לפירות חמוצים, והוא נחשב תיבול חובה על כל שולחן גאורגי ||| בקצרה – Tkemali הוא הלב של המטבח הגאורגי: פשוט, טבעי, ומלא ניחוחות של קיץ והרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

רוטב טקמאלי גאורגי (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. שוטפים את השזיפים ומבשלים בסיר עם מים ברתיחה עדינה 20 דקות
  2. מסננים את השזיפים ושומרים את מי הבישול שבסיר
  3. במסננת מעל קערה, מועכים היטב את השזיפים כך שרסק השזיפים עובר לקערה ובמסננת נשארים רק השאריות (חרצנים וקליפות, שמשליכים לפח). הערה: מתקבל רסק בצבע מזעזע אבל חכו לסוף, בו תקבלו מחית יפה ומזמינה
  4. במְעַבֵּד מזון מרסקים את הפלפלים היבשים, מלח, פלפל, עשבי תיבול, שום וכוס מי בישול ששמרנו
  5. מעבדים היטב לקבלת מחית אחידה
  6. מעבירים לקערה עם מחית השזיפים (משלב 3) ומערבבים לאחידות
  7. מעקרים צנצנת או בקבוק זכוכית מתאימים בגודלם
  8. מעבירים לצנצנת או בקבוק ושומרים במקרר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון კარგი მადა

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *