מתכון: עוגיות קינואה שוקולד וללא גלוטן

מסוג הפינוקים הבריאים שמפתיעים כבר מהביס הראשון: מצד אחד מרקם פריך מבחוץ, מצד שני לעיסות רכה מבפנים – שילוב שלא מרגיש “בריא”, אבל הוא בהחלט כזה ||| עוגיות שמבוססות על קינואה מבושלת, מה שמעניק להן מרקם מיוחד ועשיר בחלבון, יחד עם קקאו ושוקולד מריר שמוסיפים עומק טעמים שוקולדי ומשמח ||| עוגיות שמקבלות אופי מעט אגוזי בזכות קמח השקדים ושמן הקוקוס, מה שמעניק תחושה של פינוק איכותי ||| מתוקות במידה, בזכות סוכר קוקוס או סוכר חום, ומקבלות ניחוח של וניל שמאזן את המרירות העדינה של הקקאו ||| מדובר בעוגיות שתופסות בדיוק את הנקודה שבין קינוח לנשנוש בריא – הן ללא גלוטן, ניתן להכין אותן בגרסה טבעונית, וקל לשמור אותן כחטיף זמין בבית או לקחת לדרך ||| מתאימות מאוד לצד קפה, כקינוח קטן אחרי ארוחה, או פשוט כמשהו מתוק ללא רגשות אשם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות קינואה שוקולד וללא גלוטן (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. חממו תנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. בקערה גדולה, ערבבו את הקינואה, קמח שקדים, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את הסוכר קוקוס, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל וביצה עד לקבלת תערובת חלקה
  4. ערבבו את התערובת הרטובה (שלב 3) לתוך קערת היבשים וערבבו לאחידות
  5. קפלו פנימה לתערובת את השוקולד צ'יפס
  6. גלגלו חתיכות בגודל כף על תבנית האפייה ושטחו מעט
  7. אפו במשך 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים
  8. הניחו להתקרר לפני ההנאה. ניתן לשמור בכלי אטום למשך עד שבועיים (אבל אל דאגה, לא יישאר לכם כלום אחרי יום-יומיים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *