חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי פקאן Pecan Pie

פאי שהוא קלסיקה של דרום ארצות הברית ||| עוגה שתמצאו היום בכל רחבי תבל עם שלל גרסאות ||| ב -12 ביולי נוהגים לציין את יום הפאי פקאן Pecan Pie Day ||| 2 מתכונים להכנת הפאי וללקק את האצבעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פאי פקאן (צילום שרי וינטר)

פאי פקאן של שרי וינטר

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

לבצק פריך

  • 150 גרם קמח
  • 70 גרם שמן זית עדין* (100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)

למלית הפקאן

  • 150 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה מומסת)
  • 120 גרם סוכר חום כהה
  • 2 ביצים L
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות ברנדי או רום
  • 35 גרם קמח

למניפת הפקאן

  • 150-200 גרם חצאי פקאן טבעי
  • 2 כפות דבש

להגשה

גלידה וניל

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: מערבבים במעבד מזון את הקמח, שמן זית (או חמאה), אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
  2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
  4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
  6. מרפדים את תבנית האפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
  7. דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
  8. מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
  9. הכנת מלית הפקאן: קוצצים את הפקאנים לחתיכות גסות
  10. טורפים בקערה את שמן הזית (או חמאה), סוכר, ביצים, מלח, ברנדי וקמח לבלילה אחידה
  11. מוסיפים לבלילה את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים היטב
  12. יוצקים את מלית הפקאן על גבי הקלתית הקפואה בשכבה אחידה
  13. מחממים תנור ל-170 מעלות
  14. אופים את הפאי במשך כ-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב והמלית מתחילה להתייצב אך עדיין מעט רכה
  15. מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים את חצאי אגוזי הפקאן על גבי המלית בצורת מניפה צפופה או איך שרוצים (אפשר גם לפזר את האגוזים בצורה חופשית)
  16. מזלפים בעזרת כף, דבש על שכבת אגוזי הפקאן המסודרים
  17. מחזירים את הפאי לתנור החם להמשך אפייה של עוד 10-12 דקות עד הזהבה
  18. מצננים לחלוטין

הגשה

מגישים בטמפרטורת חדר עם כדור גלידה וניל בצד

הערות וטיפים

  • הפאי יכול להישמר בכלי סגור בקירור (אפילו 5 ימים)
  • אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזים אחרים באותה כמות ובאותו אופן הכנה
  • אפשר להחליף הדבש בסירופ מייפל או סילאן באותן כמויות
  • בגרסת פרווה או כאלה ששמן זית לא מתאים להם (חבל), פשר להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה או שמן הזית
  • לנמנעים מגלוטן מחליפים הקמח בקמח תמי באותה כמות

פאי פקאן חלבי

מצרכים (תבנית פאי עגולה)

לבצק

  • 150 גרם גבינה 9%
  • 1/2 כוס קמח
  • 110 גרם שמן זית עדין* (או 175 גרם חמאה רכה)

למלית

  • 35 גרם שמן זית עדין* (או 50 גרם חמאה רכה)
  • 2 כוסות סוכר חום (או 1 כוס סוכר רגיל + 1 כוס סילאן)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים XL
  • 100 גרם אגוזי פקאן
פאי פרג ואגוזים (צילום דניאלה שטרן)

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: מערבבים את מצרכי הבצק ומקררים למשך הלילה
  2. להוציא הבצק מהמקרר ולרדד אותו
  3. לרפד תבנית פאי משומנת בבצק שרידדנו ולהצמיד היטב לתבנית (שימו לב לפינות)
  4. לטרוף את הביצים, סוכר וניל וסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה
  5. המידה ומשתמשים בסילאן ופחות סוכר, להוסיף את הסילאן ולערבב
  6. להוסיף את האגוזי פקאן
  7. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  8. לשפוך המלית על הבצק ולישר
  9. לאפות 35 דקות

הגשה

מגישים בטמפרטורת חדר עם כדור גלידה וניל בצד

בתיאבון

* לדעתנו תבחרו שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *