נפטון מציעה פילה סלמון עם תערובת לתיבול דג מבושל ||| תערובת להכנת מטעמי דגים בתנור, במחבת או בסוטאז' ||| אפשר להגיש עם מגוון תוספות חמות או עם סלט ירקות טרי ||| תערובת לתיבול דג מבושל מכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, והיא ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט ||| התערובת נהדרת גם לתיבול גבינות, תבשילים ומאפים פיקנטיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 6 – 8 נתחי פילה סלמון (משקל 800 – 1,200 גרם)
משרה לדג (מרינדה)
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפיות רוטב סויה של נפטון
- 1 כפית שום גבישי דק של נפטון
- 1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
- 2- 3 כפות תערובת לתיבול דג מבושל של נפטון
להגשה
- שמיניות לימון
אופן הכנה
- לערבב את מצרכי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה)
- להשרות במשרה את נתחי הדג למשך כשעה
- לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)
- להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן
- טיפ: להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה במגע עם נייר האפיה
- הערה: שימרו את המשרה שנשארה
- לאפות את הדג 10 דקות
- להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל הדג
- לאפות עוד 4 – 5 דקות
- טיפ: טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז)
- הערה: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג
- אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות
הגשה
לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית
להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון
בתיאבון