מתכון: כיסוני סלמון וגבינה מטוגנים

מאפה קטן ואלגנטי, שמשלב בין מליחות עדינה של דג סלמון לבין מרקם עשיר וקרמי של גבינה ||| מדובר בכיסונים עטופים בבצק דק שמטוגנים עד להשחמה זהובה ופריכה ||| המלית הפנימית לרוב כוללת סלמון טרי או מעושן, גבינה לבנה רכה כמו ריקוטה, שמנת או גבינת שמנת, ולעיתים גם תיבול עדין של שמיר, בצל ירוק או קליפת לימון שמדגישים את הארומה של הדג ||| בעת הטיגון, הבצק הופך פריך מבחוץ והמלית נשארת עסיסית ונימוחה בפנים ||| התוצאה היא ביס מושלם – קראנצ’י מבחוץ ורך ומלא טעם מבפנים ||| מנת פתיחה חגיגית שמומלץ להגיש בליווי רוטב יוגורט-שמיר, איולי לימון או שמנת חמוצה עם עשבי תיבול ||| כיסוני סלמון וגבינה מטוגנים משלבים מזרח ומערב – טכניקה ים-תיכונית עם טעמים סקנדינביים – ומבטאים איזון מדויק בין טעם, מרקם ואלגנטיות קולינרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני סלמון וגבינה מטוגנים (תמונת ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (8-12 כיסונים)

לטיגון עמוק

שלבי הכנה

  1. הכנת המלית: בקערה קטנה, ערבבו היטב את גבינת השמנת, קוביות הסלמון, סוכר, בצל ירוק ומלח
  2. הניחו כפית גדושה של מלית במרכז עלה גיוזה (או דף אורז)
  3. קפלו שני קצוות מחודדים של העלה או דף יחד ליצירת משולש
  4. קפלו את שני הקצוות האחרים ליצירת חבילה קטנה
  5. בעזרת מעט מים, צבטו כדי להדביק ולאטום היטב את הכיסון. חשוב לוודא שאין נזילות
  6. המשיכו כך עם כל המלית
  7. חממו סיר בעל תחתית כבדה עם 5-8 ס"מ שמן ל-175 מעלות
  8. טגנו את הכיסונים כ- 2 דקות, עד להזהבה
  9. הוציאו בעזרת כף מחוררת וסננו על נייר מגבות והגישו מיד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *