חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קינוחים לפסח

יש מי ששונאים את האוכל של פסח, ויש כאלו שמתענגים ||| יאנה דוברוביצקי מקייטרינג Eat & Love מציעה את הצד הטעים של המצה ||| שני מתכונים קלים, למאותגרי מטבח ||| עוגת ביסקוויט מצה של פסח ||| פנקייק מצות לפסח ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מציה לפסח (צילום ירון נגר)

מתכון: חביתיות מצות לפסח

מצרכים

שדרוג

אופן הכנה

  1. שוברים מצות לחתיכות קטנות בקערה ומכסים במים רותחים
  2. ממליחים ומניחים לכמה דקות בצד בכדי שהמצות יספגו את המים (אם חסרים מים אפשר להוסיף עוד קצת מים)
  3. מוסיפים ביצים, גבינות וכל מה שאוהבים לשדרוג
  4. הערה: חשוב שהעיסה לא תהיה דלילה מדי (במידה והיא דלילה, מוסיפים קצת קמח מצות)
  5. מחממים מחבת גדול עם שמן בגובה 1ס"מ
  6. מניחים את החביתיות עם כף ומטגנים על להבה בינונית משני הצדדים

הגשה

  1. להגיש חם ליד סלט ירוק
  2. טיפ: אפשר להכין גרסה מתוקה: מוסיפים לעיסה קצת סוכר, חתיכות בננה, תפוחים, פצפוצי שוקולד ולפזר מעל החביתיות המוכנות אבקת סוכר או שבבי קוקוס

מתכון: עוגת ביסקוויט מצה של פסח

עוגת ביסקוויטים לפסח (צילום ירון נגר)

מצרכים (תבנית אפיה בינונית)

  • 5-6 מצות
  • 2 כוסות חלב להרטבת המצות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל (טיפ: אפשר 1/2 שוקולד ו- 1/2 וניל ולהקציף בנפרד כל טעם)
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה

  1. מקציפים השמנת מתוקה
  2. מוסיפים בהדרגה פודינג, חלב ואבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב
  3. מרטיבים כל מצה בחלב ומניחים שכבה ראשונה בתבנית
  4. מורחים חלק מהקרם
  5. חוזרים על תהליך: הרטבת מצות וקרם, כמה שכבות שרוצים
  6. השכבה העליונה: שכבת קרם עם אבקת קקאו או שכבה של שוקולד מריר מומס עם חלב
  7. על שכבת הקרם אפשר גם לסדר פירות העונה כמו תות-שדה או פירות יער
  8. לשמור במקרר והרחק מכל שאר בני הבית

בתאבון וחג מתוק לכולם.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *