אחוה מציעה לרגל חנוכה מתכון מקורי ומיוחד שמחמם את הלב ואת בני הבית והאורחים ||| לביבות דלעת בטטה וטחינה כתומות המשלבות בין מתיקות טבעית של בטטה ודלעת לבין עושרה וטעמה העדין של הטחינה ||| כתוצאה תקבלו לביבה רכה, צבעונית ומזמינה, שמביאה איתה טעם ביתי עם טוויסט חגיגי ועדכני ||| מתכון קל להכנה ומושלם לאירוח, למשפחה ולכל אוהבי חג האורות ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (10-12 לביבות)
- 300 גרם דלעת חתוכה וקלופה
- 1 בטטה
- 5 כפות טחינה מסורתית אחוה
4 כפות גדושות קמח תירס גס - 4 כפות קוואקר טחון לקמח
- צרור עשבי תיבול קצוצים (שלוב של פֶּטְרוֹזִילְיָה / כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) / רֵיחָן (בזיליקום) / נענע – מה שאוהבים)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
לטיגון
שלבי הכנה
- מקלפים את הדלעת והבטטה וחותכים לקוביות גדולות
- אופים את קוביות הדלעת ובטטה בתנור בחום של 170 מעלות עד שהן רכות. טיפ: אפשר לאפות עם הקליפה ולהסיר את הקליפה לאחר האפייה
- מצננים, קולפים (אם אפינו עם הקליפה) ומועכים בעזרת מועך פירה לקבלת עיסה אחידה
- מוסיפים לעיסת הדלעת/בטטה את הטחינה, קמח תירס, קמח קוואקר, עשבי תיבול, שום ומלח ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה
- מניחים בצד לכ-10 דקות
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית
- בעזרת כף רטובה לוקחים מהעיסה כמות של לביבה ושמים במחבת לטיגון
- מטגנים את הלביבות בחום בינוני משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג
- מגישים חם לצד רוטב טחינה, שמכינים מבעוד מועד, וסלט עגבניות עם בצל קצוץ
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













