שני מתכונים של מרק צרפתי קלסי שמספרים שהיה מאכל המלכים ||| יש הגורסים שמקורו מתקופת הרומאים שאהבו בצל שהיה בכל מטבח ||| מתכונים עם נגיעה ישראלית והרבה טעם צרפתי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק בצל קלאסי
מצרכים
- 5-6 בצלים בינוניים
- 60 מ"ל שמן זית
- 3 כפות קמח
- 2 ליטר מרק צח
- 2-3 כוסות יין לבן
- שדרוג: ½ כוס פורט
- פלפל שחור טחון
- באגט פרוס לפרוסות
- ¾ כוס גבינת גרוייר או פרמז'ן או פתיתי גבינה צהובה
אופן הכנה
- מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית
- מכניסים את הבצל ומטגנים על להבה קטנה עד שקיפות
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- מוסיפים את המרק, יין, פורט, פלפל שחור לפי הטעם
- מביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-50 דקות
- משמנים תבנית בשמן זית, ומפזרים את פרוסות הבגט
- אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות, עד שהפרוסות משחימות
- טועמים את המרק ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל
- מדליקים את הגריל בתנור
- יוצקים את המרק לקערות מרק עמוקות
- מכסים את קערות המרק בפרוסות הקלויות
- מפזרים מעל הפרוסות את פתיתי הגבינה שבחרנו
- מסדרים הקערות מרק בתבנית
- מכניסים לתנור ואופים עד שהגבינה משחימה ונמסה
- מגישים מיד
מרק בצל ויין
מצרכים
- 5-6 בצלים
- 50 מ"ל שמן זית
- 1 כף קמח
- 2 שיני שום כתושות
- 6 כוסות ציר מרק
- 1/3 כוס יין לבן יבש
- מלח
- פלפל לבן
להגשה
- קרוטונים
- פתיתי גבינה צהובה
אופן הכנה
- פורסים את הבצל לפרוסות דקות
- מחממים סיר גדול עם שמן הזית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף
- מוסיפים את הקמח ושום ומערבבים
- מוסיפים את ציר המרק ומבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות
- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עוד כחצי שעה
- מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם
הגשה
- מגישים עם קרוטונים ופתיתי גבינה צהובה מעל
בתיאבון







