קינוח מסורתי מאזרבייג'ן בכלל ובמיוחד באזור קובה Quba ||| מאפה Bükmə הוא מתוק שעשוי מבצק דק ורך שממולא בתערובת אגוזים ולעיתים גם סוכר, קינמון ותיבולים קלאסיים של המטבח האזרי ||| שמו מגיע מהמילה לקפל משום שהמאפה מקופל סביב המלית לצורת חצי-ירח או משולש וגם לעיתים מלבני ||| קינוח שאוכלים בחגים, באירועים משפחתיים ובמיוחד בתקופת חג האביב נוורוז ||| מתכונים נוספים של המטבח האזרי בקישור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים ל-Tor bali bükmə או Şəbəkə bükmə
לבלילת הרשת
לשימון המחבת
- מעט חמאה מומסת
למילוי
לשדרוג המילוי
- ½ כפית הל
שלבי הכנה
- הכנת בלילת הבצק: בקערה גדולה טורפים ביצה, מים ומלח לאיחוד
- מוסיפים קמח בהדרגה וטורפים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה (המרקם צריך להיות דק מאוד. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים. הבלילה צריכה לנזול בזרם דק כמו חוט)
- הכנת רשת הבצק: מחממים מחבת שטוחה או סאג' saj לחום בינוני-גבוה
- משמנים את פני המחבת קלות בחמאה
- מעבירים את הבלילה לבקבוק פלסטיק עם חור קטן או שק זילוף או עם מצקת עם פיה דקה
- שופכים את הבלילה בציור מהיר של חוטים חופפים על פני המחבת כך שניצור קווים מקושקשים שיוצרים רשת
- נותנים לרשת להתייבש ולהזהיב קלות ואין צורך להפוך
- מחליקים מהמחבת ומניחים בצד. הערה: השכבה צריכה להיות גמישה אבל יציבה, דקה ושברירית מעט
- הכנת המילוי: בקערה מערבבים את מצרכי המילוי (והשדרוג אם רוצים לשדרג) לקבלת תערובת אחידה
- מפזרים 1-2 כפות מלית על פני שכבת חוטי הבצק
- מקפלים ליצירת רולדה או משולש או ריבוע, מה שאוהבים. לפי המסורת בקובה לרוב מגלגלים לגליל ומגישים.
- יש שאופים את הממתק ליתר יציבות וצבע. אם רוצים מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים קלות תבנית
- מניחים את השולש או ריבוע או גליל בתבנית ואופים 8-10 דקות רק לייצוב הבוקמה
הגשה לצד תה אזרי שחור, עם לימון או עלי נענע או כחלק ממגש קינוחים מקומיים. לרוב חם וטרי, או בטמפרטורת החדר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













