מתכון: מרק בצל צרפתי Soupe à l’oignon

שני מתכונים של מרק צרפתי קלסי שמספרים שהיה מאכל המלכים ||| יש הגורסים שמקורו מתקופת הרומאים שאהבו בצל שהיה בכל מטבח ||| מתכונים עם נגיעה ישראלית והרבה טעם צרפתי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק בצל צרפתי (צילום דני בר)

מרק בצל קלאסי

מצרכים

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות
  2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית
  3. מכניסים את הבצל ומטגנים על להבה קטנה עד שקיפות
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים
  5. מוסיפים את המרק, יין, פורט, פלפל שחור לפי הטעם
  6. מביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-50 דקות
  8. משמנים תבנית בשמן זית, ומפזרים את פרוסות הבגט
  9. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות, עד שהפרוסות משחימות
  10. טועמים את המרק ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל
  11. מדליקים את הגריל בתנור
  12. יוצקים את המרק לקערות מרק עמוקות
  13. מכסים את קערות המרק בפרוסות הקלויות
  14. מפזרים מעל הפרוסות את פתיתי הגבינה שבחרנו
  15. מסדרים הקערות מרק בתבנית
  16. מכניסים לתנור ואופים עד שהגבינה משחימה ונמסה
  17. מגישים מיד

מרק בצל ויין

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות
  2. מחממים סיר גדול עם שמן הזית
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף
  4. מוסיפים את הקמח ושום ומערבבים
  5. מוסיפים את ציר המרק ומבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות
  6. מוסיפים את היין הלבן  ומבשלים עוד כחצי שעה
  7. מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם

הגשה

  1. מגישים עם קרוטונים ופתיתי גבינה צהובה מעל

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *