חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: עוגת השטן Devil's food cake

לכבוד יום עוגת השטן שחל כל שנה ב- 19 למאי ||| #National Devil’s Food Cake Day# ||| עוגת שוקולד שצבעה הכהה כל כך העניק לה את השם השטני משהו ||| מה בין עוגת המלאכים לעוגת השטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד של השטן (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

עוגת האוכל של השטן

עוגת שוקולד לחה ועשירה ונחשבת להיפוכה של עוגת מזון מלאכים Angel Food cake או בשמה הקצר עוגת מלאכים Angel cake הבהירה. בגלל מתכונים שונים ושינוי זמינות המרכיבים במהלך המאה ה -20, קשה להבחין במדויק בהבדל והשוני בין עוגת אוכל השטן לעוגת השוקולד הרגילה, אם כי באופן מסורתי יש בעוגת השטן יותר שוקולד מאשר עוגת שוקולד רגילה, מה שהופך אותה לכהה יותר. העוגה בדרך כלל זוכה לציפוי שוקולד עשיר. עוגת המזון של השטן הומצאה בארצות הברית בתחילת המאה העשרים, כשהמתכון הודפס לראשונה כבר בשנת 1905.

באפיית עוגת המזון של השטן משתמשים באופן מסורתי במוצקי קקאו ולא באבקת שוקולד או טבלת שוקולד ממותקת. עם זאת, מתכונים עכשוויים משתמשים בדרך כלל באבקת קקאו לנוחיותה על פני מוצקי שוקולד המסורתיים יותר. כמו כן, בגלל הכמות המופחתת של חמאת הקקאו, יש לאבקת הקקאו טעם שוקולד עז יותר משוקולד לא ממותק. יתר על כן, קפה מתווסף לעתים קרובות כנוזל להעצמת טעם השוקולד. יש מתכונים שמשתמשים במים חמים או רותחים כנוזל העיקרי של העוגה, ולא בחלב. עוגת מזון המלאכים המקבילה, היא עוגה לבנה בהירה מאוד המשתמשת בחלבוני ביצים טרופים היטב וללא חלב.

לעיתים נבדלת עוגת המזון של השטן מעוגות שוקולד אחרות על ידי תוספת של סודה לשתייה, המעלה את רמת ה- pH והופך את העוגה לצבע מהגוני עמוק יותר וכהה יותר. עוגת המזון של השטן משלבת חמאה (או תחליף), קמח ופחות ביצה מעוגת שוקולד אחרת

עוגת קטיפה אדומה Red velvet cake

עוגה עם מספר תכונות משותפות לעוגת השטן השוקולדית. בעוגת הקטיפה האדומה מוסיפים לרוב צבע מאכל אדום או לעיתים השימוש בסודה לשתייה עם אבקת קקאו יוצר גוון שוקולדי אדמדם.

עוגת שוקולד (צילום דניאלה שטרן)

מתכון: עוגת שוקולד השטן

מצרכים (תבנית 23X33 או 2 תבניות 22 עגולות)

לציפוי

  • 1 כוס חלב
  • 5 כפות קמח
  • 1⁄2 כוס חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית וניל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  2. מרפדים בנייר אפייה או משמנים התבנית שבחרנו: 23X33 מלבנית או 2 תבניות עגולות 22
  3. בקערת ערבוב גדולה מנפים יחד המרכיבים היבשים
  4. מוסיפים שמן, קפה וחלב ומערבבים במהירות בינונית למשך 2 דקות
  5. מוסיפים ביצים ווניל ומקציפים 2 דקות נוספות עד קבלת בלילה דלילה
  6. יוצקים לתבנית ומיישרים
  7. אופים 45 דקות אם בחרנו בתבנית המלבנית או כ- 30 דקות אם בחרנו 2 תבניות עגולות
  8. מצננים בתבניות כ- 15 דקות ואז מצננים לחלוטין על רשת
  9. הכנת הציפוי: בזמן שהעוגה מתקררת, מאחדים את החלב והקמח בסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת סמיכות ומקציפים ללא הרף
  10. מכסים ומקררים עד לצינון
  11. בקערה בינונית מקציפים חמאה, שמן, וסוכר וניל עד לקבלת קרם
  12. מוסיפים חלב צונן ותערובת הקמח ומקציפים 10 דקות
  13. מצפית את העוגה במקצפת
  14. אפשר לאחסן על השיש או במקרר – טעימה גם קרה וגם פושרת

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *