מתכונים של פעם מביתה של דינה דגן ||| דינה דגן מספרת שאימה הייתה נוהגת להכין להם את המתכונים הבאים ביום יום ||| דינה דגן היא יזמית ומסעדנית ירושלמית מרוקאית אסלית, ממשיכה לשמור על המסורת המרוקאית ||| את המטעמים של דינה אפשר לאכול בכפר הנופש ביאנקיני ים המלח או בבית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
תבשיל דלעת עם כבדי עוף
מצרכים
- 1 ק"ג דלעת
- 1 דלורית
- 2 בצלים גדולים
- חופן צימוקים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- קורט מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כוסות מים
- 1/2 ק"ג כבד עוף
אופן הכנה
- חותכים את הדלורית והדלעת לקוביות
- קוצצים את הבצלים (חצי מהכמות שומרים בצד)
- מטגנים בסיר את הבצל עם השמן
- מוסיפים את קוביות הדלורית
- לאחר טיגון קצר, מוסיפים את הצימוקים ומתבלים
- מוסיפים את המים ומביאים את הכל לרתיחה ראשונה
- לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה ועוברים לבישול איטי
- במקביל, במחבת נפרדת מטגנים את מה השארנו בצד מהבצל עד השחמה
- מוסיפים לבצל המטוגן את כבד העוף
- כשהכבד מטוגן טוב אפשר לחבר אותו עם תבשיל הדלעת שבסיר
מגישים את הכל ביחד
סלט חציל ברוטב חומץ וסחוג
מצרכים
- 3 חצילים בינוניים
- 4 כפות שמן זית
לרוטב
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1 כף כמון
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה אדומה
- 2 כפות סחוג
- 3-4 שיני שום קצוץ
להגשה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- חותכים את החציל לקוביות
- בוזקים מעליו מלח ומשרים אותו במשך שעה שיגיר נוזלים ולהפחית מרירות
- מטגנים במחבת השמן את קוביות החציל עד להזהבה
- להכנת הרוטב: בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב
הגשה
קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.
מרק לחשו Lachshu מרוקאי
מצרכים (6 מנות)
- 2 כוסות סולת
- 5 כוסות מים
- 4-5 שיני שום
- מעט שמן זית
- פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם
- מלח (או מלח מתובל)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אפשר גם יותר)
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את המים עם השום, שמן זית וכל התבלינים
- כשמגיעים לרתיחה מוספים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב
- הערה: חשוב לערבב כל הזמן למנוע גושים
- מבשלים עד שהסולת רכה
מרק חרירה מרוקאי
מצרכים (6-8 מנות)
- 2 כוסות גרגרי חומוס
- 1 כוס גריסי פנינה
- 1 כוס עדשים חומות
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות
- 1 חבילת סלרי חתוך
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 1 חב' כוסברה
- 1בצל גדול קצוץ
להגשה
- מיץ מ-1 לימון
- אטריות דקות למרק
אופן הכנה
- משרים את כל הקטניות לילה לפני הענת המרק
- מטגנים בסיר את הבצל עם השמן
- מוסיפים את העגבנייה
- מוסיפים את הקטניות ומים שימלאו את הסיר
- מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, כוסברה, וסלרי ומבשלים עד לרתיחה של המרק
- ממשיכים על להבה נמוכה עוד קצת עד שהקטניות מתרככות
להגשה
מגישים בצלחת מרק עם מעט מיץ לימון, ולצידה אטריות שהכנתם מראש. כל סועד יוסיף לעצמו מעט אטריות לפי טעמו ורעבונו.
בתיאבון