אחד הסלטים המזוהים ביותר עם המטבח המרוקאי וצפון-אפריקה, וכיום הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ||| משמעות שמו מגיעה מהשורש בערבית ṭabakh שמשמעותו לבשל, ולכן מטבוחה הוא מבושלת ||| מדובר בסלט שאינו טרי אלא מבושל ארוכות, וזה מה שמעניק לו את אופיו הייחודי ||| סלט שנאכל כמעט תמיד לצד לחם טרי או חלה, בגט, פרנה או לחם מרוקאי, וכמעט אף שולחן שבת או חג מרוקאי לא שלם בלעדיו ||| אחד מסממניו הבולטים: הוא רק משתבח אחרי לילה במקרר, כשהטעמים מתמזגים ומתחזקים ||| כמו הרבה מאכלים מסורתיים, גם למטבוחה יש אינספור גרסאות משפחתיות: עם יותר או פחות חריף, גסה או חלקה, כהה או בהירה יותר. אבל העיקרון תמיד נשאר זהה: עגבניות, פלפלים, שמן, שום, זמן וסבלנות ||| הכל על מטבוחה גם כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 10 שיני שום פרוסות
- 2-3 פִּלְפֵּל חריף קלויים ומקולפים
- 10 עגבניות מקולפות. טיפ: חורצים בעדינות X בתחתית כל עגבנייה ומכניסים למים רותחים לכמה שניות, ואז הקליפה תרד בקלות
- ½ כוס פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כוס שמן קנולה
לטיגון
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל לבן
שלבי הכנה
- בקערה עם שמן קנולה מערבבים את הפפריקה עד אחידות, ומניחים בצד
- בסיר מטגנים את השום עם הפלפלים הקלויים עד שהשום מזהיב
- חותכים גס את העגבניות המקולפות
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות לסיר עם השום ופלפלים
- מנמיכים את הלהבה ונותנים לסיר להתבשל לפחות שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בשני שלישים
- כשהמטבוחה מצטמצמת למרקם של ריבה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות
- מאחסנים בכלי זכוכית אטום במקרר לשימוש בהמשך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













