לכבוד יום הפסטה שחל 17 לאוקטובר ||| תבליני מימון מציע מתכון למאפה פסטה כוסמין עשיר ומגוון ||| מתכון קל הכנה וטעים, עם תירס ופלפל שחור ||| המאפה יכול להתאים כמנה עיקרית, כארוחת ביניים וכן כתוספת, לצד סלט ירקות רענן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 500 גרם פסטה כוסמין מלא
- 3 קלחי תירס טריים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
- 2 גבעולי תימין
- 3 כפות שמן זית
להגשה
- פרמז'ן מגורד
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות
2. מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים
3. טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון לקבלת מחית
4. מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו
5. יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, תימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומערבבים
6. מבשלים על להבה נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב
7. מרתיחים סיר אחר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לקבלת מרקם אל-דנטה
8. מסננים את הפסטה מהמים
9. יוצקים כף שמן זית ומערבבים
10. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס
11. יוצקים לתבנית חרס
12. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב
הגשה
מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים
בתיאבון