יש מי ששונאים את האוכל של פסח, ויש כאלו שמתענגים ||| יאנה דוברוביצקי מקייטרינג Eat & Love מציעה את הצד הטעים של המצה ||| שני מתכונים קלים, למאותגרי מטבח ||| עוגת ביסקוויט מצה של פסח ||| פנקייק מצות לפסח ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: חביתיות מצות לפסח
מצרכים
- 3-4 מצות שלמות
- 1 כוס מים רותחים
- 2 ביצים
- 250 גרם גבינת קוטג' / גבינה לבנה / גבינה בולגרית למריחה
- 2 פרוסות גבינה צהובה / צפתית / בולגרית או כל גבינה קשה אחרת שיש בבית
- קורט מלח
- שמן לטיגון
שדרוג
- פטריות, פלפל אדום, בצל, טונה ו/או זיתים
אופן הכנה
- שוברים מצות לחתיכות קטנות בקערה ומכסים במים רותחים
- ממליחים ומניחים לכמה דקות בצד בכדי שהמצות יספגו את המים (אם חסרים מים אפשר להוסיף עוד קצת מים)
- מוסיפים ביצים, גבינות וכל מה שאוהבים לשדרוג
- הערה: חשוב שהעיסה לא תהיה דלילה מדי (במידה והיא דלילה, מוסיפים קצת קמח מצות)
- מחממים מחבת גדול עם שמן בגובה 1ס"מ
- מניחים את החביתיות עם כף ומטגנים על להבה בינונית משני הצדדים
הגשה
- להגיש חם ליד סלט ירוק
- טיפ: אפשר להכין גרסה מתוקה: מוסיפים לעיסה קצת סוכר, חתיכות בננה, תפוחים, פצפוצי שוקולד ולפזר מעל החביתיות המוכנות אבקת סוכר או שבבי קוקוס
מתכון: עוגת ביסקוויט מצה של פסח
מצרכים (תבנית אפיה בינונית)
- 5-6 מצות
- 2 כוסות חלב להרטבת המצות
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל (טיפ: אפשר 1/2 שוקולד ו- 1/2 וניל ולהקציף בנפרד כל טעם)
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס חלב
אופן הכנה
- מקציפים השמנת מתוקה
- מוסיפים בהדרגה פודינג, חלב ואבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב
- מרטיבים כל מצה בחלב ומניחים שכבה ראשונה בתבנית
- מורחים חלק מהקרם
- חוזרים על תהליך: הרטבת מצות וקרם, כמה שכבות שרוצים
- השכבה העליונה: שכבת קרם עם אבקת קקאו או שכבה של שוקולד מריר מומס עם חלב
- על שכבת הקרם אפשר גם לסדר פירות העונה כמו תות-שדה או פירות יער
- לשמור במקרר והרחק מכל שאר בני הבית
בתאבון וחג מתוק לכולם.