פאי שהוא קלסיקה של דרום ארצות הברית ||| עוגה שתמצאו היום בכל רחבי תבל עם שלל גרסאות ||| ב -12 ביולי נוהגים לציין את יום הפאי פקאן Pecan Pie Day ||| 2 מתכונים להכנת הפאי וללקק את האצבעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
פאי פקאן של שרי וינטר
מצרכים (תבנית קפיצית 24)
לבצק פריך
- 150 גרם קמח
- 70 גרם שמן זית עדין* (100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון
- 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית הפקאן
- 150 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
- 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה מומסת)
- 120 גרם סוכר חום כהה
- 2 ביצים L
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות ברנדי או רום
- 35 גרם קמח
למניפת הפקאן
- 150-200 גרם חצאי פקאן טבעי
- 2 כפות דבש
להגשה
גלידה וניל
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: מערבבים במעבד מזון את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית האפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- הכנת מלית הפקאן: קוצצים את הפקאנים לחתיכות גסות
- טורפים בקערה את שמן הזית (או חמאה), סוכר, ביצים, מלח, ברנדי וקמח לבלילה אחידה
- מוסיפים לבלילה את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים היטב
- יוצקים את מלית הפקאן על גבי הקלתית הקפואה בשכבה אחידה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- אופים את הפאי במשך כ-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב והמלית מתחילה להתייצב אך עדיין מעט רכה
- מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים את חצאי אגוזי הפקאן על גבי המלית בצורת מניפה צפופה או איך שרוצים (אפשר גם לפזר את האגוזים בצורה חופשית)
- מזלפים בעזרת כף, דבש על שכבת אגוזי הפקאן המסודרים
- מחזירים את הפאי לתנור החם להמשך אפייה של עוד 10-12 דקות עד הזהבה
- מצננים לחלוטין
הגשה
מגישים בטמפרטורת חדר עם כדור גלידה וניל בצד
הערות וטיפים
- הפאי יכול להישמר בכלי סגור בקירור (אפילו 5 ימים)
- אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזים אחרים באותה כמות ובאותו אופן הכנה
- אפשר להחליף הדבש בסירופ מייפל או סילאן באותן כמויות
- בגרסת פרווה או כאלה ששמן זית לא מתאים להם (חבל), פשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה או שמן הזית
- לנמנעים מגלוטן מחליפים הקמח בקמח תמי באותה כמות
פאי פקאן חלבי
מצרכים (תבנית פאי עגולה)
לבצק
- 150 גרם גבינה 9%
- 1/2 כוס קמח
- 110 גרם שמן זית עדין* (או 175 גרם חמאה רכה)
למלית
- 35 גרם שמן זית עדין* (או 50 גרם חמאה רכה)
- 2 כוסות סוכר חום (או 1 כוס סוכר רגיל + 1 כוס סילאן)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 ביצים XL
- 100 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: מערבבים את מצרכי הבצק ומקררים למשך הלילה
- להוציא הבצק מהמקרר ולרדד אותו
- לרפד תבנית פאי משומנת בבצק שרידדנו ולהצמיד היטב לתבנית (שימו לב לפינות)
- לטרוף את הביצים, סוכר וניל וסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה
- המידה ומשתמשים בסילאן ופחות סוכר, להוסיף את הסילאן ולערבב
- להוסיף את האגוזי פקאן
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לשפוך המלית על הבצק ולישר
- לאפות 35 דקות
הגשה
מגישים בטמפרטורת חדר עם כדור גלידה וניל בצד
בתיאבון
* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.