מתכון: מאפה פסטה כוסמין ותירס

לכבוד יום הפסטה שחל 17 לאוקטובר ||| תבליני מימון מציע מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון ||| מתכון קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור ||| המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפה פסטה כוסמין ותירס תבליני מימון (צילום חיים יוסף)

מצרכים (4-6 מנות)

  • 500 גרם פסטה כוסמין מלא
  • 3 קלחי תירס טריים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
  • 2 גבעולי תימין
  • 3 כפות שמן זית

להגשה

  • פרמז'ן מגורד

אופן הכנה

1.      מחממים תנור ל-220 מעלות

2.      מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים

3.      טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון לקבלת מחית

4.      מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו

5.      יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, תימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים

6.      מבשלים על להבה נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב

 
- פרסומת -

 

7.      מרתיחים סיר אחר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לקבלת מרקם אל-דנטה

8.      מסננים את הפסטה מהמים

9.      יוצקים כף שמן זית ומערבבים

10. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס

11. יוצקים לתבנית חרס

12. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב

הגשה

מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: