חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה סלמון עסיסי

נפטון מציעה פילה סלמון עם תערובת לתיבול דג מבושל ||| תערובת להכנת מטעמי דגים בתנור, במחבת או בסוטאז' ||| אפשר להגיש עם מגוון תוספות חמות או עם סלט ירקות טרי  ||| תערובת לתיבול דג מבושל מכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, והיא ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט  ||| התערובת נהדרת גם לתיבול גבינות, תבשילים ומאפים פיקנטיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה סלמון בתנור מתובל בתערובת לתיבול דג מבושל (צילום Pixabay)

מצרכים

  • 6 – 8 נתחי פילה סלמון (משקל 800 – 1,200 גרם)

משרה לדג (מרינדה)

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפיות רוטב סויה של נפטון
  • 1 כפית שום גבישי דק של נפטון
  • 1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
  • 2- 3 כפות תערובת לתיבול דג מבושל של נפטון

להגשה

  • שמיניות לימון
תערובת לתיבול דג מבושל של נפטון (צילום: מיכאל כץ)

אופן הכנה

  1. לערבב את מצרכי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה)
  2. להשרות במשרה את נתחי הדג למשך כשעה
  3. לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)
  4. להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן
  5. טיפ: להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה במגע עם נייר האפיה
  6. הערה: שימרו את המשרה שנשארה
  7. לאפות את הדג 10 דקות
  8. להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל הדג
  9. לאפות עוד 4 – 5 דקות
  10. טיפ: טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז)
  11. הערה: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג
  12. אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות

הגשה

לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית

להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *