מסוג הפינוקים הבריאים שמפתיעים כבר מהביס הראשון: מצד אחד מרקם פריך מבחוץ, מצד שני לעיסות רכה מבפנים – שילוב שלא מרגיש “בריא”, אבל הוא בהחלט כזה ||| עוגיות שמבוססות על קינואה מבושלת, מה שמעניק להן מרקם מיוחד ועשיר בחלבון, יחד עם קקאו ושוקולד מריר שמוסיפים עומק טעמים שוקולדי ומשמח ||| עוגיות שמקבלות אופי מעט אגוזי בזכות קמח השקדים ושמן הקוקוס, מה שמעניק תחושה של פינוק איכותי ||| מתוקות במידה, בזכות סוכר קוקוס או סוכר חום, ומקבלות ניחוח של וניל שמאזן את המרירות העדינה של הקקאו ||| מדובר בעוגיות שתופסות בדיוק את הנקודה שבין קינוח לנשנוש בריא – הן ללא גלוטן, ניתן להכין אותן בגרסה טבעונית, וקל לשמור אותן כחטיף זמין בבית או לקחת לדרך ||| מתאימות מאוד לצד קפה, כקינוח קטן אחרי ארוחה, או פשוט כמשהו מתוק ללא רגשות אשם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 1 כוס קינואה מבושלת, בטמפרטורת חדר
- ½ כוס קמח שקדים או קמח שיבולת שועל
- ¼ כוס אבקת קקאו
- ½ כוס סוכר קוקוס או סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה L
- ¼ כוס שמן קוקוס, נוזלי
- ½ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר
שלבי הכנה
- חממו תנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- בקערה גדולה, ערבבו את הקינואה, קמח שקדים, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה
- בקערה נפרדת, ערבבו את הסוכר קוקוס, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל וביצה עד לקבלת תערובת חלקה
- ערבבו את התערובת הרטובה (שלב 3) לתוך קערת היבשים וערבבו לאחידות
- קפלו פנימה לתערובת את השוקולד צ'יפס
- גלגלו חתיכות בגודל כף על תבנית האפייה ושטחו מעט
- אפו במשך 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים
- הניחו להתקרר לפני ההנאה. ניתן לשמור בכלי אטום למשך עד שבועיים (אבל אל דאגה, לא יישאר לכם כלום אחרי יום-יומיים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













